Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Amikor egyszer 3 hónapra...

Amikor egyszer 3 hónapra kipróbáltam a vega étrendet, rendkívül nyugodt voltam és jókedvű, ennek mi volt az oka?

Figyelt kérdés
Sokkal többet is mosolyogtam, viccelődtem. Az elmém is nyugodtabb volt és nem csapongott úgy.
2015. aug. 19. 18:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

A rákot a szabadgyökök túlburjánzása okozza. A szabadgyökök károsítják a sejteket és ezekből a hibás sejtekből alakulhat ki a rák.

A szabadgyököket az antioxidánsok kötik meg, antioxidáns pedig a magas vitamintartalmú élelmiszerben található. Akinek alacsony az antioxidáns szintje, annak elsavasodik a szervezete és jó eséllyel hamarabb megbetegszik.

Nem kell ehhez se tudósnak, se orvosnak lenni, de bármelyik orvostól megkérdezed mi okozza a rákot, azt fogja mondani amit fentebb írtam, vagyis nem én találtam fel a spanyol viaszt, az meg hogy neked fogalmad sincs ezekről a dolgokról, a te bajod.

2015. aug. 20. 11:04
 12/17 anonim ***** válasza:
82%

Nyilván nem érdeke a gyógyszeriparnak, hogy az ilyen kretének ne kapjanak rákot...

A világ eddigi legnagyobb, legátfogóbb élelmiszeripari tanulmánya is kijelentette, a rák ki és bekapcsolható, ha 11% alatt tartod az állati fehérje beviteledet.

Nekem ismerösi körömben volt mellrákos, akinek az orvos adta ki a vegán diétát, illetve cukorbeteg dobta el a pirulát raw till 4-ra áttérve.

Olvass néha utána a dolgoknak kicsit. ;)

2015. aug. 20. 11:17
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Kicsit jobban belelátok a gyógyszeriparba... ;)
2015. aug. 24. 10:17
 14/17 anonim ***** válasza:

Én szomorú, és mélabús lettem egy idő után.

Ugyanakkor lelkem egy szegletében éreztem a tisztaságot is.

2015. szept. 11. 10:24
 15/17 anonim ***** válasza:

az én tapasztalatom is ugyanez, hetedik éve vagyok vega, pontosabban lakto-vegetáriánus - remélem, jól mondom, mert nem szoktam definiálni, csak most, az érthetőség miatt teszem -, szóval, tojást nem, de tejtermékeket fogyasztok módjával, igyekszem azért alternatív megoldásokkal pótolni, hogy a lehető legjobban lecsökkentsem az állati eredetű fehérje-bevitelt, és merem mondai, hogy sem a B12, sem egyéb vitamin, nyomelem és miegymás raktáraim nem merültek ki, ui. remekül érzem magam, orvoshoz csakis beutalóért megyek a kötelező és ajánlott szűrések miatt, komolyan mondom, beteg azóta nem igazán voltam, max minimális meghűlés néha télen, de azon is csodájára járnak a tágabb környezetemben (a közelieknek már természetes mára), hogy egy-két nap alatt kutya bajom; pedig gyógyszert nem szedek soha, semmilyet;

valahogyan kiegyensúlyozottabb lettem, érezhetően eltűnt belőlem mindennemű agresszív késztetés, derűsnek mondanám magam, holott azért régen elég stresszes voltam, most viszont... a stressz-faktor nm lett kevesebb az életemben, én lettem más, és ez már nagyon komoly hozadéka számomra a húsevés elhagyásának...

hát és valóban, lányegesen könnyebbnek érzem magam én is a mindenevő korszakomban tapasztaltakhoz képest, ami azért érdekes, mert talán a gabonáknak - vagy nem tudom, minek - köszönhetően pár kiló felszaladt rám az eltelt hét év alatt, ennek ellenére érzem magam paradox módon könnyebbnek, jókedvűbbnek, lazábbnak, satöbbi... a háziorvos szerint ne foglalkozzak vele, ha engem amúgy nem zavar (nem zavar, állítólag jobban is áll, mint a régi, bruttó 50 kilós versenysúlyom;) amíg jól érzem magam és minden értékem rendben van, addig no problem, ő nem fog önsanyargatásra bíztatni... :)

persze meglehet, hogy azért egyszer majd elszánom magam a gabona-zöldség arány módosítására az étrendemben, de egyelőre nem tervezem, nincs rá okom, és a tapasztalatom is csak azért osztom itt meg, hogy lássátok, vannak olyan esetek is, amik a tankönyvi adatok szerint talán nem feltétlen ideálisak, a valóságban azonban mégis jól tudnak működni - ezzel persze senkit nem beszélek rá semmire, pláne nem némi túlsúlyra ;)

//engem egyébként nem elvi megfontolások vittek rá alapvetően a vegaságra, hanem a húsféléktől való zsigeri undorom, ami egyszer csak rám tört, és többé nem múlt el - és azután az elvek valahogy betársultak emellé, mert tapasztalatom szerint a szelídebb látásmód, a toleránsabb, együttérzőbb életfelfogás valahogy természetes velejárója a húsmentes életmódnak, gyakorlatilag tenni sem kell érte, jön magától - legalábbis én így tapasztaltam -, és mondanám, hogy már csak emiatt is érdemes lemondani a húsról, ha ez valóban lemondás lenne részemről, mert egyáltalán nem az, nem lemondás, nem szenvedés, sőt, kifejezetten szórakoztató mindenféle húsmentes finomság előállításával kísérletezgetni a kiegyensúlyozott étrend érdekében...

nagyjából ennyi lenne, akinek kedve van és indíttatása rá, ne habozzon, tegyen egy próbát, nekem egyetlen tanácsom lenne minden vegasággal megpróbálkozó számára:

csak és kizárólag addig csinálja, amíg sem kényszernek, sem nem lemondásnak nem élik meg az egészet, mert abban a pillanatban, hogy önsanyargatásnak, kínlódásnak éli meg valaki, akkor nagyjából kalap ... "azt" sem ér az egész, mert mindig vágyakozni fog a hús után, mindig szenvedni fog a húsevők láttán, és az nem hiszem, hogy hasznára lenne bárkinek; ezt is mint mindent vsz, csak akkor érdemes csinálni, ha örömét leli benne az ember, mert akkor válik hasznára is - ez az én filozófiám. :)

2015. szept. 14. 22:58
 16/17 anonim ***** válasza:
75%
Aki oltja a vegákat, az mi a francért jön a "Vegetarianizmus" témához? :D
2015. szept. 16. 21:30
 17/17 anonim ***** válasza:
Ez szuper ilyet olvasni :) Valószínűleg azáltal hogy elhagytad a húst,nagy tehertől szabadult meg a fizikai tested, és ugye ép testben ép lélek !
2015. dec. 3. 05:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!