Nem ábrándít ki titeket, hogy a Lush eladói nem vegánok, de még csak nem is vegetáriánusok?
Sziasztok!
Régóta vásárolok a Lush kozmetikai boltokban, azt gondolván hogy a vezetöség lecsekkolja az eladókat valamien szinten, mielött teljes sötétségükkel neki állnak dolgozni vagy "tüntetgetni". De úgy néz ki, nem volt igazam...
Mit gondoltok arról, ha valaki ilyen képmutató?
Én is bevallom, inkább egészségügyi okokból, mint etikaiból vagyok vegán, de az egy tény, hogy azzal a hússzelettel, amit ebédre esznek sokkal nagyobb kárt okoznak a környezetnek, illetve kevésbé etikus reggelire sonkát, ebédre csirkét, vacsorára csirke mensit enni, mint egy-egy nyulat több millió ember kiszolgálása végett tesztelni.
Egy kismalac/csirke hasonló tortúrán megy végig élete során...
Mit gondoltok?
Nem mindenkit az vonz a Lush-ban, hogy nem tesztel állatokon és a legtöbb termékük vega/vegán. Rengeteg barátnőm imád a Lushban vásárolni, és napi szinten esznek húst. A Lush nem exkluzívan vegán/vega bolt, sokan nem is tudják, milyen állat- és környezetbarát és csak azért járnak oda mert szeretik a termékeket. Ugyanez vonatkozik az eladókra is. Ráadásul ha a vezetőség az alapján válogatná az eladóit, hogy vegánok/vegák-e, nagyon hamar kifogyna a dolgozókból.
Én is vegán vagyok, de engem ez nem ábrándít ki. :) Nem azért járok a Lushba, hogy a dolgozókkal foglalkozzak.
azt megnézném,hogy vegán étrendel,hogy ásol végig 2napot 40 fokban,vagy építesz tetőt.
Oda bizony kell a 2000kcal,mert különben felfordulsz,a megrendelő lesz-arja,hogy te mit eszel ha az kell neki,hogy legyen kész a kertje mire meghozzák az új mercijét.
Persze jó a mértékleteség és kell is ha 1 irodában mereszted a segged.
de nem mindenki irodista,és nem is lakik budafokon, én ha meg feszülnék sem tudnék termelni,mert nincs kert,ha volna sem jutnék vele messzire mert nem sűt oda nap (gangos ház).
a másik,egy munkáltató nem nézheti,hogy mit eszek ne is nézze,ha mégis szótemel ellene akkor vegyen nekem bio kaját.
Azt lehet tudni, hogy az üzlet alkalmazottai és vevői milyen bevétellel rendelkeznek?
Nem voltam még ott, de nekem valami übersznob üzletnek tűnik. És az "agyatlan munkásokat" sehol sem fizetik túl...
ja bátyám tűzoltó, és két vagyon szén égett. Az első fél- háromnegyed órában nem ért le a víz a szénig (pedig hát ott van aztán nyomás a tömlőben), a hő hatására még a levegőben elpárolgott. Egy egész éjszakán át locsolták több tömlőből, ugyanis állandóan újragyulladt.
Előző voltam.
# 34/39
A vegán vagy vega étrendből is ki lehet hozni a 2000 kcalt. Vegán vagyok és mellette sportolok is, remekül érzem magam. Párom vega 12 éve és fizikai munkát végez.
A kérdésre válaszolva: nyilván a munkáltató nem szabhatja meg, hogy a Lush eladói mit egyenek vagy éppen mit nem egyenek. Azt pedig persze hogy nem fogják bevallani, hogy pl. esznek húst. Ettől függetlenül én is csak olyan kozmetikumokat vásárolok meg, amelyeket nem teszteltek állatokon.
30L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!