Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Amikor egyszer 3 hónapra...

Amikor egyszer 3 hónapra kipróbáltam a vega étrendet, rendkívül nyugodt voltam és jókedvű, ennek mi volt az oka?

Figyelt kérdés
Sokkal többet is mosolyogtam, viccelődtem. Az elmém is nyugodtabb volt és nem csapongott úgy.
2015. aug. 19. 18:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
35%
Gondolom nem volt bűntudatod, mert nem gyilkoltál?
2015. aug. 19. 18:51
 2/17 anonim ***** válasza:
29%
Első a kivágott növények miatt nincs lelkiismeret furdalásod, igaz?
2015. aug. 19. 20:10
 3/17 anonim ***** válasza:
90%

Én is pont ennél a fázisnál tartok, ezért sem fogom abbahagyni.

Én az állatokban lévő antibiotikum, hormonok hiányára fogom. Lehet, hogy ez kicsit túl személyes, de én mégmenzesz előtt is kizökkenthetetlenül jókedvű vagyok, ami korábban nagy ritkaságnak számított...:D

Illetve mivel több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztom, jobb az emésztésem (eggyel kevesebb stressz ok) és nincs diszkomfort érzetem nagy bekajálás után sem.

Jó érzés úgy ágyba menni, hogy nem járultam hozzá egy nekem soha nem ártott lény legyilkoláshoz...

Szerintem ezek lehetnek a magyarázatok...:)

2015. aug. 19. 20:14
 4/17 anonim ***** válasza:
9%
akkor nyilván egy macska vagy egy kutya is gyilkos, nehogy tarts háziállatot
2015. aug. 19. 20:20
 5/17 anonim ***** válasza:
43%

Egyrészt az ember mindenevő, erre van beállítva a szervezetünk a fogazatunktól a beleinkig, amiben olyan enzimek találhatóak, amik a hús lebontásához szükségesek, szemben a cellulózzal, ami a növényekben van és képtelenek vagyunk emészteni. Ez nem vitatéma, hanem biológia. Az,hogy kinek mi az etikus, már más. Ezt nem is feszegetném, egyen mindenki azt, amit szeretne!

Abban viszont biztos vagyok,hogy a jókedved mögött nagy adag pszichológia is volt. Elhatároztál valamit, betartottad, befele figyeltél, szóval ezért voltál sokkal kiegyensúlyozottabb. A húsfogyasztás ugyanis nem okoz levertséget, vagy rossz közérzetet, ahogyan az elhagyása sem hoz FIZIKAILAG simább elmét. Ettől függetlenül,ha így szeretnél élni, akkor tedd meg, ez csak a te döntésed, ne hallgass másokra.

2015. aug. 19. 20:27
 6/17 anonim ***** válasza:
48%

"Egyrészt az ember mindenevő, erre van beállítva a szervezetünk a fogazatunktól a beleinkig, amiben olyan enzimek találhatóak, amik a hús lebontásához szükségesek, szemben a cellulózzal, ami a növényekben van és képtelenek vagyunk emészteni. "

Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted? Magadnak mondasz ellent, és fel sem tűnik...

Mindenevő = növényi ÉS állati táplálék megemésztésére is képes. Ha nem lennénk képesek valamelyiket megemészteni, akkor vagy növényevők vagy húsevők lennénk. De nem vagyunk. Te ezzel szemben azt állítod, hogy mindenevők vagyunk, de a növényi tápanyag lebontására képtelenek. És te magyarázol a biológiáról? :DDD

2015. aug. 19. 22:12
 7/17 anonim ***** válasza:
27%

6-os: Ne nevezz senkit hülyének, ameddig nem olvasod el és értelmezed mit is írt. Mivel az 5-ös igazat írt... Az ember KÉPTELEN a cellulóz lebontására, ami a növények levelében és szárában található meg, a növényevők ezzel szemben vígan megemésztik!

A mindenevőségünk azt jelenti, hogy növényi és állati eredetű táplálékok megemésztésére vagyunk kitalálva, tehát a növények bizonyos részét, főleg termését, gumóját esetleg megvastagodott gyökerét tudjuk megemészteni!

Az ember az evolúciója során, amíg növényeken élt, addig nem tudott nagyot fejlődni, csak miután elkezdték a hús evést. Mióta ember az ember vadászik, halászik gyűjtöget ( na jó már nem, de a lényeg megmaradt ), szóval növényi és állati eredetű táplálékokat is fogyaszt!

