Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen vega reggeliket ismerte...

Meeko2422 kérdése:

Milyen vega reggeliket ismertek? Mit egyek, hogy kiegyensúlyozott táplálkozásom legyen?

Figyelt kérdés

2015. szept. 18. 22:04
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
38%

Nem kell állati. Pont ez a lényeg.

Egész sokan megvagyunk hús nélkül.

2015. szept. 20. 21:41
 22/41 anonim ***** válasza:
0%

Vigyázat, a következő link megsértheti a vegák lelki világát, mivel pihi-puhi aranyos állatkák lemészárlásából származó csirkemell és steak látható benne...

[link]

Ennyit arról, hogy nem kell állati fehérje...Már mért ne kéne te szerencsés?! Komolyan mondom, egyesek értelmi szintje nagyon alacsony tud lenni. Szajkózzátok, hogy nem kell az állati fehérje, de semmi érvet nem hoztok fel mellette...

2015. szept. 20. 22:15
 23/41 anonim ***** válasza:

#22: Csak azt írtam, hogy nem kell hús, s hogy nem a vegán étrendet propagálom. A tojás teljesen jó állati fehérje például, a kérdezőnek nem pálya, de határozottan nem hús.

Egyébként nem kell állati fehérje, a testnek tökmindegy, hogy állati vagy növényi, ugyanúgy felbontja aminosavakra és újra összeépíti. A növényi fehérjék nem komplettek, állatiból könnyebb a megfelelő aminosav mennyiséget összehozni, de növényekből sem lehetetlen. Ezért lehet végigélni egy életet növényi étrenden. Nekem nagy nehezítés lenne ez, de megoldható. Szinte semmi nem hiányzik a növényi étrendből, amire szükség van (tudtommal csak a B12 vitamin a problémás, egyeseknek mondjuk termeli az egészséges bélflórája), ahogy a kizárólag állati étrendből sem hiányzik semmi, ami az élethez kell - HA az ember odafigyel és változatosan s megfelelő mennyiségben eszik. Egyszerűbb mindenevőként bevinni mindazt, amit kell, de ha valaki elkötelezi a növényevő vagy állatevő életmód mellett magát, tudja, mit csinál és megoldja, max. minimális kiegészítővel (amit a mindenevők is ugyanúgy szoktak szedni manapság) - nos, az az ő dolga s nem kell valótlanságokat állítani az ilyen megközelítésről.

2015. szept. 20. 22:58
 24/41 anonim ***** válasza:
#22: Fehérjeforrás az, amiben fehérje van, szűkebb értelemben pedig az, amiben nem jelentéktelen mennyiségben van. Csak mert valamiben inkább szénhidrát és rost van, nem szűnik meg fehérjeforrásként funkcionálni, nálam a zöldségek ilyenek. Az olajos magvak is igen fontos fehérjeforrásaim.
2015. szept. 20. 23:03
 25/41 anonim ***** válasza:

#25: Ha megnézed amit linkeltem, abban nagyjából benne van amit most írtál, tehát nagyrészt egyet értek veled. Csak annyiban más a véleményem, hogy szerintem sokkal de sokkal nehezebb fenntartani hús nélkül minden esszenciális aminosav bevitelét mint az kéne, mert ugye drágább és időigényesebb is. Valamint írtad: ha valaki elkötelezi a növényevő vagy állatevő életmód mellett magát, tudja, mit csinál és megoldja. Ezt a mellékelt ábra is cáfolja, mert szegény kérdező sem tudta magáról, hogy vegán akar lenni, nem pedig vega. De tudom hogy ez nem zárja ki azt, hogy oda lehet figyelni rendesen. Valamint szerintem nem állítottam valótlanságot...

#26: Erre csak annyit, ha te a zöldségeket számottevő fehérjeforrásnak tartod, akkor egész nap azokat kell hogy rágcsálj, és elég laza és lebegős lehet a székleted... Az olajos magvak valamivel jobbak ugyan, ám nehéz lenne ezt kiegyensúlyozott étrendnek hívni...

Azoknak pedig akik még mindig nem értik mért jövök egyáltalán egy vegás kérdésnél a hússal, az eddigi magyarázatomhoz hozzátenném, a kulcsszavak között meg vannak adva a hús, hal és állat szavak...

