Vegetáriánusok, vegánok! Ti adtok húst a kutyátoknak, macskátoknak?
Esetleg egyéb húsevő háziállatotoknak? Ha nem, akkor az nem állatkínzás?
Nem vegák véleménye is érdekel a témában!
"Attól, hogy nem ordít a fájdalomtól, mint egy állat amikor levágják, még reagálnak, és védekeznek. De ugye ez téged nem érdekel."
Nem azért nem ordít a fájdalomtól, mert nincs szája, hanem azért, mert nincs központi idegrendszere, nincsenek fájdalom érzékelő receptoraik. A "reagálás" és az "érzés" pedig távolról sem ugyan az.
De ha még az is lenne, akkor is kevesebb növény szenvedését támogatom azáltal, hogy nem eszek húst.
"Ott a profit, az 1kg hús."
Nem, ez nem profit, hanem pazarlás. Ha adsz nekem 7000 ft-ot, én elégetem és adok helyette egy ezrest, az szerinted profit?
"Egyik sem tragédia, sőt még a haszonállatok halála sem az. Csak nektek."
Nekünk az, neked nem, ez a te dolgot. Csak azt nem értem még mindig, hogy neked miért fáj, hogy nekünk ez probléma?
"A föld nagy részén pedig nem lehet növényeket termelni, ezt te ne felejtsd el. Akkor aki ott él, az egyen homokot? Könnyen beszélsz, mert leugrasz a hipermarketbe, és megkapsz mindent, ezért marad időd és energiád szegény állatok jogait védeni, miközben szegény kis Mutu Afrikában már három napja éhezik mert nem sikerült levadásznia semmit."
Szélsőséges példát hozol fel. Ami ott létszükséglet, az itt választás. Egy lakatlan szigeten valószínűleg én is vadásznék magamnak vaddisznót.
"Te is. Statisztikával, piha!"
Igen, ezt hívják úgy, hogy észérv.
"Nem állítottam semmit, csak arra világítottam rám hogy feladod az elveid, amint Cirmi enni kér, ahelyett, hogy hörcsögöt tartanál pl. Ha meg nem fogadod be a kóbor macskát, még mielőtt valaki csúnya gonosz ezt teszi ivartalanítás nélkül, akkor Cirmit elüti egy autó vagy éhen hal, hisz te mondtad, hogy a kóbor háziállatok nem maradnának életben, és lám, máris sehol sincs az a sok utód amikre folyton hivatkozol. És a döglött macska kevesebbet eszik, mint amelyiket megmentesz..."
A kóbor háziállatok a vadonban nem maradnak életben, de a városi/falusi kóbor állatokat az emberek látják el. Vagy menhelyre kerülnek, ahol a gondozók etetik, vagy pedig kukákból és öreg nénik kapualjában falatoznak.
A számításokba még mindig bele vannak kalkulálva az elpusztult egyedek.
A döglött ember is kevesebbet eszik, mint az élő, ennek ellenére etikai szempontból minden normális egyén szerint helytelen hagyni éhen halni vagy megölni másokat.
Csak tudnám, hogy miért mániád folyamatosan visszatérni a fajizmushoz. A macska élete ugyan olyan értékes, mint a tyúké. Ezért nem eszem meg a tyúkot, a macskámnak viszont ezért adom annak a töredékét, amit én megennék. Így rengeteg csirke életét megmentettem, és egy macskáét is.
Még egyszer elmondom, nincs olyan lehetőség, hogy senkinek sem kell meghalnia.
"Meg sem születnek, de mindegy, haljon. A sok száz millió egyéb állattal együtt ami naponta meghal, hogy bármi más élhessen. Ez az élet rendje, amíg nem tanulsz meg fotoszintetizálni."
Már miért ne születnének meg? Még mindig csak úgy akadályozható ez meg, ha a gondos gazdi ivartalanítja, nem pedig az utcán él.
Igen, sok száz millió állat meghal naponta. De meg tudok menteni egy év alatt kétszázat. A semminél ez is több.
"Az állatok is meghatározott körülmények között vannak tartva. Ha ez neked nem tetszik, több marad nekem :)"
Így van, nekem ez nem tetszik, és jogom van hozzá, hogy ne vegyem ki belőle a részemet. Neked ugyanúgy megvan a jogod ahhoz, hogy megedd őket. Ezzel nincs problémám, csak az zavar, hogy neked fáj, ha más tenni akar valamit az állatok jogaiért. Én sem becsmérelem a te értékrendedet, akkor te miért teszed?
"De a hatás kedvéért te egész eddig 6 kölyökről beszéltél almonként, grat!"
Idézném magam: "Van egy pár cicád, évente 2 alkalommal ellik, átlagosan 2,8 túlélő kiscicával." Tehát évente 12 kölyköt ellik, almonként átlagosan hatot. A hatból 2-3 marad életben, tehát évente átlagosan 6 kiscica! Nem almonként, évente!
