Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok esznek csipszet?

Vegetáriánusok esznek csipszet?

Figyelt kérdés

Az érdekel konkrétan, hogy kellett-e a benne levő zsír miatt állatot őlni vagy sem?

Ugyanezt szeretném megkérdezni a tyúk/disznó hús leveskockáról is? Szintetikus ízesítés, vagy állat hakt meg érte?

2015. jún. 24. 22:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%
El kell olvasni és elhinni vagy sem. Láttam már bacon ízesítésű kekszet, amiben csak aroma volt. A leveskockával és chips-szel nem tudom, mi a helyzet, de van növényi leveskocka, most miért akarna egy vega húsízt (OK, van, aki szereti, csak az orvos eltiltotta)?
2015. jún. 24. 22:29
 2/15 anonim ***** válasza:
39%

Na, ez egy jó kérdés!

Ha valaki egészségügyi okokból lesz vega az gondolom nem eszik egyiket sem. Aki az állatok legyilkolása ellen tiltakozik, hát annak se illene. Fura lenne hogy valaki azért vega mert állatvédő és mesterséges tyúkaromát meg eszik.

Persze az is vega aki minden sz..rt összeeszik csak konkrétan húst nem.

2015. jún. 24. 22:41
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Első: a leveskocka nem csak "húsízben" létezik. Pl. édesanyám mindig "zöldségleves-kockát" vesz magának, nem vega húsleveskockát....

Egyébként én eszek chipset, mindig megnézem, hogy van-e benne valami, amit nem fogyasztok, és kész. De ezt más termékeknél is, pl. pudingoknál, joghurtoknál néha a zselatin, kenyérkrémeknél is érdemes odafigyelni, mert néha szintén zsír van benne, stb.

2015. jún. 24. 22:42
 4/15 anonim ***** válasza:
83%

Persze, írtam is, hogy van növényi, ez alatt zöldségleveskockát értettem. De a kérdésben húsleveskocka szerepelt, olyanból, amikor ezt figyeltem, csak húst/állati zsírt is tartalmazót láttam.

Én már nem vagyok vega, bár bolti húst nem eszem (kivéve a lazacot), viszont szinte kizárólag egykomponensű dolgokat veszek, chips és leveskocka esélytelen. Ha azt akarok enni, megcsinálom magam.

2015. jún. 24. 22:46
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Milyen zsír? Olajban sütik a chipset. Az ízesítőanyagok tartalmazhatnak állati eredetű bármit, el kell olvasni az összetevők listáját. A leveskocka nem élelmiszer, azt hagyd ki inkább, ne azért, mert lehet, hogy van benne állat, hanem azért, mert műanyag.
2015. jún. 24. 23:04
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem eszem bolti csipszet, de nem a zsiradék miatt (olajban sütik amúgy), hanem a rengeteg egyéb szemét miatt, ami benne van, pl. ízfokozók meg ilyesmik. Itthon magamnak is tudok sütni, és az sokkal egészségesebb. Ugyanezért leveskockákat sem használok.
2015. jún. 24. 23:10
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Leveskockát nem azért kérdeztem, mert a hús ízt pótolni akarom. Csak egyszerűen érdekelt. A csipszből sem fogyasztok hús ízűt. Csak hagymás tejfölöst, sósat, sajtosat, paprikásat...
2015. jún. 25. 08:53
 8/15 A kérdező kommentje:

#3 'Egyébként én eszek chipset, mindig megnézem, hogy van-e benne valami, amit nem fogyasztok, és kész.'

Pontoaan mi az, amire figyelni kell?

2015. jún. 25. 08:59
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
A chipsek nagy részében felhasználnak állati eredetű zsírokat, vagy állati eredetű aromákat. Ugyanígy a "műlevesekben" is. Ha biztosra akarsz menni, a gyártónak kell levelet írnod, és megkérdezned. Vagy saját magadnak levest főznöd.
2015. jún. 25. 09:53
 10/15 anonim válasza:
100%
Én is vegetáriánus vagyok és levest alig eszek semmiféle kockából vagy ilyesmi chipszet meg megnézem miket tartalmaz és úgy választok de azt is inkább csak ilyen ünneplős alkalmakkor :)
2015. júl. 1. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!