2015. szept. 21. 00:14
 26/41 anonim ***** válasza:

#27: Nem írtan, hogy mindenki jól csinálja, természetesen rengeteg rosszul táplálkozó vega és vegán van, ezzel az életmóddal nem jár automatikusan elegendő tudás és odafigyelés.

A zöldség pedig igenis fontos fehérjeforrás lehet, nem írtam, hogy az az elsődleges, bár napi 1-2 kiló zöldborsó s 1-2 kiló egyéb, jól megválasztott zöldség csodákra lehet képes e téren. De én ketogénezek inkább, úgyhogy a zöldségek csak kiegészítő fehérjeforrásként szolgálnak számomra.

Kinek mi a kiegyensúlyozott. Nekem nem az, hogy mindenféle ételcsoportot eszem, hanem hogy mindent beviszek, amire a testemnek szüksége van. S ez utóbbihez nincs szükség arra, hogy a táplálkozásunk mindenevő legyen.

2015. szept. 21. 00:24
 27/41 anonim ***** válasza:

"bár napi 1-2 kiló zöldborsó s 1-2 kiló egyéb, jól megválasztott zöldség csodákra lehet képes e téren"

Szerintem te is tudod, hogy ez nem lehet működőképes... Értem, hogy össze lehet legózni az esszenciális aminosavakat zöldségekből is, csak ahhoz az kell amit írtál, hogy 4 kiló zöldség naponta...Ezért jobb állati fehérjéből megoldani...

A ketogén diéta még akár működhet is( [link] ha nem a paleot érted alatta, mert az túl sok mindent tilt bizonyíték nélkül.

2015. szept. 21. 11:04
 28/41 anonim ***** válasza:
bocs, rossz a link: [link]
2015. szept. 21. 11:05
 29/41 anonim ***** válasza:

Utolsó, neked ez a szentírás? Egyetlenegy oldalra hivatkozil, akkor az rögtön igaz lesz?

Képzeld vannak vegetáriánus, sőt, vegán testépítők is.

Nézz utána.

2015. szept. 21. 14:28
 30/41 anonim ***** válasza:

Nem kell utánanéznem, mert tudom. Az egyik belinkelt oldal így kezdődik: "A vegetarianizmusról most nem fejtünk ki véleményt, de vannak vega testépítők is." Előbb olvasd el mielőtt kritizálod mire hivatkozom...

Attól még, hogy egyetlen oldalra hivatkozom, nem lesz igaz. DE ÉN LEGALÁBB HIVATKOZOM VALAMIRE...és ez a valami igenis, hogy nem tartalmaz fals infókat. Hivatkozhatnék 5000 másik oldallal bármi hülyeségre, attól még nem lenne igaz. Einstein is megmondta, attól hogy valamit 100-an állítanak, egy ellenében, még nem biztos, hogy nekik van igazuk...

"Eleve vega reggeli volt, mit jöttök a hússal?

Nem kell hús, többmillióan egész jól megvagyunk nélküle.

Aztán kiderült, hogy vegán akar lenni, tehát semmi állatit, mit jöttök a hússal???"

"Barom vagy, utolsó."

"vega reggeli a kérdés, tehát egyértelműen hús nélküli reggelit akar..."

"Nem kell állati. Pont ez a lényeg.

Egész sokan megvagyunk hús nélkül."

"Utolsó, neked ez a szentírás? Egyetlenegy oldalra hivatkozil, akkor az rögtön igaz lesz?

Képzeld vannak vegetáriánus, sőt, vegán testépítők is.

Nézz utána."

Élvezet olvasni a dolgozó elméd...Elnézve a hozzászólásaid, nagyon értelmes valaki lehetsz...Kötekedni azt tudsz, de értelmes, tényekkel/hivatkozásokkal alátámasztott érveket nem tudsz felhozni...Gratulálok! Csak azt nem értem, hogyan döntöd el valamiről amit az interneten olvasol, hogy elhiszed-e vagy sem. Mert úgy néz ki, teleolvastad a fejed, hogy milyen jó vegának lenni, és milyen ártalmas húst enni, és ezt foggal körömmel véded, csakhogy a fogadon meg körmödön kívül nincs semmid amit használhatnál (gondolok itt pl észérvekre...)

2015. szept. 21. 15:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!