Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi a véleményetek a vegán...

Mi a véleményetek a vegán életmódról? Van köztetek vegán? És ha igen, hogy néz ki egy napi étrended? Lehet e vele fogyni? Nagyon kíváncsi vagyok!

Figyelt kérdés

2016. ápr. 27. 17:20
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
87%
Szia! Én vegán vagyok. Életem legjobb döntése volt! Etikai okokból lettem az, így tejtermékeket, húst, tojást, mézet, bizonyos E-számokat es zselatint sem eszem, nem hordok bőrcipőt, stb, és az állatkerteket es cirkuszokat is nagy ívben elkerülöm. Kozmetikumoknál is törekszem arra, hogy vegan legyen(állati eredetű dolog es állatokon való tesztelés mentes). Reggelire összetört banánt eszem fahéjjal, vagy zabkását lekvárral, vegan nutella-szerűséggel, vagy fahéjjal es agave sziruppal. Tízóraira szendvicset, rozskenyérből vegán vajjal zöldségekkel stb, vagy igazából bármivel. Ebédre leveseket es főzelékeket eszem többnyire, vagy párolt zöldségeket, vagy tofut. Mandula tejet használok az ételek elkészítéséhez illetve kókusztejből készült főzőkrémet, így ehetek akár lángost is!😊 Én nem fogyás céljából álltam neki ugyanis még nem vagyok felnőtt es nem is kell fogynak, de egész nap eszem es tartom a súlyomat, nem híztam egy grammot sem! Emellett persze mozgok is, ha időm engedi, heti 3-4 alkalomnál így suli mellett nem tudok sajnos többet☹ Van egy jó videó a neten earthlings címmel. Cenzúra nélkül mutatja be az összes haszonállat életét. Ezt a videót egyébként mindenkinek ajánlom! Remelem segítettem!😊 [link]
2016. ápr. 28. 05:43
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Ja es meg annyi lemaradt, hogy mandulát, tökmagot, mazsolát, stb es sok gyümölcsöt eszem snack-ként😊
2016. ápr. 28. 05:46
 13/35 anonim ***** válasza:
60%

Aki az oroszlános példával jött: az oroszlán húsevő, az ember mindenevő. Növényi táplálékon is képes teljes értékű, egészséges életet élni.

Sokaknak - veled ellentétben - van lelkiismeretük, és máshogy döntenek. De te gyilkolj csak tovább, ha neked ez jól esik. Az egészséged fogja kárát látni. A rákos megbetegedések 40%-a, a szív-és érrendszeri problémák nagy aránya a megnövekedett húsfogyasztásra vezethető vissza. De tudod, aki hülye haljon meg :)

2016. ápr. 28. 09:46
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

AMúgy ma pl. vegán reggelit ettem, bár nem a legegészségesebbet:D

smoothie eperből, zabpehelyből és szójajoghurtból, mellé vegán zabos amerikai palacsinta áfonyával... :)

2016. ápr. 28. 10:02
 15/35 anonim ***** válasza:
18%

"az oroszlán húsevő, az ember mindenevő. Növényi táplálékon is képes teljes értékű, egészséges életet élni. "

Hát max szerinted, merthogy a definíció ellentmond ennek. Ha az ember növényevő lenne, mint az őz vagy a tehén, akkor bizony tényleg tudna teljes értékű életet élni hús nélkül...

De mindenevő vagyis szüksége van olyan dolgokra ami csak a húsban van jelen, vas, különféle vitaminok stb.. a fehérjéről már nem is beszélve azt a kókuszból sose kapod meg. De te tudod.

Remélem mielőtt ilyen népbutításnak bedőltök legalább konzultátok egy dietetikussal... egytől egyik elítélik a vega életmódot (aki nem az kuruzsló, ugyanis az egyetemen is ezt tanítják)

2016. ápr. 28. 18:26
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

"De mindenevő vagyis szüksége van olyan dolgokra ami csak a húsban van jelen, vas, különféle vitaminok stb.. a fehérjéről már nem is beszélve azt a kókuszból sose kapod meg. De te tudod. "

Említs már akár egy ilyen vitamint is kérlek.

A fehérjés tézisedet már megcáfoltam,rengeteg teljes értékű növényi fehérjeforrás van, és kombinálni is lehet.

Vitamin meg tudtommal a zöldségben, gyümölcsökben van. Vagy te a karajból fedezed a C vitamin szükségletedet? Mert akkor nem csoda, hogy ennyire primitív vagy.

2016. ápr. 28. 18:37
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

#15: Az ember szuper mindenevő, ez az én kifejezésem arra, hogy csak növényi és csak állati étrenden is elvan (a mai világban már 1-2 kiegészítő kellhet, de azt a totális mindenevők is használnak).

A hússal pedig főleg nem kell jönni, mert a sima, nem vegán vegák is mindenevők.