"Teljesen olyan vagy, mint ez"
Mintha azt mondtad volna, hogy a személyeskedés érvelési hiba. Nem süllyedek le óvodás szintre és linkelek neked valami hasonlót, de az egyértelmű, hogy még az általános iskolai biológiával sem vagy tisztában, és a szövegértésed felér egy 7 éves gyerekével.
"Nem, ez nem profit, hanem pazarlás."
Szerinted.
"hogy nekünk ez probléma"
Mert egyszer probléma, egyszer meg nem, erről beszélek már napok óta...
"Szélsőséges példát hozol fel."
Kevésbé szélsőséges, mint a laktalan sziget....
"Igen, ezt hívják úgy, hogy észérv. "
Nem, hanem statisztika. Abból meg csak annak hiszek, amit én hamisítok...
" de a városi/falusi kóbor állatokat az emberek látják el. Vagy menhelyre kerülnek, ahol a gondozók etetik, vagy pedig kukákból és öreg nénik kapualjában falatoznak. A számításokba még mindig bele vannak kalkulálva az elpusztult egyedek. "
És azt hogy kalkulálták bele, hogy hány kóbor macskát tart el egy öreg néni per km^2 és hány pusztul el? Sehogy...
"A döglött ember is kevesebbet eszik, mint az élő, ennek ellenére etikai szempontból minden normális egyén szerint helytelen hagyni éhen halni vagy megölni másokat. "
Az ember nem állat. Az állat ösztönlény. Ha te is az lennél, akkor ennél húst is mindenfajta kérdés nélkül, és mindenkid megdugnál akit tudsz. Ugye hogy nem? Na látod...
"Csak tudnám, hogy miért mániád folyamatosan visszatérni a fajizmushoz."
Te beszélsz folyton róla...
"Ezért nem eszem meg a tyúkot, a macskámnak viszont ezért adom annak a töredékét, amit én megennék. Így rengeteg csirke életét megmentettem, és egy macskáét is."
Értsd meg, ha nem lenne macskád, sokkal többet mentenél meg! A te statisztikád szerint már úsznunk kéne a macskákban...
"Még egyszer elmondom, nincs olyan lehetőség, hogy senkinek sem kell meghalnia."
Nem mondod...
" Még mindig csak úgy akadályozható ez meg, ha a gondos gazdi ivartalanítja, nem pedig az utcán él."
Akkor most kimegyek az utcára úszni egyet abban a sok ott élő macskában...
"Így van, nekem ez nem tetszik, és jogom van hozzá, hogy ne vegyem ki belőle a részemet."
Pont ez az!!! Hát kiveszed belőle a részed mégis, ez benne a kétszínűség! Ezt nem lehet megérteni...
"Még egyszer elmondom, ha a menhelyi állatok nem olyan helyre kerülnek, ahol ivartalanítják őket, évente kb. 2x6 kiscicát fognak produkálni"
Ez évi 11-13 életben maradt cicát jelent.
Jah, hogy közben rájöttél, hogy hülyeséget írtál...
"Nem süllyedek le óvodás szintre"
Nem, de azért még személyeskedsz egy sort...Én meg azt hittem, a tied után nekem is szabad...De áhh, én eszem húst is, tehát nem szabad semmit...
Elég viccesen tudsz érvelni. Igazából egyre jobban szórakozom, hiszen egyértelmű, hogy intellektuális és erkölcsi fölényben vagyok.
"Szerinted."
Téged hogyan engedtek ki az első osztályból, ha nem tudod, hogy a 7 nagyobb mint az 1?
"Mert egyszer probléma, egyszer meg nem, erről beszélek már napok óta..."
Még mindig nem voltál képes felfogni a ragadozó szaporulat hatásait. Az is probléma, ha a macskámat etetnem kell, de ez a kisebbik rossz.
"Kevésbé szélsőséges, mint a laktalan sziget...."
És ezzel mégis mit akarsz alá támasztani?
"Nem, hanem statisztika. Abból meg csak annak hiszek, amit én hamisítok... "
Igazad van, reálisabb képet ad, ha hasra ütés szerűen dobálózol butaságokkal, mint ha tudósok eredményeire hivatkoznánk.
"És azt hogy kalkulálták bele, hogy hány kóbor macskát tart el egy öreg néni per km^2 és hány pusztul el? Sehogy... "
Én semmit nem kalkuláltam bele, nem az én kimutatásom. Ezt a nálam okosabbakra hagyom, te is jobban tennéd.
"Az ember nem állat. Az állat ösztönlény. Ha te is az lennél, akkor ennél húst is mindenfajta kérdés nélkül, és mindenkid megdugnál akit tudsz. Ugye hogy nem? Na látod... "
És ennek mi köze van a témához?
