Vegán diétával fogyni? Esetleg életvitelnek? Milyen vitaminokat szedjek ahhoz hogy egezseges legyek?
Az első válaszoló nyilván nem sokat ért a vegán táplálkozáshoz, ha ilyeneket le tud írni. Én vegán vagyok, nekem más a véleményem.
A vegán táplálkozás NEM egészségtelen és NEM veszélyes! Ésszel kell csinálni, utánajárni a dolgoknak és akkor nem lesz semmi baj. Vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak ugyanúgy megvannak a növényekben is. Ha a csontépítésről van szó, akkor közlöm, hogy kutatások igazolják, miszerint a növényi eredetű kalcium kiegyensúlyozottabb csontfejlődést tesz lehetővé mint az állati. Sőt! A tej -amiről mindenki azt hiszi, hogy jót tesz- groteszk módon éppen ellene hat ennek a folyamatnak és törékennyé, elvékonyodottá teszi a csontokat. Biokémiai magyarázatokat keresd Google, szakirodalmak, könyvek lapjain, én most nem állok neki taglalni. Szóval ezzel nincs gond.
Vitamin pótláshoz egyél sok hüvelyest, zöldséget, gyümölcsöt, magvat, gabonát változatosan és akkor mindenhez hozzá fog jutni a szervezeted a szükséges mennyiségben. B12 vitamint szoktak ajánlani kiegészítésnek. Ez az a vitamin, amit mikroorganizmusok termelnek, és mindenki hozzájuthatna a szükséges mennyiséghez, ha enne megfelelő mennyiségű koszt. De nem eszik, és ez persze jogos abban a korban, ahol mindent alaposan meg kell mosni, mert vegyszerekkel kezelik. Így viszont lemosódnak róla a bacik is, és nincs baci, nincs B12 alapon ezt nem árt pótolni.
14 évesen belefogni az életmódváltásba nem kis dolog, de én személy szerint nagyon örülök neked és támogatlak! Ha bármi kérdésed lenne, nyugodtan tedd fel! Csak megjegyzésként: 6 éves korom óta vagyok vegetariánus. Kitűnő tanuló, osztályelső, orvosi egyetem 480 ponttal. Szóval szerintem rendben vagyok. :) És nem egyedül. Ha utánajársz, megdöbbentő dolgokat találhatsz a vegán/vegetariánus életmódot követők között. Hihetetlen, mennyien és kik voltak azok, akik ezt az életformát választották. Láthatóan bejött nekik. Ahogy nekem is. És remélem nemsokára neked is. :)
Mindent leírt az előttem válaszoló.
A vegán étrend nem fogyókúrára való, az egy életmód.
Én semmiképpen sem állnék át húsevésről vegánra egy hónap vegetáriánus táplálkozás után! Csak szépen lassan, fokozatosan.
A másik az, hogy anyud ezután kétféle ételt fog főzni, neked külön? Ha igen, itt az ideje, hogy megtanulj főzni.
Még omega3 bevitelre állítólag figyelni kell, ami pl. lenmagolajban, szójaolajban benne van.
Semmiféle vitamint nem szedek, legfeljebb télen. Nincs is szükség rá. Esetleg az emlegetett B12, ami viszont öt évig biztos nem okozhat problémát, mert a máj raktározza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!