Vega akarok lenni hogyan tovabb?
Sziasztok
Mar egy ideje fogyokurazom.Sportolok nagyon sokat.Kevesebbet eszem mibt eddig meg is hiztam.vega akarok lenni.Tegnap hus volt nem ettem belole es a szuleim azt mondtak ha vega akarok lenni oke majd vesznek zoldsegeket.Ma ugye sonka nem ettem belole es elkezdtek veszekedni.mar nem eszem sem hust sem csokit.Mit ehetnek hogy a feherjet potoljam.
14/L 165cm 48 kg
nem kellene tobbet fogynod foleg 14 evesen. a sulyod rendben van, sot lehet keves is kicsit.
minek akarsz vega lenni? az ize miatt vagy csak etikai okok miatt?
Jó lenne rendesen kiírni a szót, mert eleinte összezavarodtam, hogy most vegetáriánus vagy vegán akarsz lenni. Mert ugye nagyon nem mindegy.
Ha vegetáriánus akarsz lenni és nem vegán (ezt a megfejtést sikerült végül kibogoznom), akkor a fehérjékkel egészen egyszerű dolgod van, vihetsz be tojást, tejet, túrót, esetleg sovány sajtokat.
Azt azonban tudnod kell, hogy a vegetáriánus életmód nem jelenti azt, hogy vékony is leszel, vagy fogyni fogsz. A hús nélkülözése csak azt jelenti, hogy máshogy kell magadhoz venned a megfelelő fehérjét, de azt nem, hogy súlycsökkenés várható.
Nem érdemes fogyókúra miatt vegetáriánusnak lenni, a legtöbben vallási, vagy más meggyőződésből választják ezt az életmódot.
Vegaként fogyni azért nehezebb lehet, bár úgy is simán megoldható, persze, főleg, ha visszafogod a szénhidrátfogyasztást (már ha neked az segít, sokaknak igen). De van, akit még a szénhidrátok is laktatnak.
A fehérjét nem pótolni kell (ez valahogy olyan, mintha a hús lenne a fehérje és valami különös dolog lenne, ha elmarad), hanem bevinni. Miért ne ennél fehérjét? Még állatit is ehetsz egy csomót, de növényekkel is megoldható a megfelelő fehérjebevitel.
Én pl. tojást eszem, ennyit a fehérjéről s a legtöbb fontos tápanyagról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!