Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit gondoltok azokrol akik...

Duffyyd kérdése:

Mit gondoltok azokrol akik vegetarianusok? Es mivel lehet azokat a tapanyagokat potolni?

Figyelt kérdés
En mar vagy 1,5 eve vega vagyok(tejet,tejtermekeket es tojast eszek--ahhoz nem olnek meg allatokat) de a husoktol azoktol irtozom,meg a hideg is kiraz a gondolattol...nem szeretem. De allitolag sok tapanyag is kimarad..es nekem allandoan gorcsol a labam,meg kalcium,vas hianyom is van..meg minden.

2012. júl. 3. 21:41
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 eszta41 válasza:
18%

Az emberi szervezetnek szüksége van fehérjékre, méghozzá állati fehérjékre is.

Addig, amíg felnőtt ember csinálja szabad elhatározásból - senkinek semmi köze hozzá. Egyszóval jogában áll magának ártani. A probléma akkor kezdődik, amikor agyament szülő kicsi gyerektől vonja meg a fehérjét.

Az állati fehérjét nem lehet pótolni mással. Még akkor sem, ha néhányan megpróbálják bemagyarázni.

Egyébként ha sajnálod az állatokat: a tojásból is lehetne kiscsibe. A tejet pedig elveszed a kisbocitól...

2012. júl. 3. 21:57
 2/67 A kérdező kommentje:

1.Valaszolo: Okee,koszii! xd

2. Okee, de ha elveszem a kisbocitol a tejet azzal nem olom meg..hidd el adnak neki tejet...En arra gondolom amikor azert ntyirjak ki nektek az allatokat h szepen a Pick Csipos szalamit sorba redezhessek nektek. Meg azert h legyen mit enni karacsonykor.Kilora veszik az emberek a husokat.Arra nem godolvan h elotte kinyirnak allatokat azert h ok jol lakjanak..na ezt nem szeretem..Nincs ugyanannyi joga 1 allatnak elni mint 1 embernek ??! :O

2012. júl. 3. 22:08
 3/67 anonim ***** válasza:
4%
Bezzeg a tojást megeszed, képzeld el kiscsirke lehetne belőle :'( Az állatok ezért vannak, a természetben is megölik egymást.
2012. júl. 3. 22:10
 4/67 A kérdező kommentje:
Azert legyenek kiscsirkek h utana levagjak oket es a jonep megegye ??!!
2012. júl. 3. 22:14
 5/67 anonim ***** válasza:
7%

Én teljesen megértem a vegák koncepcióját, és tisztelem is, hogy nem esznek állatot. Kalciumhiányod nem értem, miét van, mert ahhoz nem kell hús, a tej, sajt bőven elég. A vashiány viszont problémásabb. Kizárólag a húsokból tud megfelelően felszívódni a vas, vagyis tényleg enned kéne mondjuk májat.

Sajnos az ember úgy van kitalálva, hogy csak hússal működik rendesen, de hát sok ember még azzal együtt sem, szóval nem tudom... c-vitamint eszel eleget? Anélkül semmilyen tápanyag nem tud rendesen felszívódni, beleértve elsősorban a vasat persze.

2012. júl. 3. 22:29
 6/67 anonim ***** válasza:
4%

Ismertem valakit aki 1 évig nem evett húst és korházba kellett miatta vinni. az ember mindíg is evett húst. Am meg elmondanám h te annak a tehénnek a tejét éa annak a csirkének a tojását eszed amit később megölnek. Én nem tudom megérteni az ilyen embereket. Még ha már beteg sem eszik húst mert jaj szegény állat. Nem tűnik fel h a szervezeted igényli a húst??

Am meg mindenki azt eszik amit akar míg nem akar megtéríteni meg nem gyilkosoz kle azért engem mert a természetes létformát választom és nem kínzom a testem

2012. júl. 3. 22:44
 7/67 anonim ***** válasza:
25%

Megértem én, hogy azért nem esznek állatot a vegák, mert sajnálják őket, hogy megölik. Csak az a baj, hogy az egész vegetarianizmusnak semmi értelme sincs. Mit gondolsz, a vadonba naponta hány állatot ölnek meg és fogyasztanak el a természetes ellenségei? Ez az élet rendje, akármennyire is szomorú a dolog. A nagyobb, erősebb megöli a gyengébbet, és a fennmaradás érdekében megeszi. Ezt nem az ember találta ki, ez nem egy olyan vétkes dolog, ami ellen lázadni kell. És nem csak az ember a kegyetlen ám. Az oroszlánok, vagy más nagymacskák milyen durván gyilkolják már meg az áldozatukat... tudod, természetfilmek...

Az egészségügyi részéről már írtak előttem, és teljes mértékben igazuk van. Az ember MINDENevőnek lett kitalálva, magyarán KELL neki a hús és az abban található anyagok a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez.

