Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit gondoltok azokrol akik...

Duffyyd kérdése:

Mit gondoltok azokrol akik vegetarianusok? Es mivel lehet azokat a tapanyagokat potolni?

Figyelt kérdés
En mar vagy 1,5 eve vega vagyok(tejet,tejtermekeket es tojast eszek--ahhoz nem olnek meg allatokat) de a husoktol azoktol irtozom,meg a hideg is kiraz a gondolattol...nem szeretem. De allitolag sok tapanyag is kimarad..es nekem allandoan gorcsol a labam,meg kalcium,vas hianyom is van..meg minden.

2012. júl. 3. 21:41
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
0%

Azt gondolom ki milyen étkezési szokást tart szerintem az ő dolga. Minden ember saját életét, egészségét viszi a vásárra.

Egy viszont biztos, hogy ha az emberi faj Vegának született volna akkor nem lett volna szüksége olyan hosszú ragadozó bélrendszerre és annyi sósavra, emésztő nedvre, helyette lett volna rövidebb bél és zúza.

szóval mivel más a belső részének a felépítése és az emésztő nedvek minősége ebből az látszik, hogy vegyes táplálkozásra lett teremtve.

Még a hinduk is megeszik a csirkét vagy a halat-- sőt egyes harcos népcsoportjuk épp az erőlét miatt kecske, birka hússal is táplálkoznak.

De ismétlem, mindenki saját életéért felelős.Na és saját ideológiájához alkalmazkodik -- nem öli meg az állatokat-

Magam részéről a természet törvényéhez tartom magam, minden evő vagyok. Sőt ha a túlélésről lenne szó akkor megenném az emberi húst is, ha nem lenne más enni való. egy katasztrófa esetén, mert az életet tovább kell vinni, nem pusztulhat ki.

Neked pedig kérdező -- irtad - "es nekem allandoan gorcsol a labam,meg kalcium,vas hianyom is van..meg minden.

Gondolkodj el az életedről a természet összetettségéről és egészséged fontosságáról. -- A tigris egy percig se gondolkodna ha meglátna-- de még a háziasított állat se ha éhezne. Így teremtették az életet, ez a természet törvénye. Élni kell minél tovább, minél egészségesebben és minél többet megtanulni ebből a világból, ha egyszer távozni fog a lelked-- erőssé váljon, hogy halhatatlan létté válhasson. Mert egyszer, valahol a mindenségben, Te magad leszel a Teremtő.

2012. aug. 5. 17:17
 62/67 anonim ***** válasza:
54%

"Egy viszont biztos, hogy ha az emberi faj Vegának született volna akkor nem lett volna szüksége olyan hosszú ragadozó bélrendszerre és annyi sósavra, emésztő nedvre, helyette lett volna rövidebb bél és zúza."

Mami, rosszul tudod. A ragadozók bélrendszere rövid, pont azért, hogy a hús csak rövid ideig tartózkodjon benne és ne kezdjen el még a belekben erjedni/rothadni. Mert az erjedés közben méreganyagok termelődnek, ami megbetegíthetné az állatot. A növényevők bélrendszere hosszú, lassabban halad át rajta a növényi táplálék, hogy legyen idő a megemésztésére. A növényevők bélrendszere legalább hatszor olyan hosszú, mint a testük. Ehhez hasonló a miénk is.

A húsevők gyomrában erősen savas, vagyis magas sósavtartalmú gyomornedv termelődik, nyáluk is erősen savas kémhatású. A hús, vagyis a magas fehérjetartalmú táplálékok emésztéséhez erősen savas környezet szükséges. A növényevők és az ember gyomorsava ötször kevesebb, mint a húsevőké, tehát egyértelműen nem fehérjedús táplálkozásra lett kitalálva.

A húsevők bélfala simább, míg a növényevőké lényegesen bolyhosabb, nagyobb felszívódási felületet képezve. Az ember ebben is a növényevőkhöz hasonlít, mert bélfala lényegesen bolyhosabb, mint a húsevőké.

"Még a hinduk is megeszik a csirkét vagy a halat."

