Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nem ábrándít ki titeket, hogy...

Nem ábrándít ki titeket, hogy a Lush eladói nem vegánok, de még csak nem is vegetáriánusok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Régóta vásárolok a Lush kozmetikai boltokban, azt gondolván hogy a vezetöség lecsekkolja az eladókat valamien szinten, mielött teljes sötétségükkel neki állnak dolgozni vagy "tüntetgetni". De úgy néz ki, nem volt igazam...

Mit gondoltok arról, ha valaki ilyen képmutató?

Én is bevallom, inkább egészségügyi okokból, mint etikaiból vagyok vegán, de az egy tény, hogy azzal a hússzelettel, amit ebédre esznek sokkal nagyobb kárt okoznak a környezetnek, illetve kevésbé etikus reggelire sonkát, ebédre csirkét, vacsorára csirke mensit enni, mint egy-egy nyulat több millió ember kiszolgálása végett tesztelni.

Egy kismalac/csirke hasonló tortúrán megy végig élete során...

Mit gondoltok?

2015. aug. 20. 08:00
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

A másik, hogy mi az, hogy x gramm hús tápértékét fedezni kellene?

A veganizmus lényege valahol a mértékletesség is.

Nem feltétlenül szükséges 2000 kcal egy napra, és ha alacsonyabb a testzsírszázalékod az átlagnál vegán étrend mellett, az csak pozitív.

A növényekben lévö rost és víz az ami eltelít, húsból teli pofára kell enned, hogy jól lakj, míg egy nagyobb fürt szölötöl is eltelítödnél.

De minek egy olyan embernek, aki valószínüleg az életben nem látott vagy ízlelt nyers növényt?... :)

2015. aug. 20. 12:20
 22/40 anonim ***** válasza:
68%

A passzív-agresszív viselkedéssel nem mész ám sokra itt.

Egyed csak a szőlőt, mi eszünk steak-et.

2015. aug. 20. 12:28
 23/40 Ügyet Lenke ***** válasza:
41%
s töröltessed a válaszokat amiben valaki ellentmond vagy fellép a hülye viselkedésed ellen...ügyesek vagytok, hogy termeltek magatoknak, s mohát zabáltok de ne erőltesd rá senkire...
2015. aug. 20. 12:36
 24/40 anonim ***** válasza:
55%

xDD

vicces volt ezt végigolvasni

köszi :')

2015. aug. 20. 15:25
 25/40 anonim ***** válasza:
83%

Esküszöm nem értem a hozzászólokat, pedig 135 az iq-m :D és én is húsevő vagyok.

A kérdező matekja teljesen a helyén van, és szerintem tök normálisan válaszol a meglehetősen hülye hozzászólásokra, amikor a kérdés nem az volt, hogy ki mit gondol a vegaságról/vegánságról.

Szerintem több oldalról sem lehetne kivitelezni, hogy csak vegák (/vegánok) dolgozzanak, főleg azért mert diszkrimnáció lenne (olyan mintha csak nőket vennének fel pl, az ilyet nem szabad, bár kevéssé ellenőrzik.), aztán valószínűleg nincs olyan sok vega (/vegán) jelentkező a munkára... De amúgy is, azon kívül, hogy tájékoztatod az embereket, senkire nincs jogod rákényszeríteni a nézőpontodat, nem politikus vagy :)

[link]

Itt se ír semmit a vegánságról, csak a fenntarthatóságról.

2015. aug. 20. 20:05
 26/40 anonim ***** válasza:
76%

Nyilván egy profit orientált cég válogatni fog a munkások közt egy ratyi melóra. Érted oda nem kell diploma,meg hasonlók nem kell "értékes ember" csak tudjon eladni azt csá.

De tanulj és alapits céget ahol csak vegánok melózhatnak.

2015. aug. 23. 02:26
 27/40 anonim ***** válasza:
49%

Nem.

És ha neked nem nem tetszik, akkor ne menj oda vásárolni!

"bevallom, inkább egészségügyi okokból, mint etikaiból vagyok vegán"

Csak az irigység beszél belőled...

Na meg arra a kertre is kíváncsi volnék, ahol esővízzel győztök locsolni.

Mi magunknak termeljük a krumplit, gyümölcsöt, zöldséget, és egész nyáron napi fél órát ment a szivattyú/szórófejek.

Nagyságrendileg napi 200-300 liter.

A gabonát és a kukoricát nem kellett öntözni, amivel a tyúkokat etettük.

A 20 tyúkunk napi 5 liter vizet ivott a biológiailag értékes fehérjékkel rendelkező tojások megtermeléséhez.

Ami nem "mensi", hanem szikanyaggal felturbózott csirke embrió.

Vagy te embriókat is menstruálsz?

Ha a tojás nem termékeny, akkor vetélt ember embrióhoz lehet hasonlítani, ha megvan termékenyítve, akkor a koraszülött kisgyermekkel lehet párhuzamba állítani.

2015. aug. 24. 04:51
 28/40 anonim ***** válasza:
83%

Nem. Senkinek semmi joga beleszólni vagy elvárni, hogy az alkalmazottjai mit esznek. Szépen is néznénk ki...

Mindezt úgy mondom, hogy én is vega vagyok.

De ha jön egy húst is evő vendég hozzánk, akkor simán veszek neki húst, sőt, még meg is csinálom neki, hadd pukkadjon a sok elvieskedő, álszent kolléga...

2015. aug. 25. 19:43
 29/40 anonim ***** válasza:
78%
megnézném, a csak hőségriadóban hetente max kétszer locsolt dinnyéiteket....
2015. aug. 27. 09:29
 30/40 anonim ***** válasza:
75%
Már végigzongorázott kérdés, 25ös válaszoló korrekten válaszolt, de ha a vizre mozdulunk rá ennyire, az a viz, amivel takaritasz vagy tehenet nevelsz, nem esik ki a körforgásból. Az ivovizet azért nem szabad pazarolni pl wc lwhuzásra (aki megtehti) mert azzal már dolgoztak, az már költséges és valamennyire környezetterhelő volt. A víz miatti hús nem fogyasztás helyett a vizek szennyezése ellen kellene fellépni, a meglévő vízkészletek tisztaságát megőrizni. Üzemek körmére koppintani, permetezőszerek ellen fellépni.
2015. szept. 2. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!