Vegetáriánusok esznek csipszet?
Az érdekel konkrétan, hogy kellett-e a benne levő zsír miatt állatot őlni vagy sem?
Ugyanezt szeretném megkérdezni a tyúk/disznó hús leveskockáról is? Szintetikus ízesítés, vagy állat hakt meg érte?
Na, ez egy jó kérdés!
Ha valaki egészségügyi okokból lesz vega az gondolom nem eszik egyiket sem. Aki az állatok legyilkolása ellen tiltakozik, hát annak se illene. Fura lenne hogy valaki azért vega mert állatvédő és mesterséges tyúkaromát meg eszik.
Persze az is vega aki minden sz..rt összeeszik csak konkrétan húst nem.
Első: a leveskocka nem csak "húsízben" létezik. Pl. édesanyám mindig "zöldségleves-kockát" vesz magának, nem vega húsleveskockát....
Egyébként én eszek chipset, mindig megnézem, hogy van-e benne valami, amit nem fogyasztok, és kész. De ezt más termékeknél is, pl. pudingoknál, joghurtoknál néha a zselatin, kenyérkrémeknél is érdemes odafigyelni, mert néha szintén zsír van benne, stb.
Persze, írtam is, hogy van növényi, ez alatt zöldségleveskockát értettem. De a kérdésben húsleveskocka szerepelt, olyanból, amikor ezt figyeltem, csak húst/állati zsírt is tartalmazót láttam.
Én már nem vagyok vega, bár bolti húst nem eszem (kivéve a lazacot), viszont szinte kizárólag egykomponensű dolgokat veszek, chips és leveskocka esélytelen. Ha azt akarok enni, megcsinálom magam.
#3 'Egyébként én eszek chipset, mindig megnézem, hogy van-e benne valami, amit nem fogyasztok, és kész.'
Pontoaan mi az, amire figyelni kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!