Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok! Nektek a...

Vegetáriánusok! Nektek a család hamar elfogadta, hogy nem esztek húst?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok vega, szeretem is a húst, viszont egyszer volt egy olyan időszakom, hogy nem ettem húst. Kb 2-3 hétig tartott csak, de a családom, már foglalta a temetőbe a sírhelyet, hogy hús nélkül nem lehet élni. Nem tudtam megmagyarázni nekik, hogy ez bizony nem így van.

Nektek is volt ilyen probléma?

2012. jún. 30. 17:22
 1/10 csillandi válasza:
100%

Szia! 8 éve vagyok vegetáriánus. Pont ma tartottam egy vegetáriánus főzőtanfolyamot.

Nekem elég jól elfogadták, amúgy előtte sok húst ettem. Mondogatták az elején hogy jaj egyek már legalább tojást, de mivel "meggyőződésből" vega lettem nem tudtak eltántorítani.

Nem tudom hány éves vagy? én 16 voltam. Kitartónak kell lenni és emlegetni pár nagy nevet, hogy ki az aki vega, Laár András, Einstein stb. Lehet vannak olyan sportolók, zenészek, színészek akik nagy kedvence a szüleidnek tesóidnak. Csak nem tudják. és ízmosabbak mint ők. :)

Sok sikert.

2012. jún. 30. 17:35
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem akarok vega lenni, csak uncsim menyasszonya vega és most, hogy itt voltak szegény nem evett szinte semmit és mindenáron belé akarták tuszkolni a húslevest, hogy abba nincs hús csak a leve...

És akkor eszembe jutott, hogy régen én is halálraítéltként éltem, mikor nem ettem húst:D Gondoltam unalmamban megkérdem, hogy sokan vannak e még így.

2012. jún. 30. 17:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálam nem fogadják el, nem értik meg, hogy nem szeretem a húst és kész... szerintük hús nélkül nincs élet. Szerintem meg van :) Gyerekként sem voltam nagy húsos, de akkor is állandóan piszkált a szűkebb-tágabb rokonság, hogy csak a "sovány kis mellehusiból" egyek már, blááárgh, utáltam.
2012. jún. 30. 17:45
 4/10 anonim válasza:
17%
Imádom a húst...
2012. jún. 30. 19:27
 5/10 anonim ***** válasza:
82%

utolsó- de jó, hogy a kérdés a vegáknak szól, de sz.arjál rá magasról.

Engem még 3 év után is kérdezgetnek, hogy nem kívánom-e:D

amúgy nincs problémájuk vele.

2012. jún. 30. 20:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Az más, ha megkérdezik nem kívánod e, de legalább nem hiszik azt, hogy napokon belül 30kg-t fogy fogyni, és meghalsz...:D
2012. jún. 30. 20:04
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, lassan 6 éve vagyok vegetáriánus, és még a mai napig sütnek nekem párizsit (kiskorom óta csak azt voltam hajlandó megenni, semmi más húst), mert azt hiszik, megeszem. Meg nagyobb alkalmakkor is olyan éttermekbe foglalnak, ahol max a rántott sajt az amit meg tudok enni. Űrlénynek néznek, és folyton kérdezgetik, hogy találtam-e valami mást. De külön sosem kaptam még szűk családi körben sem kaját, mindig a körettel kellett jollaknom. Már engem is eltemettek persze... :D
2012. júl. 3. 12:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem 8 év után is kérdezgetik. 13 éves korom óta nem eszem. Amikor az orvos nagynéném és nagybátyám megtudta, kb. 3 órás előadást kellett meghallgatnom, ha találkozunk a mai napig mondják a magukét.
2012. júl. 6. 17:44
 9/10 anonim ***** válasza:
tőlem csak a szomszédasszony kérdezte meg a minap. kb. életemben nem ettem húst...kiskoromban halat, meg felvágottat, aztán ennyi volt. 15 éves korom óta semmit (37 vagyok). nekem az lenne kínszenvedés, ha kéne ennem.
2012. júl. 9. 23:22
 10/10 anonim ***** válasza:

2 éve, 14 évesen döntöttem el, hogy vega leszek. Hihetetlenül sajnálni tudom az állatokat, ha látom, hogy sütik a csirkét, kb. elfog a sírógörcs miatta :/ Ez van, nem tehetek róla. De el sem tudom képzelni hogy megegyem. Mindig kérdezgetnek, hogy nem eszek-e ebből vagy abból, hogy a húsleves az nem is húsos, "csak a levét legalább, abba nincsen hús". Odáig fajult a dolog, hogy most már egyedül eszek, amikor ők már végeztek vagy még előttük, mielőtt ennének. És magamra főzök, mert nem hajlandóak a disznózsírt olajra lecserélni főzéskor. Meg is látszik. Rajtam van kb. 5 +kiló (de csak mert imádom a csokit és az édeset), rajtuk meg 10-20 is van. És akkor még én élek egészségtelenül...

16/L

2012. júl. 11. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!