Viszont a mai világban elérhető a széles skálája a növényi táplálékoknak, ezért a mai ember meg tud lenni csak gyümölcs és zöldségen... egy darabig, mert 4 év alatt körülbelül kifogynak a B12 Vitamin raktárak és vészes vérszegénység alakul ki. Ilyenkor érdemes állati eredetű táplálékot is fogyasztani újra.

Na de kérdezőnek is válaszolva, ahogy írta az ötös, pszichológia, te ezzel vagy boldog, csináld, de figyelj oda magadra, mert könnyen hiány betegségek léphetnek fel, ha nincs egy jól összeállított diétád!

2015. aug. 19. 22:20
 8/17 anonim ***** válasza:
18%
Uhh, 6-os, neee, ordít a sötétség. Tudod te mi az a cellulóz? Na és azt, hogy miért van a tehénnek 4 részből álló gyomra? Vajon az embernek miért csak egy van? Ülj vissza az iskolapadba.
2015. aug. 20. 00:28
 9/17 anonim ***** válasza:
71%

A mindenevéshez annyit fűznék hozzá: vannak emberek akik sertésnek képzelik magukat és tényleg mindenféle szart magukba tömnek. Aminek már pár évtizedes életkorukra meg is van a böjtje, nem csak hogy úgy is néznek ki mint egy elpudingosodott majomszármazék, hanem a rossz fogak, rossz emésztés és minden ami ezzel jár, keringési betegségek, cukorbetegség, rák - éljen a mindenevés! Akik mondjuk nyers vegán koszton élnek, nem sütögetik szét a kajájukat, sose betegek és mind nagyon jó közérzetről számolnak be?

Persze a mindenevés azt jelenti, hogy mindenféle táplálékot meg tud emészteni a szervezet (részben vagy egészben), de ez nem jelenti azt hogy minden jót is tesz a testnek.

Volt két nagybátyám, mindketten a jó magyaros (zsíros húsos) ételeket favorizálták, az egyikük a zöldségeket hírből sem akarta ismeri "mert az nem embernek való táplálék". Mindketten az 50-es éveikben meghaltak vastagbélrákban, de előtte még 1 évet szenvedtek harmincvalahány kilósra lefogyva. Hiába, aki elfordul a természettől, attól a természet is elfordul.

Itt írták felettem a cellulóz emészthetetlenségét. Elmondom, aki nem fogyaszt elegendő növényi rostot - annak ellenére hogy nem tudja megemészteni a szervezet - igen jó eséllyel kialakulhat nála a fent említett vastagbélrák, mert a rost fontos szerepet játszik az emésztésben. Olyan mint egy súrolókefe, ami belülről takarítja a szart a belek faláról, minél rostosabban eszel, annál hamarabb áthalad a bélrendszereden és távozik belőled a végtermék. Aki rosthiányosan táplálkozik, annak szorulása lesz, sokáig lappang a beleiben a szar, ami aztán minél tovább marad bent és ott el kezd rohadni. Ugye láttatok már mondjuk döglött macskát az út szélén, ami már pár nap alatt el kezd bomlani és iszonyatosan büdös dögszagot áraszt? Vannak az ilyen "húst hússal" evő emberek, akikben ugyanez játszódik le csak belülről, ritkán járnak el a WC-re nagy dolgukat végezni és nem tudják miért, legfeljebb naivságukban ráfogják a genetikára. Amikor meg mégis produkálnak valamit, olyan büdöset raknak... A többnapos rothadó fehérje szaga. :D Csak amíg az bent van a belekben és ott rohad, rengeteg méreganyag felszívódik a szervezetben, ami meglátszik az ember bőrén és a közérzetére is rányomja bélyegét. Az ilyen ember is mondhatja magára hogy "jól érzem magam", de érezhetné magát sokkal jobban is, de mivel nincs viszonyítási alapja így el se tudják képzelni érezni magukat még jobban. A vegaságra áttérteknek már van viszonyítási alapjuk, hogy hogy érezték még magukat húsevő korukban, meg hogy érzik magukat a hús elhagyása után.

2015. aug. 20. 05:06
 10/17 anonim ***** válasza:
22%
Végül is... Még a kutatók sem tudják, mi váltja ki a rákot az emberek szervezetében, de te megmondtad a tutit. :) Éjjen a sötétség. Lehet pontozni, hajrá.
2015. aug. 20. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!