Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nem ábrándít ki titeket, hogy...

Nem ábrándít ki titeket, hogy a Lush eladói nem vegánok, de még csak nem is vegetáriánusok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Régóta vásárolok a Lush kozmetikai boltokban, azt gondolván hogy a vezetöség lecsekkolja az eladókat valamien szinten, mielött teljes sötétségükkel neki állnak dolgozni vagy "tüntetgetni". De úgy néz ki, nem volt igazam...

Mit gondoltok arról, ha valaki ilyen képmutató?

Én is bevallom, inkább egészségügyi okokból, mint etikaiból vagyok vegán, de az egy tény, hogy azzal a hússzelettel, amit ebédre esznek sokkal nagyobb kárt okoznak a környezetnek, illetve kevésbé etikus reggelire sonkát, ebédre csirkét, vacsorára csirke mensit enni, mint egy-egy nyulat több millió ember kiszolgálása végett tesztelni.

Egy kismalac/csirke hasonló tortúrán megy végig élete során...

Mit gondoltok?

2015. aug. 20. 08:00
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
37%

Inkább szedd össze magadat mielőtt összehasonlításokat írsz.

1Kg marhahús NEM EGYENLŐ tápértékű 1Kg brokkolival.

A vizet sem értem hogy számoltad ki 15000 mikor előtte huszonezreket írsz . De még ha a brokkoli harmad annyi vizet használ fel akkor is csak 3% a fehérje míg a húsnak 20% tehát azt sem tudod miről akarod meggyőzni az embereket.

Amúgy én sem eszek húst de csirkemensest eszek ritkán ,nem mellesleg az élelmiszerek közt az első számú tökéletes fehérjeforrás és nem "élőlény" az más kérdés hogy nagyüzemben ez is állatkínzással keletkezik tehát nem a kertből van felszedegetve.

A másik ami kiválthatná a tojást a virágpor 20 aminósavval de az meg drága és körülményes.

2015. aug. 20. 10:33
 12/40 anonim ***** válasza:
77%
Ennyire hülye egy ember nem lehet, szerintem ez egy troll kérdés hogy lejárassa a vegákat.
2015. aug. 20. 10:58
 13/40 A kérdező kommentje:

[link]

Megtaláltam az ábrát, amire próbáltam visszaemlékezni. Nem a matek a lényeg, hanem az arányok.

Az pedig szerintem látszik jól.

Nem értem, hogy gondolod, hogy nincs bün az állattartásban.

Szerinted, ha találkozol egy pszichopatával a klubban, aki virággal, bonbonnal udvarol, felvisz a lakására akaratod ellenére, brutálisan megeröszakol majd végez is veled, szerinted érdekelni fogja a bíróságot, hogy a kedvenc típusú bonbonodat adta? Nem hiszem. Az eröszak az eröszak. Te biztos meg se éreznéd, hogy egy izzó pengével nyesnek le a szádból-mert a kiscsirkék csörével ez történik. A vágóhídra pedig nem természetes halált halt bocikákat visznek, hanem olyanokat, amik elértek egy bizonyos vágósúlyt.

2015. aug. 20. 11:03
 14/40 A kérdező kommentje:

Éés a brokkoli:

[link]

2015. aug. 20. 11:05
 15/40 anonim ***** válasza:
67%

Egy átlagos wc tartály 5 liter. Napi 1 nagy, és 5 kisdologgal számolva kb 6x húzod le a wc-t, oda 30 liter ivóvíz. Éves szinten 11 ezer liter lesz. Először ezen gondolkodj, hogyan tudnád magadnak megoldani, hogy ne tiszta ivóvizet pazarolj erre a célra. Ha ez megvolt, akkor azon is gondolkodj el, hogy a vegán életmód fenntartása is rengeteg vizet igényel. Ugyan úgy sok vizet vesz fel a zöldség/gyümölcstermesztés, az üvegházakat is kell ám tisztítani, a kártevők vegyszerezéséről nem is beszélve..

Plusz egy gondolat: 10 dkg hús tápértékét mekkora tömegű növényfélével lehet fedezni, ami nem feldolgozott?

