Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 12 éves vagyok baj ha vega...

12 éves vagyok baj ha vega akarok lenni?

Figyelt kérdés
Nagyon imádom az állatokat es nem akarok állatokat enni tudom hogy fiatal vagyok és ennem kell húst mert még növésben vagyok még kell a szervezetnek de szerintetek mit tegyek állat barát vagyok imadom az állatokat ja és vannak olyan napjaim amikor nem eszek húst

#vega #létezés #vagyok baj
2016. nov. 18. 14:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
22%

Inkább azért baj mert ez is csaj egy hülye divat.

Én is szeretem az állatokat, de nem tudnám elképzelni az életem hús nélkül.

2016. nov. 18. 15:55
 22/78 anonim ***** válasza:
27%

Tegnap epp a heteves kisfiam dilemmazott ezen :)

Neki is azt mondtuk, hogy az o imadott kis fekete cicaja is lelkifurka nelkul felfalja a cinegefiokat. Sajnos ilyen az elet rendje. Igy taplalkoznak a ragadozok. Az ember mindenevo.

Ha megis erre adod a fejed, beszelj orvossal, szulovel, es feherjet, Ca-t, vasat potold! Boven novesben vagy meg!

2016. nov. 18. 15:57
 23/78 A kérdező kommentje:

Elosszor is ez nem divat

Másodszor én szeretem az állatokat és mi van ha nem akarok húst enni nem kell kritizálni ugy is sok gondom van

!!!!!!!!!!

2016. nov. 18. 16:19
 24/78 anonim ***** válasza:
56%
Hat pedig ha kerdezel, kiteszed magad ennek. Sot, sokan ennel sokkal rosszabb "kritikat" kapnak a semmiert.
2016. nov. 18. 16:54
 25/78 anonim ***** válasza:

[link]

olvass sokat, informálódj a témában, keress példaképeket, legyenek saját gondolataid, de soha ne hallgass vakon név nélküli, arc nélküli internetes megmondó emberekre...

Rám se!

2016. nov. 18. 18:35
 26/78 anonim ***** válasza:
44%

Nem(csak) divat, évezredek óta vannak vegák... Nincs ebben semmi különös.

Minek pótolni a fehérjét? Vegánként is lazán bevihető akármennyi, amennyi kell. Nekem vegaként úgy kell visszafognom magam, hogy ne szálljak el (részben emiatt nem eszem húst, kihívás anélkül is). Természetesen aki lekváros tésztára cseréli a húst, annál baj lesz, de egy normális vega étrendben annyi fehérje van, amennyinek lennie kell s ez a vegánra is igaz, aminosavak szintjén nézve is.

2016. nov. 18. 18:46
 27/78 anonim ***** válasza:
37%

Ez a 3 húsos nap javaslat... Nekem otthon heti egy ebéd volt húsos, plusz néha felvágott. 17 éves koromig bírtam, akkor lettem vega :) Nem mindenki bír minden héten húst enni és sok családban akkor sincs folyton hús, ha nem szegények... Nincs is rá szükség. Mindent ettem, épp csak húst nem, ráadásul sokat. Nyilván nem lett tőle bajom, de a vegaként felnövőknek is csak rossz étrend mellett lesz.

12 évesen nem kisgyerek már az ember, pici utánaolvasással, odafigyeléssel nem rontja el. Nekem ez 17 évesen is hiányzott, erről pont nem oktattak az iskolában. De mivel mindenfélét ettem, nem volt gond.

2016. nov. 18. 18:50
 28/78 anonim ***** válasza:
72%

példaként itt a mai kajám:

[link]

10 éve vegan vagyok, köszönöm szépen, semmilyen hiánybetegségem nincs..

2016. nov. 18. 18:50
 29/78 anonim ***** válasza:
20%

" nem kell kritizálni ugy is sok gondom van"

Ebből is látszik hogy mennyire csak tinihóbort. Biztos sok gondod lehet 12 évesen, tipikus tinihiszti.

2016. nov. 18. 18:53
 30/78 anonim ***** válasza:
63%

Ennyi butaságot egy helyen, elszomorító :(

Aki a vegetáriánus étkezés ellen van, indokolja meg nekem: MIÉRT állítják a világ legnagyobb egészségügyi szakszervezetei, legjobb orvosai, hogy a vegetáriánus étkezés bármilyen életkorban megfelelő egészséget, növekedést, immunrendszert biztosít az ember számára?

Kérlek indokoljátok meg kutatási forrásokkal.

A kérdező számára egy rövid info az ADA szervezettől (Academy of Nutrition and Dietetics ma, 2012 óta, előtte American Dietetic Association, Amerika legnagyobb dietetikai szervezete):

Forrás: [link]

"Vegetarians tend to have a lower body mass index (BMI) and lower overall cancer rates. Vegetarian diets tend to be lower in saturated fat and cholesterol, and have higher levels of dietary fiber, magnesium and potassium, vitamins C and E, folate, carotenoids, flavonoids, and other phytochemicals. These nutritional differences may explain some of

the health advantages of those following a varied, balanced vegetarian diet."

Magyarán a vegetáriánusok a kutatások szerint kevésbé hajlamosak a rákra, az étrendjükben kevesebb a (káros) telített zsír és koleszterin, ellenben gazdagabb rostokban, magnéziumban, káliumban, c vitaminban, e vitaminban, karotinban, flavonoidokban (erős antioxidáns hatású vegyületek) és fitokemikáliákban (növényekben található bioaktív vegyületek, amelyek az adott élelmiszerekben speciális védőhatást fejtenek ki - a flavonoidok is ide tartoznak).

"Appropriately planned vegan, lacto-vegetarian, and lacto-ovo-vegetarian diets

satisfy nutrient needs of infants, children, and adolescents and promote normal growth "

A vegetáriánus és a vegán diéta gyermekek, csecsemők és serdülők esetén is a normál, standard növekedési rátának megfelelő fejlődést biztosít.

"Lifelong vegetarians have adult height, weight, and BMIs that are similar to those who became vegetarian later in life, suggesting that well-planned vegetarian dietsin infancy and childhood do not affectfinal adult height or weight "

A vegetáriánus diéta nincs kihatással a súlyra vagy a magasságra más diétákhoz képest.

"Average protein intakes of vegetarian children (lacto-ovo, vegan, and macro-biotic) generally meet or exceed recommendations (12)"

A vegetráriánus gyerekek fehérjebevitele megegyezik vagy akár túl is lépi az ajánlott mértékeket általánosságban (magyarán nem igényel külön odafigyelést)

"Vegetarian diets appear to offer some nutritional advantages for adolescents. Vegetarian adolescents are reported to consume more fiber, iron, folate, vitamin A, and vitamin C than nonvegetarians (54,81). Vegetarian adolescents also consume more fruits and vegetables, and fewer sweets, fast foods, and salty snacks compared to nonvegetarian adolescents (54,55)."

A vegetáriánus diéta serdülőknél egyértelmű pozitívumokat mutat.

A vegetiáriánus serdülők több rostot, VASAT, folsavat, A és C vitamint fogyasztanak a nem vegeteráiánusoknál; emellett több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak a statisztikák szerint, viszont kevesebb édességet, gyorskaját és nassolnivalót az átlagnál.

Aki ezzel ellentétes állapoton van vagy nem ért egyet valamelyik kutatási eredménnyel az szívesen idézhet más kutatásokból vagy dietetikai egyesületektől és megindokolhatja miért van más véleményen.

2016. nov. 18. 19:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!