2012. júl. 4. 00:13
 8/67 anonim ***** válasza:
11%
Megfelelő táplálkozással meg étrend kiegészitőkel lehetsz vega. Sőt az eszmikom is megoldják/ták csak állati eredetű kajával. Persze nem éppen normális. És sok helyen vérzik a legtöbb vega étrendje. De ha ő így akar élni éljen. Csak ne legyen valami fanatikus. Ha már vega vagy kérlek nézz utána egy tyúkfarmnak vagy tojásfarmnak. Én mint húsevő fanatikus aki az ősember szintjén rekedt akibe belenevelték a húsevést azt mondom, hogy a nagyüzemi állattenyésztés tényleg borzasztó. Viszont a biofarmos állatok meg drágák. És kész termékeken még fel tüntetik hol vágták le. A tej az már más tészta. De ott se egy szép alpesi legelőn éldegélnek a tehenek. Na így hajnali 4kor ezt tudtam összeírni. Reggelre gondolom kinevetem magam a sok hülyeséget olvasva.
2012. júl. 4. 04:03
 9/67 anonim ***** válasza:
0%

Ha valaki keleti faj, mondjuk hindu, akkor természetes a vegetáriánusi étkezési szokás.Sok marhaságot kitaláltak a hindu éhező tömegek számára-- korunkban is vagy 10 millió ember él éhezik és bádog viskókban élnek.

A hús mindig drágább volt mint a növényi táplálék, és a szegényebb rétegeknek nem igen jutott rá sajnos még nálunk se.Régen is szokás volt a csak vasárnapi több hús evés, a pénzszűke miatt--

jelenünkben pedig? - amikor oly sok család szükséget szenved, épp ideális az emberek hülyítése a hindu maszlagok, babonaságok behozatalával-- LÉGY VEGETÁRIÁNUS! NE EGYÉL ÁLLATOT, MERT AZ IS ÉLŐ és BŰN stb stb marhaság,

Ezzel az erővel seprűt is lehet ragadni és elsöprögetni mindenkinek maga előtt az utat ne hogy egy csótányt vagy hangyát eltapossunk, de lehet szeretgetni és etetni szaporítani a patkányokat is, hisz a hindu hülyeség azt is sugallja hogy esetleg egy rokon aki újraszületett...

A lényeg ha valaki izzig-vérig magyar és nem hindu, akkor az ősei által húsevők voltunk és ma is azok vagyunk genetikailag. Ami azt is jelenti, hogy a szervezetnek szüksége van a fehér és a vörös húsokra egyaránt a sejtépítéshez, így van a szervezetünk beprogramozva.

Az pedig hogy állatot leölni és megenni bűn lenne egy nagy badarság-- ezzel az erővel tilos lehetne enni akár a növényeket is hisz épp úgy életnek számitanak.

Az élet úgy lett Teremtve, - bár elég kegyetlen teremtéstörvény ! - Hogy az egyik élet elpusztítása árán képes élni a másik élet ez így van a legprimitívebbtől a legfejlettebb életig-- ha utánunk is keletkezett volna egy fejlettebb faj, akkor mi lennék a soron következő csemege egy nagy tálon.-

Na persze ez nem jelenti azt, hogy jogunk lenne ész nélkül kipusztítani és nem törődni a szaporításával a fajok fen-maradásával.

Nem a sok húsra van szükségünk hanem a csak szükséges mennyiségre, de rendszeresen illetve a helyes vegyes táplálkozásra.

Jogod van vega lenni, a Te életed a Te szervezetet, a Te egészséged. De butaságnak tartom ezen túl a lelkizést.

Tény és való egy időben tanyán éltem egészségi okok miatt -- állatokat is tartottunk-- a saját állataimat eladtam, mert képtelen lettem volna enni belőle. -- a vásárol állatot viszont úgy vágattam le, hogy az állat ne szenvedjen és abból már nyugodtan ettem is.

Egy biztos már nem élek tanyán de azóta soha nem vásárolok egész malacot vagy bárányt csak felbontott állatot. Szükségtelen ennél tovább boncolgatni a témát -El kell fogadni a Teremtés ilyen vonatkozású, kegyetlen tervezetét.

Ha csak nem akarsz hindu aszkéta lenni gondolom helyet szorítanának neked is a Ganges partján egyszer-- de ha igy bekajálja a magyar a hindu maszlagokat akkor a saját folyóink partjai fognak megtelni, meditáló agyon soványodott aszkétákkal, fény lényekké válva, lemondva a szexről is a szellemi dimenziók reményében-- vagy azért mert nem lenne hozzá erő! c..c..c..

2012. júl. 4. 09:54
 10/67 doboszoli ***** válasza:
11%

Ki van ez találva. Az, hogy ki által, most mellékes.

Van a tápláléklánc, ahol a magasabb helyen álló megeszi az alacsonyabb helyen lévőt.

A csúcsragadozók állnak a tetőfokon, és ez így működik évmilliók óta. Jól.

2012. júl. 4. 13:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!