De a hozzáértő és odafigyelő vegánok is összehozzák, amit kell. Az a jó, hogy az esszenciális tápanyagok szinte mindegyike megvan a növényi és az állati ételekben is (a B12 az egyetlen problémás, amiről tudok). Különben nem lehetne vegánként vagy zerocarberként egészségesen élni, max. rengeteg kiegészítő szedése mellett. S még ahhoz is joga van valakinek, ha neki az adja meg a lelki nyugalmát s nem árt vele senkinek.

2016. ápr. 28. 20:32
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
A vasat csak most olvasom... A növények közül igen sok nagyon gazdag vasban, az az, amire nem kell figyelnem, úgyis beviszem bőven :) A kókuszban van fehérje, csak nem komplett, de nem kókuszon él egy vegán... :D A holnapi ebédem vegán lesz, zöldséges barnarizs (zöldborsó az alapja, mert szeretem), az ad némi komplett fehérjét. Ma alig ettem állatit, kenyeret ettem (sajnos. házi tk tönköly kölessel, nagyon finom), vegán sárgaborsófasírtot barnarizzsel meg ilyeneket. A tápanyagbevitelemet nem tudom kielemezni, mert egészen máshogyan szoktam enni, de a tojás (ami remek tápanyagforrás) nem adott volna ennyi magnéziumot... Fehérjebevitelem közel annyi, mint a 8 tojásos napjaimon, s az összetétel miatt az aminosavak terén is igen jó. Ha ezt a szintet össze tudom hozni töredék szénhidráttal, az jó lesz, csak ahhoz még kutakodnom kell. De egy normál, szénhidrátdúsabban étkező s azon jól ellevő vegánt nem féltek, ha odafigyel, az biztos.
2016. ápr. 28. 20:42
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

"a B12 az egyetlen problémás, amiről tudok"

A B12 sem problmás, mivel minden növényi tej/joghurt/sajt ezzel dúsított, illetve rengeteg műzli, gabonapehely is. Illetve természetes állapotában megtalálható több algafajtában - előny a keleti konyha kedvevlőinek.

Továbbá sokan szednek sörélesztőt, ami szintén természetes B12 forrás.

2016. ápr. 28. 21:21
 20/35 Olaf88 ***** válasza:
84%

Ma vacsorára egy babos rizses témát ettem(1 babkonzerv, 1zacskó rizs, fűszerkeverék) egy nagy adag salátával, amibe beletoltam 100g pirított szójakockát. Ez így összesen 70-80g fehérje lehetett. Egy átlagos erősportoló napi fehérjeszükségletének több mint a fele. Minek is akkor a hús?

Vitaminok? Egyedül a b12-t nem tudod növényekből bevinni. Egyébként ha folyóból, forrásból innád a vizet, akkor ez nem lenne probléma, mert a földben lévő baktériumok termelnek b12-t, de ugye ez a csapvízzel nem megoldható, ezért érdemes rá kiegészítőt szedni. Érdemesebb, mint húst enni, mert egy b12 tablettával nem viszel be telített zsírt, koleszterint, és nem támogatod vele az állatkínzást.

Persze, a vegánok mind betegek lesznek. Ezt magyarázd meg pl. a Kitavaiaknak, akik a világ egyik legegészségesebb népe. Ezzel szemben a nyugati étrendnek tisztán láthatóak a következményei, ha körbenézel: MINDENKI dagadt és beteg. Csodaszámba megy az egészséges öregember, és most tekintsünk el attól az 1-2 Pistabácsitól, akik 110 éves korukig szalonnán és pálinkán éltek. Ők a kivételek, és általában mind a 12 testvérül fiatalon meghalt valami szarban.

Mi volt még? Ja, igen: kistermelői hús, meg tisztelettel ölés, meg hasonlók. Erre tudok egy jó példát. Egyszer egy náci tiszt elborzadt, mikor látta, hogy a gyerekeket a hajuknál fogva rángatták a falhoz, hogy aztán agyonlőjék őket. Azonnal megtiltotta a katonáinak ezt a fajta bánásmódot, ezentúl szépen oda kellett őket vezetni, esti mesét kellett nekik mondani, és csak utána lehetett megölni őket. Őszintén, mi a különbség, ha ugyanez ártatlan állatokkal történik?

Ja, hogy a húsevés az őskortól kezdve hozzátartozik az emberiséghez? Ez csúsztatás. Ahol bőségesen volt növényi kaja, ott az őskorban sem vadásztak, mint ahogy most sem vadásznak a hasonló körülmények között élő természeti népek. A másik meg: régen a rabszolgatartás is természetes, és elfogadott dolog volt. Miért nem tartunk mi is rabszolgát ennyi erővel? Sőt, miért nem költözünk vissza a barlangba? :D

2016. ápr. 28. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!