Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vegán étrendel hogyan lehet...

Vegán étrendel hogyan lehet fogyni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok csirkemellet eszem, túrót tojást , tehát tisztán étkezem nagyon régóta, de pénzügyileg nemigazán bírom manapság , elég rossz az emésztésem nempörög az anyagcserém, arra gondoltam talán megpróbálom a vegán életmódot. Mivel így magasabb ch-t viszek be megpróbálok majd többet mozogni, de fog menni a szálkásítás? tehát 120g fehérjét vinnék be és 180 g ch-t meglenne a kalória deficitem is , működne?? 4 Kg van rajtam felesleg de már ez a makacs zsír rész mert régóta diétázok sajnos bevan lassulva az anyagcserém..

2014. szept. 17. 22:01
 1/8 A kérdező kommentje:
Eddig alacsony ch-t ettem 70 g ot naponta...
2014. szept. 17. 22:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Miért pont a vegánt? S miért akarsz bevinni ilyen sok szénhidrátot? Sejtem, hogy vegánként valószínűleg nem tudsz nagyon mélyre menni a szénhidráttal egészségesen és kényelmesen, de ilyen magasra talán nincs szükség... De sose gondoltam bele, az tény. Mindössze minimális állati fehérjével nyomtam le ketogén napokat, innen gondolom, hogy annyira sok azért nem kell :D

Egyébként lehet sok szénhidráttal fogyni, a kalóriadeficit minden diétában alapvető szerepet játszik ebben.

Nekem elég fura, hogy ekkora ugrást teszel, az emberek nem szoktak hirtelen vegánok lenni a csirkemelles korszakuk után. Attól még megteheted, nekem is voltak durva váltásaim, de a vegán étrendnél már nagyon oda kell figyelni, hogy ilyen kevés kalória mellett is bevigyél minden szükséges tápanyagot... Lizin a hüvelyesekben van sok, azt nem hanyagolnám, de mivel sose voltam vegán, csak utánaolvasok ilyeneknek, ez csak egy laikus tipp.

2014. szept. 17. 23:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátnőm (nem fogyókúrás céllal) váltott vegetáriánus életmódra, és fogyott tőle. Az ok egyszerű: addig sok kenyeret ettek, most meg mivel eltűntek azok az ételek, ami mellé kenyereztek, abból is kevesebbet fogyasztottak.
2014. szept. 18. 10:15
 4/8 Andizsuzsi ***** válasza:
Kiszámoltad, hogy a minőségi vega alapanyag olcsóbb-e a csirkénél, tojásnál? Nem vagyok meggyőződve róla.
2014. szept. 18. 11:08
 5/8 anonim ***** válasza:

#3: Ez speciális eset lehetett, de természetesen ilyen is van. A párom szinte minden vega ételhez evett kenyeret, s szendvicseket a vegák is esznek. A vegák sokszor inkább szénhidráttal "pótolják" a kieső húst, s pont hogy jó esélyük van egy hizlalóbb étrendre. Ott a sok tészta, süti, hüvelyes... Persze, ha pl. nagyon ráállnak a zöldségekre s jóllaknak térfogattal (úgy értem, annak ellenére jóllaknak, hogy jóval kevesebb kalóriát esznek. állítólag vannak ilyenek), akkor más a helyzet.

Sokféle étrendet lehet követni vegaként és vegánként is s nem mindenkit ugyanaz laktat, így a mennyiségek is igencsak eltérnek, tehát a fogyókúrás hatás is.

#4: A csirkénél tuti ki lehet hozni olcsóbban, az drága és alig van benne kalória (illetve kérdés, mennyit eszik belőle az ember, napi 10-15 deka még a legtöbbünknél beleférne mint kalóriaszegény komplett fehérjebevitel - de a kérdező eddig sokat evett belőle). Fehérje sok van benne, de a nála olcsóbb tökmaglisztben még sokkalta több :P Persze nem komplett fehérje, de eszik mellé hüvelyest és máris jobban áll... De igazából lövésem sincs a tökmagban levő aminosavak arányáról (gondolom, a lizinből kevesebb van, mint kéne, így szokott lenni). Igaz, kérdés, mit nevezünk minőséginek, mert ha az minimum bio, akkor tényleg drágulnak a dolgok. De a különböző magvak nagyon olcsók s ha ezek és az olcsó zöldségek adják az étkezés alapját, az nem lehet olyan drága. Gondolom, a csirke és a túró sem bio, amit eddig evett a kérdező...

2014. szept. 18. 15:41
 6/8 anonim ***** válasza:

akkor pörgesd fel az anyagcserét.

ciklizáld a szénhidrátot, és/vagy emelj a zsíron.

de ilyen egészségtelen természet ellenes butaságot,mint a vegaság,hogyan fordulhat meg a fejedben?

amúgy meg a tiszta kajálás nem tartalmaz tejterméket,tejszármazékot,mert gyulladásfokozó,emésztés nehezítő,rákkeltő.

a fehérjét meg zsírmentes testsúlyra számold és máris kevesebb kell majd.

2014. szept. 19. 00:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez az utolsó dolog nagyon igaz... Sokan a nem kevés súlyfelesleges teljes testtömegükhöz akarnak akár 3g fehérjét bevinni, ami sokaknak nem egyszerű és felesleges is. Zsírmentes testsúlykilogrammonként 2 is elég, egyes diétákban (ketogén :P) pedig már túl sok is.
2014. szept. 19. 00:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem te a vegetáriánus életmódra gondolsz, nem a vegánra. Vagy tévedek? Ennél továbbra is tejtermékeket, vagy tojást? Azt nevezik vegetáriánusnak, de ha semmilyen állati eredetű élelmiszert nem fogyasztasz, az már a vegán.

Egyébként vegánként sem kell túl sok szénhidrátot enni, nem csak gabona és tészta van a világon az állati táplálék után.

2014. szept. 19. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!