Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 12 éves vagyok baj ha vega...

12 éves vagyok baj ha vega akarok lenni?

Figyelt kérdés
Nagyon imádom az állatokat es nem akarok állatokat enni tudom hogy fiatal vagyok és ennem kell húst mert még növésben vagyok még kell a szervezetnek de szerintetek mit tegyek állat barát vagyok imadom az állatokat ja és vannak olyan napjaim amikor nem eszek húst

#vega #létezés #vagyok baj
2016. nov. 18. 14:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/78 anonim ***** válasza:
24%

12 evesen egyaltalan nem ajanlatos. Egyszeruen nem fogod tudni a megfelelo modon osszeallitani az etrended, ez gyakran egy felnottnek sem sikerul.

Ha ennek ellenere is ragaszkodsz hozza, akkor egyel sok tojast, sajtot, turot.

2016. nov. 18. 15:19
 12/78 anonim ***** válasza:
72%
Egészségügyi és morális kérdéseket félretéve: kérdezd meg a szüleidet. Ők veszik a kajádat, ők főznek rád, ilyen idős korban még az ő döntésük is.
2016. nov. 18. 15:24
 13/78 A kérdező kommentje:
😶
2016. nov. 18. 15:32
 14/78 anonim ***** válasza:
34%
Én csak olyan állatokat eszek ami nem eszik húst!!!
2016. nov. 18. 15:33
 15/78 anonim ***** válasza:
63%
Én ne értek egyet azokkal akik kategorikusan elutasítják a vegetáriánus étkezést.Lehet böjtölni,hónapokig hús nélkül élni,aki bírja,és nem lesz tőle rosszabb az ember.Nagy önfegyelmet kíván,pozitív mentális hatása is lehet,de sajnos a közösség nem mindig befogadó,megértő ezekkel az emberekkel szemben.Én azt tudom javasolni,hogy tájékozódj a témában,hallgass meg sok véleményt,és döntsd el,hogy neked melyik irányzat felel meg.A tejtermékekkel való fehérje bevitel az elég húzós véleményem szerint.
2016. nov. 18. 15:35
 16/78 anonim ***** válasza:
43%
Ahhoz, hogy megfelelően bejutass minden ásványi anyagot, vitamint a szervezetedbe hús nélkül, nagyon sokat kell főzni, ismerni az alapanyagokat, bioboltban kapható úgynevezett szupertáplálékokat kell megvenni. 12 évesen lehetetlen, hogy ezt meg tudd csinálni. Amit nyugodtan kiiktathatsz: felvágott, kolbász, virsli, ezek nem egészségesek. Igyekezz több halat enni, húsból pedig csirkemellet és pulykamellet egyél, ezekben sok fehérje van, ami kell a fejlődésedhez és egészségesek is. Hús nélkül a vas és a b12 vitamin hiánya lép fel először. Ha már idősebb vagy át tudsz majd állni vega, vagy akár vegán táplálkozásra is, de a te korodban nem ajánlott.
2016. nov. 18. 15:37
 17/78 A kérdező kommentje:
Koszi szépen utolsó (15) a válaszokat elfogom dönteni hogy mi akarok lenni de még ráerek még eldönteni szerintem 😉
2016. nov. 18. 15:39
 18/78 anonim válasza:
34%

Szerintem például: hétfőn (mondjuk eszel húst de te döntsd el a sorrendet)szóval: hétfő-húsos nap

kedd-hús nélküli nap

szerda-hús nélküli nap

csütörtök-húsos nap

péntek-húsos

szombat-hús nélkül

és te döntsd el a vasárnapot szerintem

de ez csak egy javaslat, és például betartod de egyébként a meleg szendvicsen is van hús és szinte minden nap veszel de mindegy

2016. nov. 18. 15:40
 19/78 anonim ***** válasza:
64%
Emberek, vega akar lenni, nem vegán. Rengeteg állati fehérjét vihet be, semmi baja nem lesz hús nélkül, ha normálisan eszik.
2016. nov. 18. 15:50
 20/78 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti régen csináltam ilyet 11 evesen de csak pénteken tartottam hustalan napot kőszí szépen kőszí szépen mindenki
2016. nov. 18. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!