Milyen vega reggeliket ismertek? Mit egyek, hogy kiegyensúlyozott táplálkozásom legyen?
Teljesen igazad van, én is tudom, de ha azt kérdezi, hogy Mit egyek, hogy kiegyensúlyozott táplálkozásom legyen? akkor ne törölje már ki azt ha valaki azt írja, hogy húst. Ha nem töröltette volna 2x is, akkor nekem elég lett volna látni hogy lepontoznak, és már itt se lennék. Persze lehet mondani, hogy csomó zöldségben is sok fehérje van, meg a tojásban(bár ezt nem minden vega eszik), de akkor se játssza itt a sértődött törölgetőset, ha valaki megmeri említeni a húst. Szívem joga! Egyébként pedig két külön kérdést tett fel egyszerre, ez az oldal szabályzatában is tiltó ok. És a második kérdés nem úgy szól, hogy pl Mit egyek vegaként, hogy kiegyensúlyozott táplálkozásom legyen? Tehát nyugodtan írhatom hogy HÚST!(meg persze zöldséget meg gyümölcsöt meg mindent...)
De amúgy igazad van, csak hát nehogy mán he! :)
A hús nem szükséges a kiegyensúlyozott étrendhez, hisz semmi nincs benne, amit ne lehetne másból bevinni.
A veganizmust nem fogom megvédeni, bár nekem nincs vele bajom, de nem követem és nem vagyok szakértő :)
Kenyér különféle kencékkel (zöldségesekkel, diókörözöttel, sok lehetőség van), vegán palacsinta (csak azt tudom, hogy létezik, én tojás alapúan táplálkozom, az én palacsintámban tej és gabona nincs :D), bundás kenyér (sárgaborsóliszttel egészen jó lesz tojás nélkül), egy marék olajos mag, nyersvegán zöldségfasírt s igazából bármilyen nyersvegán vagy vegán étel, vegán muffin... Sokunknak teljesen mindegy a napszak, vegán blogokkal pedig Dunát lehet rekeszteni.
A fentiekből a glutén, sőt a gluténmentes gabonák is kihagyhatók, ha valaki arra vágyik.
Eleve vega reggeli volt, mit jöttök a hússal?
Nem kell hús, többmillióan egész jól megvagyunk nélküle.
Aztán kiderült, hogy vegán akar lenni, tehát semmi állatit, mit jöttök a hússal???
"A hús nem szükséges a kiegyensúlyozott étrendhez, hisz semmi nincs benne, amit ne lehetne másból bevinni."
Kivéve az állati eredetű fehérjét...
Mit jövök a hússal? Egy húsevő nem kérdezheti meg milyen a vega reggeli? És két külön kérdést tett fel, és még azelőtt írtam a húst(a másodikra válasznak), mielőtt kiderült, hogy vegán akar lenni...Csak ugye ha valami nem tetszik azt egyből töröljük...Én sem kérdezem, hogy mit jöttök a tojással, mert azt is még előtte írták...
20-as: "Mit egyek, hogy kiegyensúlyozott táplálkozásom legyen?" A vega étkezésnél a hús kell hiányzik a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. De ezt a kérdést te nem látod? Két teljesen különálló kérdésről van szó, ahogy ezt már kifejtettem korábban...Ezért találták ki az oldal készítői azt a szabályt, hogy egyszerre csak egy kérdést tegyünk fel.
21-es: Kérlek tanulmányozd át a Sárga Kapszula c. könyv makrotápanyagok és tápanyagforrások fejezeteit. A test fehérjékből épül fel a csontokon kívül, fehérjeforrás pedig a húsok, halak, esetleg a tojás, túró. A zöldségek és gabonák pedig rostforrások. Amúgy érdekelne, hogy pl tojáson, túrón kívül mi az amiben jelentős mennyiségű állati eredetű fehérje van. Mert idevágod, hogy nem csak a húsban van, de példát nem írsz, az nem sokat ér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!