2015. aug. 20. 11:21
 16/40 anonim ***** válasza:
74%
Most látom a brokkolis képeket. Eléggé torzít a kép. 100 kcal-ra van megadva a protein. Gondolj bele, milyen pici hússzelet 100 kcal, és milyen sok brokkoli kell 100 kalóriához..
2015. aug. 20. 11:23
 17/40 anonim ***** válasza:
65%
Én nem azt írtam, hogy nincs bűn az állattartásban, hanem, hogy az állatkísérleteket jobban elítélem. Amit a baromfikkal művelnek az tény és való, hogy kegyetlen, de ha megnézel mondjuk egy marha telepet (pl. Üllő) akkor ott jó körülmények között lévő állatokat fogsz látni, nyilván vannak sajnos olyan helyek amik rettenetesek. Viszont a vágóhidakon nem szenvedtetik feleslegesen az állatot, gyorsan végeznek vele, erre tenyésztik őket, nekem is a szivem szakad meg amikor belegondolok, hogy min mennek keresztül, de ezt elkell fogadni. Azok az állatok amelyeken kozmetikumokat tesztelnek sokkal nagyobb szenvedésen mennek keresztül pl. tesztelnek egy testápolót és kihullik tőle a szőre rosszabb esetben még a bőre is lehullik, ha szerencséje van elaltatják, de ha nem hagyják meghalni óriási fájdalmak közepette. A másik meg amikor állatokat használnak fel kozmetikumokhoz, mint pl. a méhlepényes arckrémhez, nyilván a vágóhidaktól vásárolják fel, de akkor ez nem eleitélendő? Én teljesen megértem és tiszteletben tartom, hogy te vegán vagy, és neked is így kellenne tenned a húsevőkkel szemben és nem ilyen adatokat mutogatni, hogy miért is rossz a húsevés, mert ellehet itt kezdeni azt is, hogy az a vegán aki nem megfontoltan állítja össze az étrendjét az hány fèle esszenciális aminosavtól esik el, vagyis szépen építi le a szervezetét. A másik meg a munkáltatóra nem tartoznak olyan dolgok, hogy mit eszik vagy miket használ a beosztottja, engem mint munkáltatót az érdekel, hogy hogy viszonyul a vásárlóimhoz, elvégzi-e a munkáját rendesen, igényes magára és a környezetére és, hogy ne lopjon.
2015. aug. 20. 11:36
 18/40 anonim ***** válasza:
73%

A linekdhez:

ott ez van feltüntetve:

100 kcal marhahúsban van 6,4 g fehérje

100 kcal borkkoliban van 11 g fehérje

Ami ebben a csúsztatás:

00 kcal marhahús 40 g, 100 kcal brokkoli 400 g, 1. Ha azonos súlyra számolod, akkor

100 g marhahúsban van 20 g fehérje

100 g brokkoliban van 3g fehérje

Szóval nem 100 kcalra kell számolni, hanem 100 g-ra

2015. aug. 20. 11:48
 19/40 anonim ***** válasza:
64%

Akkor mit lehet enni? A növényeknek is kell víz. Sőt az általad imádott Lush termékek előállításához is :)

Szerintem növényt se egyél. Nem tudom, miért gondolod, hogy csak az állatoknak van lelkül és csak az állatok szenvedhetnek. Táplálkozz fényenergiával. Amire egyébként nagy szükséged is lehet, mert elég sötét vagy.

2015. aug. 20. 11:54
 20/40 A kérdező kommentje:

15 szerencsére mi ezt már évekkel ezelött felfedeztük, ezért gyüjtjük az esövizet gallonokban, amiket jelenleg is a pincében tárolunk, csak 2-es számúhoz húzzuk le a wc-t, ami valójában nem "húzós", hanem "nyomós", tehát nem kell az egész tartályt pazarolni.

Budafokon lakom, így szerencsésnek mondhatom magam, hogy van kertünk, ahol krumplitól kezdve a görögdinnyén keresztül minden van. Boltban vett gyümölcs magját ültettük el, vagy vettünk kész magot, de permetet az életben nem láttak még.

Öntözni a höségriadó alatt öntöztünk, elötte és most csak heti egyszer/kétszer az esövizzel.

2015. aug. 20. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!