Miért gúnyolják hínárnak vagy fűnek a vegetáriánusok étrendjét?
Én mostanában nem eszek húst nem is rossz.
Mégse eszek hínár meg füvet, de kóstoltam és ízlik.
Talán azért, mert nem szenek húst, csak erre tudok gondolni. Olyan növényeknek, és állatoknak a nevét használják gúnynévként, amivel jellemezni próbálják a számukra értékelhetetlen, kifordult étrendet.
Ezzel nem azt mondom, hogy nekem bajom lenne vele, csak próbálok kitalálni, miért mondhatják ezt.
Én nem vagyok vega, de algát már ettem több alkalommal is, és imádom! Algasalátát szezámmaggal és chillivel. :)
Egyébként azok a bunkó emberek mondják ezt, akiknek a szintén bunkó vega párja mondja a mindenevőkre azt, hogy dögevő. Mert ilyen is van. Nekem semmi bajom azzal, ha valaki mást eszik, mint én, csak ne akarja nekem megmagyarázni, hogy az, ahogy én étkezem nem egészséges. (Mindenevő vagyok, bár a gyorskajákat nem szeretem.)
Sajnos hazánkba is beszivárgott ez a VEGA marhaság--holott a magyar faj és az európai vegyes táplálkozáshoz szokott genetikailag.
Az hogy mit esznek az emberek azt meghatározza a helye hol van északon vagy déli melegben-- északon nyilván bölény hal és szarvas van főleg-- délen ahol meleg ott szintén ritka a sertés hisz nincs eső nincs kukorica--van viszont fő a legelésző állatnak a kérpdzőknek.
De meg határozták az étkezési szokásokat a társadalom életszínvonala is. Kínában valamikor tömegével haltak éhen igy megették a tücsköt és a férgeket is mindent amit csak rágni lehet-- ebben nem szólt bele a filózófájuk. Egy a lényeg ehessen a nyomorult éhes tömeg,
Indiába már a vallás sugallt- és szentté nyilvánította a nyüves marhát és minden négylábú jószág húsának fogyasztása tiltott maradt a hal ami van bőven a folyókban-- hagyták halássza ki a nyomorultja akkor talán nem hal éhen az ut kövezetén-- csak azén marhámat ne rabolja le-- igy szentté lett előléptetve.
Egyébként a hínárt is megették de van amit ma is fogyasztanak de ínyencségként. Na persze a Gangesz halait vagy hínárját nem szívesen kóstolnám meg.
Te magyar vagy és genetikailag minden evő amit e föld ad és amit felnevel számodra.azt pedig ki mit mond nem kell meghallani--- mert még sokat is fognak mondani és mindig...meg is unod.
A lényeg
mami-nak:
Hát, ez aztán a vegytiszta rasszizmus... Magyar "faj"... Wow... Merhogy magyar "fajta", az úgy igaz is lenne, de ez a "faj" eléggé butaság.
Ami a húst illeti, ez már csak azért is botorság, mert a tojásban például minden megvan, ami a húsban, csak éppen a fehérjéjének összetétele minden egyéb fehérjeforrásnál jobban hasonlít az emberi anyatej fehérjéinek összetételéhez, ezért egészségesebb is minden húsnál. Arról nem is beszélve, hogy a magyarok sem ettek minden nap húst, csak hétvégenként. (Kivéve a nemeseket, de ők a MÉRTÉKTELEN húsfogyasztás hatására nagyon gyakran szenvedtek olyan betegségektől, mint például a köszvény.)
De a teljesen növényi táplálkozás is lehet tökéletes, csak sajnos arra oda kell figyelni. (Nekem meg amúgy is könnyű, mert vannak "pipikéim" az udvarban, és ők meg hagynak nekem mindig tojást a fészkükben, és így megy ez már tíz éve. Nincs hús, csak néha tojás, meg persze a növényi dolgok. Ami pedig azt illeti, én személy szerint egészségesebb is lettem, mint mikor húst ettem, mivel érrendszeri problémáim voltak akkoriban. Persze, nem mondom, hogy mindenki egészségesebb lenne így, ez csak egy kis személyes példa.)
tegnap 20:12 -- a köszvény nem a hús fogyasztásától van hanem a máj túlterhelésétől, amikor az alul működik, vagy a féktelen zabálástól.
A tervszerüen-nyitottan-egyszerüen élni blogban leírtam a köszvény diétáját és annak okait.De minden belső elválasztású mirigy betegségének okait, kezelését speciális diétával.
Nem rasszizmusról van szó ne magyarázd félre az írásom arról van szó, hogy egy nép mihez szokott évszázadok-évezredek óta genetikailag. A hús az egészséges sejtépítéshez szükséges és a vörös húsok kellenek a vas tartalma miatt is.
De ha valaki hínárt akar enni ám joga van hozzá, mindenki a maga életét életmódját élheti ha úgy tettszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!