Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok, mit csináltok,...

Vegetáriánusok, mit csináltok, ha nagyon szekálnak, hogy egyetek húst?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, kisebb megszakítással kb 2 éve vega, mert egyszerűen képtelen vagyok megenni a húst. Undorodom tőle vagy nem is tudom, de a számba veszem és blöhhhh... A húson kívül minden mást megeszek. Rendben, értem én, hogy azért akarnak hússal etetni, mert kell a fehérje, de az igyekszem máshonnan pótolni, ezt viszont figyelmen kívül hagyják. Hegyibeszédet tartanak arról, hogy az állat azért van, hogy megegyük. Meg szerintem ha valaki odafigyel az étkezésre, nem fog kínok között elhalálozni pár év múlva, csak mert nem eszik húst... Nagymamám az előbb nagyon megbántott, és kezd nagyon elegem lenni abból, hogy ha szóba kerül az étel, mindenki durva, bántó szavakkal próbál rávenni, hogy egyek. Attól még nem fogok valamit megszeretni... Már feladtam a reményt, hogy megszokják és abbahagyják. Vegetáriánusok, főleg a tizenévesek, titeket is szoktak piszálni?

2015. júl. 15. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ott rontottad el, hogy "kisebb megszakításokkal", ebből gondolják, hogy ha piszkálnak akkor más útra tudnak téríteni. Engem nem piszkáltak, csak kérdezgettek, de egy idő után abbahagyták, úgy kb. 1 év volt.
2015. júl. 15. 12:33
 2/9 anonim válasza:
88%

Engem az osztálytársaim szekáltak ezzel folyton, ők is folyton azt a baromságot akarták velem elhitetni, hogy az állat azért van, hogy megegyük. :D ( megjegyzem, szerintem ez azért is hülyeség, mert az állatok nem az emberekért léteznek. Ez elég beképzelt gondolkodásmódra vall szerintem. ) Én nem hagytam magam, én is elmondtam, hogy mi a véleményem erről, és nem hagytam, hogy befolyásoljanak.

Ráadásul, ha nem vegán vagy, és eszel tojást, tejet, akkor nem kell aggódni a hús miatt.

Ha vegán vagy, akkor úgyis lehet pótolni, csak jobban kell figyelni. :)

2015. júl. 15. 12:49
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Megmondom az illetőnek, hogy a saját tányérjával foglalkozzon. Nem érdekel, ha megsértődik, ő kezdte, nem is gyengéden. Mostanában szerencsére már ritkán piszkálnak, de néha előkerül a "nem hiányzik a hús?" Miért hiányozna, ha egyszer nem szeretem?

Az ilyen emberekkel soha nem fogod tudni megértetni, hogy odafigyelsz arra, hogy elegendő fehérjét (és minden egyebet) vigyél be növényi forrásokból, őket úgy szocializálták, hogy az ember mindenevő, és ez azzal egyenlő, hogy minden szrt meg KELL enni. Nem kell. Jobban örülnének annak, ha beléd erőltetnék a rántott húst, és erre te az asztal közepére hánynál? Attól pedig sírni tudnék, amikor valaki azt mondja, hogy az állat arra való, hogy megegyük.

2015. júl. 15. 12:51
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Lehet vitázni, de valószínűleg sosem győzöd meg őket (akkor vitázz, ha elég nyitottak és értelmesek a partnerek, illetve jót tesz Neked, hogy kifejted a dolgokat).

Te tudd, hogy teljesen rendben van, amit csinálsz, semmi veszély s jó, hogy nem eszed meg azt, amitől undorodsz! Ez teljesen normális.

Engem nem szekáltak, max. furcsállták a rokonok s remélték, hogy megváltozom. Sok évig nem változtam meg, bár ma is roppant válogatósan és főleg nagyon ritkán eszem húst. Néha gondolok rá, hogy megint lehetnék vega, de igazából sok különbséget nem okozna, ha nem ennék évi kétszer lazacot meg ilyenek :)

Pár tudatlan és bunkó akadt a sok év folyamán, de nem jellemző. Anyám azonnal abbahagyta a húsos ételek főzését, amikor vega lettem (addig se volt sűrűn, utána max. ünnepkor, máskor szalonnázott és kész), a durván húsevő anyós pedig vega étellel vár minket (a fia is vega lett egy időre, most pedig extrém ritka húsevő, pont mint én, bár én ketogén életmódon vagyok, amibe nekem nem fér bele a húsevés, túlszaladok a fehérjével).