"Te beszélsz folyton róla..."
Mert nehéz a felfogásod, és harminckétszer a szádba kell rágni mindent.
"Értsd meg, ha nem lenne macskád, sokkal többet mentenél meg! A te statisztikád szerint már úsznunk kéne a macskákban.."
Az én statisztikám azt mutatja be, hogy hova vezetne, ha nem ivartalanítanánk az állatainkat. Pontosan ennek elkerülése miatt kell olyan helyre kerülniük, ahol normális ellátást kapnak. Pont ezért csökken a húskitermelés azáltal, hogy az emberek hobbiállatot tartanak. Ennél szájbarágósabban nem tudom elmagyarázni.
"Akkor most kimegyek az utcára úszni egyet abban a sok ott élő macskában... "
Most komolyan, hány éves vagy? Mert ha ötödikes, akkor megértem. Akkor fogsz úszni a macskákban, ha nem teszel semmit a túlszaporodás ellen.
"Pont ez az!!! Hát kiveszed belőle a részed mégis, ez benne a kétszínűség! Ezt nem lehet megérteni..."
Ezt már kismilliószor kifejtettem, hogy miért nem lehet úgy élni, hogy egy állat se halljon meg miattam. Ennek ellenére törekszem rá. Te nem teszel semmit, akkor miért bírálsz másokat? Ha téged nem érdekel az állatvédelem, akkor nem mindegy neked, hogy hány állat hal meg miattam?
És ha ezredszerre is elmondod, hogy a macskatartással növelem a kitermelést, ezredszerre is csak azt tudom elmondani, hogy miért nőne még jobban, ha nem tartanék cicát. Szerintem olvass utána egy kicsit a témának, mert ez egy kicsit szánalmas, hogy a tudatlan buksidban megfogant irreális elképzeléseidet szajkózod újra és újra.
"Ez évi 11-13 életben maradt cicát jelent.
Jah, hogy közben rájöttél, hogy hülyeséget írtál..."
Látom megy a matek... 11-13 kiscica nem évente, hanem az első évben születik. Az utódai is elleni fognak, tehát a következő évben 11+11x11+2=134, az azt követőben pedig 132x11+11+2=1465. Ebben most nincs benne az, hogy melyik macska nőstény, ezért az egyszerűség kedvéért legyen ennek a fele. Ez esetben a harmadik évre 732 macskád van.
"De áhh, én eszem húst is, tehát nem szabad semmit..."
Nem azzal van a baj, hogy eszel húst, hanem azzal, hogy nem gondolkodsz.
"Téged hogyan engedtek ki az első osztályból, ha nem tudod, hogy a 7 nagyobb mint az 1? "
7kg sz@r is nagyobb mint 1 kg arany...
"Még mindig nem voltál képes felfogni a ragadozó szaporulat hatásait."
Még mindig nem voltál képes felfogni, hogy nem szaporodnak el annyira, amennyire állítod. Ezzel ellentétben például Ausztráliában súlyos problémákat okoz a nyúlszaporulat (növényevők)...
"És ezzel mégis mit akarsz alá támasztani?"
Semmit, csak téged cáfolni :) Most amúgy rájöttem, hogy az én példám egyáltalán nem szélsőséges, hisz emberek milliói élnek ilyen helyeken, viszont a tied teljesen alaptalan...Most akkor ki volt szélsőséges?
"Igazad van, reálisabb képet ad, ha hasra ütés szerűen dobálózol butaságokkal, mint ha tudósok eredményeire hivatkoznánk."
A statisztika a tudomány büfészaka...legalábbis az ilyen egyszerű, számodra is érthető formája...
"Én semmit nem kalkuláltam bele, nem az én kimutatásom. Ezt a nálam okosabbakra hagyom, te is jobban tennéd. "
Szövegértés!! Olvasd el mégegyszer: "És azt hogy kalkulálták bele,..." kalkuláltÁk!!, nem kalkuláltad...
"És ennek mi köze van a témához?"
Az, hogy az embert egy szintre vetted az állatokkal, látom nehézkes követned saját magad:
"A döglött ember is kevesebbet eszik, mint az élő, ennek ellenére etikai szempontból minden normális egyén szerint helytelen hagyni éhen halni vagy megölni másokat. "
"Mert nehéz a felfogásod, és harminckétszer a szádba kell rágni mindent."
Mert neked nem? Pff...
"Az én statisztikám azt mutatja be, hogy hova vezetne, ha nem ivartalanítanánk az állatainkat. Pontosan ennek elkerülése miatt kell olyan helyre kerülniük, ahol normális ellátást kapnak. Pont ezért csökken a húskitermelés azáltal, hogy az emberek hobbiállatot tartanak. Ennél szájbarágósabban nem tudom elmagyarázni."
