Nem ábrándít ki titeket, hogy a Lush eladói nem vegánok, de még csak nem is vegetáriánusok?
Sziasztok!
Régóta vásárolok a Lush kozmetikai boltokban, azt gondolván hogy a vezetöség lecsekkolja az eladókat valamien szinten, mielött teljes sötétségükkel neki állnak dolgozni vagy "tüntetgetni". De úgy néz ki, nem volt igazam...
Mit gondoltok arról, ha valaki ilyen képmutató?
Én is bevallom, inkább egészségügyi okokból, mint etikaiból vagyok vegán, de az egy tény, hogy azzal a hússzelettel, amit ebédre esznek sokkal nagyobb kárt okoznak a környezetnek, illetve kevésbé etikus reggelire sonkát, ebédre csirkét, vacsorára csirke mensit enni, mint egy-egy nyulat több millió ember kiszolgálása végett tesztelni.
Egy kismalac/csirke hasonló tortúrán megy végig élete során...
Mit gondoltok?
Ahhoz hogy egy tehenet levágjanak a 200 kilójával, minimum 3 év kell. A kukorica és egyéb táplálék előállításához 3 millió víz szükséges. Tisztán víz iváshoz 24 000 liter szükséges. 7000 liter továbbá egy ilyen farm tisztántartásához kellő mennyiség, plusz a vágóhíd tisztítása.
Tehát ahhoz, hogy egy kiló csontnélküli húst kapjunk 15400 litert pazarlunk.
Ugyanilyen mennyiségű pl. brokkoli előállításához 700 Liter szükséges.
Remélem vágod, hogy a vízkészleteink fogynak és ilyenekre pazarolni több mint luxus.
Az állat táplálékát, gyógyszereit, majd a bocit a vágóhídra, onnan üzemekbe szállítgatni plusz benzin veszteség.
1.: mi az a 3 milló víz? :D
2.: látom, nem erősséged a matek...
3.: még mindig nincs összefüggés a kérdésedben
4.: pár napja volt itt egy kérdés, hogy sokan miért utálják a vegákat; a hozzád hasonló idióták miatt, akik téríteni akarnak a saját hülyeségükre, ráadásul eléggé agresszív módon
olyan témában akarsz okoskodni, amihez nem értesz, összevissza hordasz mindenféle hülyeséget, anélkül, hogy alátámasztanád
Vállalom, hogy nekem nem kedvencem a Sorstalanság. Mégis tanítanom kell.
Elég sok színész nem ölt még embert, akkor nem jászhat gyilkost?
Amelyik gyerekorvosnak nincs gyereke, nem adhat tanácsot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!