Tévedés, nem minden hindu. Vannak területek Indiában ahol ugyanúgy megeszik a tehenet is, vagy más állatot, de nem ez a jellemző. Sokan egész életükben vegetáriánusként élnek.

2012. aug. 5. 20:16
 63/67 anonim ***** válasza:
100%

"Mert egyszer, valahol a mindenségben, Te magad leszel a Teremtő."

Jaj, ne ijesztgess! Egy világ, ahol mami a teremtő? SEGÍTSÉÉÉG! :D

Egyébként ha ügyesen étkeznek, akkor a vegák szervezete is megkap minden tápanyagot, bár az az elgondolás, hogy akkor egy élőlénynek sem okoznak fájdalmat, az erősen sántít. A növényeknek sem kellemes, amikor megesszük őket.

2012. aug. 6. 14:02
 64/67 anonim ***** válasza:
0%
Emberek!!! Hallotatok már a mindenevőkről???? az ember nem a növény v a húsevőkre hasonlít hanem a mindenevőre ugyanis az. Vagy ti biológiát nem tanultatok??
2012. aug. 6. 16:39
 65/67 anonim ***** válasza:
31%
A bélrendszer hosszúsága ettől még a növényevőkére hasonlít. Ezt nem lehet tagadni. Ha nem hiszed, olvass utána.
2012. aug. 6. 19:50
 66/67 anonim ***** válasza:

Én nem fogok csak azért keresgélni meg ilyenek mert valami idióta akinek bemesélték h az ember növényevő azt mondta.

Annyi az egész kulcsa h fel kell végre fogni h az ember MINDENEVŐ. Én elhiszem neked h a bélrendszere hasonlít a növényevőére de akkor sem lesz az

2012. aug. 6. 22:07
 67/67 Antispecista ***** válasza:

Szia!

Elkezdtem olvasgatni a valaszokat es - egyaltalan nem meglepo modon - irtozatos sok butasagot olvastam. En kb 10 eve vagyok vegan (elotte par evig vega); a hasonlo tudatlansagbol es ilyen-olyan alaptalan, altalaban az innen-onnan hallott felinformaciokbol, no meg a szokasbol szarmazo bornirtsagokbol rengeteget hallottam mar. Senkivel nem akarok vitaba szallni. Csak Neked szeretnek valaszolni.

Egy ilyen fontos, egeszseget es erkolcsot erinto kerdest egy ilyen honlapon feltenni - nem valami celravezeto dolog. Ha tenyleg komolyan erdekel a tema, akkor ket linket ajanlok figyelmedbe.

Ami az egeszseget illeti: [link] itt olvashatod a vilag vezeto etel es taplalkozas szakertoit tomorito szervezetenek az immar evtizedek ota, bizonyos idokozonkent a legujabb kutatasok fenyeben felulbiralt velamenyet a vegetarianus es vegan taplalkozas modrol (ha az angol nem megy ime a lenyeges passzus: "Az Amerikai Dietetikai Szövetség (ADA) álláspontja, hogy a helyesen megtervezett vegetáriánus diéta, beleértve a teljes vegetariánizmust azaz a vegán táplálkozási módot is, egészséges, tápértékét tekintve alkalmas, és előnyös bizonyos betegségek megelőzésében és kezelésében. A jól megtervezett vegetáriánus diéta megfelel az egyén táplálkozására életciklusa bármely szakaszában, beleértve a terhesség, a szoptatás, a csecsemőkor, a gyermekkor, a serdülőkor időszakát, és a sportolók számára is megfelelő.")

Ami pedig a mas allatok meggyilkolasat erinto erkolcsi problemat illeti: veganforradalom.info.

Ajanlom meg figyelmedbe ezt a ket kivalo filmet: [link] (egy kb fel oras ismeretterjeszto film 8 kisebb reszre osztva temak szerint; magyar feliratos verzio is van Youtube-on); [link] (Alapmu! Masfel oras doku Joaquin Phoenix narraciojaval es Moby zenejevel, magyar felirattal)

2012. aug. 18. 23:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!