Vegetáriánusok, mit csináltok, ha nagyon szekálnak, hogy egyetek húst?
Engem az osztálytársaim szekáltak ezzel folyton, ők is folyton azt a baromságot akarták velem elhitetni, hogy az állat azért van, hogy megegyük. :D ( megjegyzem, szerintem ez azért is hülyeség, mert az állatok nem az emberekért léteznek. Ez elég beképzelt gondolkodásmódra vall szerintem. ) Én nem hagytam magam, én is elmondtam, hogy mi a véleményem erről, és nem hagytam, hogy befolyásoljanak.
Ráadásul, ha nem vegán vagy, és eszel tojást, tejet, akkor nem kell aggódni a hús miatt.
Ha vegán vagy, akkor úgyis lehet pótolni, csak jobban kell figyelni. :)
Megmondom az illetőnek, hogy a saját tányérjával foglalkozzon. Nem érdekel, ha megsértődik, ő kezdte, nem is gyengéden. Mostanában szerencsére már ritkán piszkálnak, de néha előkerül a "nem hiányzik a hús?" Miért hiányozna, ha egyszer nem szeretem?
Az ilyen emberekkel soha nem fogod tudni megértetni, hogy odafigyelsz arra, hogy elegendő fehérjét (és minden egyebet) vigyél be növényi forrásokból, őket úgy szocializálták, hogy az ember mindenevő, és ez azzal egyenlő, hogy minden szrt meg KELL enni. Nem kell. Jobban örülnének annak, ha beléd erőltetnék a rántott húst, és erre te az asztal közepére hánynál? Attól pedig sírni tudnék, amikor valaki azt mondja, hogy az állat arra való, hogy megegyük.
Lehet vitázni, de valószínűleg sosem győzöd meg őket (akkor vitázz, ha elég nyitottak és értelmesek a partnerek, illetve jót tesz Neked, hogy kifejted a dolgokat).
Te tudd, hogy teljesen rendben van, amit csinálsz, semmi veszély s jó, hogy nem eszed meg azt, amitől undorodsz! Ez teljesen normális.
Engem nem szekáltak, max. furcsállták a rokonok s remélték, hogy megváltozom. Sok évig nem változtam meg, bár ma is roppant válogatósan és főleg nagyon ritkán eszem húst. Néha gondolok rá, hogy megint lehetnék vega, de igazából sok különbséget nem okozna, ha nem ennék évi kétszer lazacot meg ilyenek :)
Pár tudatlan és bunkó akadt a sok év folyamán, de nem jellemző. Anyám azonnal abbahagyta a húsos ételek főzését, amikor vega lettem (addig se volt sűrűn, utána max. ünnepkor, máskor szalonnázott és kész), a durván húsevő anyós pedig vega étellel vár minket (a fia is vega lett egy időre, most pedig extrém ritka húsevő, pont mint én, bár én ketogén életmódon vagyok, amibe nekem nem fér bele a húsevés, túlszaladok a fehérjével).
Fehérje nem kell olyan sok, nekem hús nélkül is vigyáznom kell kicsit, hogy ne egyek túl sokat :D
Engem is piszkálnak. Sőt még ilyeneket is mondanak, hogy most mi van, ha nagyon ritkán eszek egy kis húst, ugyis biztos kívánom, csak nem vallom be magamnak. Nagyanyám nem érti, hogy miért nem eszek abból a levesből, amibe tyúkhús leveskockát tesz, mert állítása szerint egy annyitól nem lesz bajom. Konkrétan le nemnormálisoznak, nagyapám szavaival élve 'dillóság' amit csinálok. Azt mondják meg fogok halni, mert kikoplalom magam. Stb, stb...
DE! Nem érdekel. Ilyenkor csak húzom a szemöldököm, és hagyom, hogy kimondják magukat. Meggyőzni úgy sem lehet őket, hogy jól vagyok, odafigyelek a fehérjére, meg ilyenek. Tudom, hogy nehéz nem visszaszólni, de semmi értelme, ha ilyen értetlen emberekkel szócsatába kezdesz. Ha annyira okosak lennének, tudnák, hogy tojásban, zöldborsóban, hüvelyesekben, stb. rengeteg fehérje van.
Szóval kitartást! Egy idő után úgy is megunják a piszkálkodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!