Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen vega reggeliket ismerte...

Meeko2422 kérdése:

Milyen vega reggeliket ismertek? Mit egyek, hogy kiegyensúlyozott táplálkozásom legyen?

Figyelt kérdés

2015. szept. 18. 22:04
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

Atya úr isten, mi folyik itt. Látott már közületek bárki is vegán testépítőt kajálni? :D Mi az, hogy napi 2kg borsót kell enni? :D

Vegyünk alapul egy 80kg-os fickót. A sopbilderes okoskodással ellentétben EGYETLEN kutatás sem támasztja alá, hogy napi 2g/tskg fehérje kell az izomépítéshez. A kutatások inkább azt mondják, hogy - kapaszkodjatok meg, ez a lelketekbe fog hasítani - a fele is elég. Ha azt vesszük, hogy átlagosan olyan 20%-al alacsonyabb a növényi fehérjék BV értéke, akkor saccperkábé mondjunk egy olyan 1,2g/tskg értéket. Ennyi kell, hogy vegán étrenden izmot építs. Ez kb 100g fehérjét jelent 80 kilós testsúlynál, nem többet. Jon Venus, Patrick Baboumian, Karl Ess, Frank Medrano mind bebizonyítják ezt a tényt.

[link]

(konkrétan az ÖSSZES idevágó kutatás kivesézve)

Egyesek szerint nehéz sakkozni az aminosavakkal. Ez akkor lenne igaz, ha kizárólag 1 féle zöldséget ennénk egész nap, és amellé kellene kiegészítésképp keresni egy másikat is. De ilyenről szó sincs. Egy vegán kaja elkészítéséhez 5-6 féle növényt felhasználsz. Ha napi 3 étkezésed van, és nem ugyanazt eszed, akkor ez máris 10-15 féle növény. Gyakorlatilag LEHETETLEN hogy hiányt szenvedj bármilyen aminosavból.

De csak hogy érthető legyen, végzek egy kis számítást nektek a mai kajám alapján. Ma összesen 13 féle hozzávalóból készítettem a kajáimat. Ezek mind tartalmaztak valamennyi fehérjét, de öt volt, amiben kifejezetten sok van: zabpehely, zöldborsó, vörösbab, lencse, búzakorba.

300g zab + 100g borsó + 250g bab + 100g lencse + 50g búzakorpa = 130g fehérje. A többi hozzávaló(zöldségek, gyümölcsök, paradicsomszósz, stb) amiket használtam összesen még vagy 20g fehérjét tartalmaznak, szóval bőven túl is lőttem a becélzott 1,2g/tskg mennyiséget. Ehettem volna kevesebbet is, az is működött volna. Beírhatjátok szépen chronometer.com-on, ott megnézhetitek mindennek az összetételét aminosavakra lebontva. Minden aminosavból bőven bevittem a szükséges mennyiséget.

Nagyjából 800-1200ft között költök kajára egy nap, szóval még azt sem mondhatjátok, hogy drága az étrendem. A csirke+rizs+turmix étrend bőven drágább ennél, ezen kár is vitatkozni.

Szép napot!

2016. jún. 15. 23:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!