Fehérje nem kell olyan sok, nekem hús nélkül is vigyáznom kell kicsit, hogy ne egyek túl sokat :D

2015. júl. 15. 13:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem is piszkálnak. Sőt még ilyeneket is mondanak, hogy most mi van, ha nagyon ritkán eszek egy kis húst, ugyis biztos kívánom, csak nem vallom be magamnak. Nagyanyám nem érti, hogy miért nem eszek abból a levesből, amibe tyúkhús leveskockát tesz, mert állítása szerint egy annyitól nem lesz bajom. Konkrétan le nemnormálisoznak, nagyapám szavaival élve 'dillóság' amit csinálok. Azt mondják meg fogok halni, mert kikoplalom magam. Stb, stb...

DE! Nem érdekel. Ilyenkor csak húzom a szemöldököm, és hagyom, hogy kimondják magukat. Meggyőzni úgy sem lehet őket, hogy jól vagyok, odafigyelek a fehérjére, meg ilyenek. Tudom, hogy nehéz nem visszaszólni, de semmi értelme, ha ilyen értetlen emberekkel szócsatába kezdesz. Ha annyira okosak lennének, tudnák, hogy tojásban, zöldborsóban, hüvelyesekben, stb. rengeteg fehérje van.

Szóval kitartást! Egy idő után úgy is megunják a piszkálkodást.

2015. júl. 15. 14:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Én gyerekkorom óra nem szeretem a húst, sokat próbáltak erőszakoskodni a rokonok, hogy egyem meg, de egy idő után beletörődtek, hogy nem szeretem és kész. Amióta megtudtam, mit jelent az, hogy vegetáriánus, annak vallom magam. Jobban hangzik, mint azt mondani, hogy azért nem eszem meg a húst, mert válogatós vagyok :D Legtöbb rokonom idővel hozzászokott, kivéve egyik nagynénémet, aki mindig tukmálta rám a húsos kajákat, amikor náluk voltam, meg mondogatta, hogy ilyen meg olyan betegségeket lehet kapni, ha valaki nem eszik húst. Utáltam hozzájuk menni, inkább semmit se ettem egész nap, amikor náluk kellett kajálnom. Egyszer megcsináltam azt, hogy mikor jöttek hozzánk, direkt csak olyan kaját készítettem, amiről tudom, hogy nem szereti, és mondogattam, hogy ezek milyen finomak meg egészségesek. Na, azóta már érdekes módon őt se zavarja, hogy nem eszem húst.
2015. júl. 24. 16:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is 17 vagyok, 2 éve vega. Az osztálytársaimat és a barátaimat ez egyáltalán nem zavarja, viszont a családomat annál inkább. Kényszeríteni akarnak, hogy egyek húst, csak húsos kajákat csinlálnak, hát nem eszem meg. Egyébként pár hónapja felolvastam nekik egy cikket, ami azt állítja, hogy a vegetáriánusok 70%-a 7 éven belül visszatér a húsos étrendre. Azóta úgy megnyugodtak, hogy majd én is biztos ,,kinövöm''. :D
2015. júl. 24. 16:16
 8/9 rozunlan válasza:
Én nem szeretem a vega étrendet. Az állat nem azért van, hogy megegyük de ha le van vágva megeszem, állatvágásban nem veszek részt. Na, most hogy kimondtam a véleményem és elég embert magamra haragítottam, jöjjön a lényeg: ha vega akarsz lenni, akkor ne szakítsd meg, ne hagyd hogy lebeszéljenek róla! Ez te vagy, ez a te elhatározásod, egyes vallások papjait sem kérdezik, hogy miért nem szakítod meg a cölibátust? Nézd milyen jó csaj/pasi van ott! Ez a te elved, döntésed. Ne hagyd magad befojásolnak! Légy szilárd (ne a neved változtasd meg :D).
2015. júl. 24. 23:47
 9/9 rozunlan válasza:
Azt viszont már egyáltalán nem szeretem, ha egy húst szerető emberre a vegetáriánizmust ráerőltetik, sajnos ismerek ilyet. Az anya nem akarja, hogy (csak az egyik, a másik ehet) fia ne egyen húst.
2015. júl. 24. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!