Én meg azt nem tudom jobban elmagyarázni, hogy ez nem így van, hiszen akkor már úsznánk a macskákban.
"Most komolyan, hány éves vagy? Mert ha ötödikes, akkor megértem. Akkor fogsz úszni a macskákban, ha nem teszel semmit a túlszaporodás ellen. "
Szarkazmus?
"Te nem teszel semmit, akkor miért bírálsz másokat?"
Mert az állatok finomak, és nincsenek olyan "jogaik", mint az emberek.
"Ha téged nem érdekel az állatvédelem, akkor nem mindegy neked, hogy hány állat hal meg miattam?"
Szövegértés!! Már írtam, hogy érdekel az állatvédelem, de a tenyésztett hamburgereket nem kell védeni, ellenben a kihaló fajokkal...
"És ha ezredszerre is elmondod, hogy a macskatartással növelem a kitermelést, ezredszerre is csak azt tudom elmondani, hogy miért nőne még jobban, ha nem tartanék cicát."
Növeled, hisz egy macskával többet kell etetni. A kóbor macskát nem befogadni kell, hanem elkergetni, majd fog magának egeret. Ha meg nem, akkor jön a természetes szelekció.
"Látom megy a matek... 11-13 kiscica nem évente, hanem az első évben születik. Az utódai is elleni fognak, tehát a következő évben 11+11x11+2=134, az azt követőben pedig 132x11+11+2=1465. Ebben most nincs benne az, hogy melyik macska nőstény, ezért az egyszerűség kedvéért legyen ennek a fele. Ez esetben a harmadik évre 732 macskád van."
1 macskától van az évi 11-13 cica, SZÖVEGÉRTÉS!! Amúgy a lehető legrosszabb módját választod a számolásnak, hiszen összeadogatsz itt mindent, de rá nem jössz az exponenciális kapcsolatra...Matekról inkább másnak okoskodj! :)
" irreális elképzeléseidet"
Idézem csak: lakatlan sziget....
"Nem azzal van a baj, hogy eszel húst, hanem azzal, hogy nem gondolkodsz."
Vagy csak te nem tudod felfogni...
"Mert az állatok finomak, és nincsenek olyan "jogaik", mint az emberek."
Tippelj, mivel érveltek a 18. századi amerikai rabszolgatartók.
Elolvastam ezt a színvonalas eszmecserét, mindjárt szóltam is az állatorvos édesapámnak, megmutattam neki! :D Hát szegényem fél órája röhög a kérdezőn.
Ha valamihez nem értesz, akkor miért okoskodsz?
A cicák szaporodásáról leírtak neked mindent, amit tudni kell. Apu rendelőjében van is erről egy brossúra, ha gondolod küldök neked.
De ez ne haragudj, nevetséges, hogy valamit ennyire nem értesz meg. Még egy hülye is felfogja, hogy arról beszél neked egy válaszoló, hogy mi lenne HA nem lennének ivartalanítva a macskák. AKKOR szaporodnának el ilyen mértékig, HA nem fogadná őket valaki örökbe. De te macskákban akarsz úszni xD Persze hogy nem szaporodtak el annyira, mert van aki megakadályozza ezt, így ahogy azt az egyik válaszoló már leírta, nem igaz hogy valaki ennyire nem tud magyarul xD.
"De ez ne haragudj, nevetséges, hogy valamit ennyire nem értesz meg. Még egy hülye is felfogja, hogy arról beszél neked egy válaszoló, hogy mi lenne HA nem lennének ivartalanítva a macskák. AKKOR szaporodnának el ilyen mértékig, HA nem fogadná őket valaki örökbe."
Ilyen mértékig nem szaporodnának el akkor sem, ez csak matematikailag hozható ki, ami nem vesz figyelembe minden tényezőt, ez a lényeg. Vannak természetes ellenségeik, és annyi táplálék sem lenne nekik, amennyit a válaszoló számolgatott. Mi óta is van ivartalanítás? Pár évtizede? Előtte hol volt az a sok macska? Na ugye...
"szóltam is az állatorvos édesapámnak, megmutattam neki"
Akkor azt is kérdezd meg tőle, vajon ugyanolyan jogaik vannak-e az állatoknak, mint egy embernek. Ha igen, akkor hány állatot altatott el az akaratuk tudta nélkül? Valamint akkor hogyan engedhetik üzemelni a tenyésztelepeket? Tudtommal ott is dolgoznak állatorvosok, akik akkor felszólalhatnának az embertelen bánásmód miatt...
Sőt most volt az RTL híradóban, hogy egy szigeten elszaporodtak a kóbor macskák, de természetesen azért, mert átjárnak etetni őket a helyiek. E nélkül sokkal kisebb populáció maradhatna fenn...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!