Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért gúnyolják hínárnak vagy...

Miért gúnyolják hínárnak vagy fűnek a vegetáriánusok étrendjét?

Figyelt kérdés
Néhol hallani lehet.
2012. márc. 25. 09:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
12%

Tudod kérdező a természet nagyon szépen megtervezte az élet működéseket egyik élet feláldozása által él a másik füvet eszik a marha és marhát eszik az ember. Az ember belső része is ehhez lett megalkotva a vegyes táplálkozáshoz nem kérődző és rövid a bélrendszere is.

A marha képtelen feldolgozni azt amit a föld ad-- erre van teremtve a növényzet hogy gyökereivel felszivja és azt egye az állat. az ember csupán a nyom elemeket veszi át föleg a növényektől a sejt építéshez szükséges fehérjéket viszont az állatok elfogyasztásával szerzi meg.

aki vega annak soha nem lesz vér a pucájában halvérű marad, legalábbis ha magyarnak európainak született.

az indiai viszont évezredek óta vega és miért? mert mióta egyáltalán létezik a hindu azóta vannak eszement gazdagságok és éhhalál. Olyan gazember a társadalmuk.

Az olyan országban ahol annyi ember lakik bádog városokban, amennyi a magyarok lélekszáma vagy 10 milliónál is több-- az olyan rendszerben ahol a gyerekek azért kukáznak mert éhesek nem akarnak éhen halni, ott kimondottan hasznos ha a vallás már a kezdetektől rendeletben hozza a marha szent állat, levágni tilos!!

Keress hálót, van a Gangeszben hal zabáld-- ha nem akarsz

éhen pusztulni-- igy képes a babonaság hatni a tömegek pszichéjére. Gazdag pedig beszerzi van mibül" ha zabálni akar--- igy vált a genetikai kódrendszer részévé ez a törvény és ehhez alkalmazkodott évezredek óta.

A magyar viszont mindig vadászó, halászó állatokat tartó és evő volt-- ezen gondolkodj el mielőtt leírod saját szervezeted-- mértékkel és mindenből kell enni

2012. ápr. 10. 11:38
 12/22 anonim válasza:

Na, a nagyanyó félti a szalonnáját. :P Bár kötve hiszem, hogy azt épp a vegák fogják elvenni tőle. Vagy mondhatnám, megjött a "mániákus" húsevő. Már csak a mániákus vega hiányzik ehhez a kérdéshez, és akkor két oldalról érkeznének ezek a felületes féligazságok és lenéző stílusú hozzászólások.

Amúgy, furcsa, hogy egy sztereotípiákban gondolkozó ("aki vega annak soha nem lesz vér a pucájában halvérű marad"), rasszista ("magyar FAJ), mások vallását lenéző (azt "a babonaságnak" nevező), biológiához a szavaiból kiolvashatóan nem értő ember ilyen intenzitással a témához szólni.

Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok vegán, vagy vega.

2012. ápr. 10. 13:04
 13/22 anonim ***** válasza:
90%

ma 11:38

Biosz fail. Több ponton is. De nézzünk csak egyet.

Az ember bélrendszere hosszú. (Persze, minden viszonyítás kérdése, de a ragadozó állatok bélrendszerénél jóval hosszabb. Jóval.) Ezt még a "húsevők" sem vitatják, ezért szoktak a vegák - a tiedidhez hasonló - ferdítéseket és féligazságokat mondani.

2012. ápr. 10. 13:39
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

én viszont úgy beszélek hogy nincs súlytöbbletem, bár 70 vagyok aztán intenziv szakápoló végzettségem van tehát van némi biológiánál több ismeretem az egészséggel kapcsolatban

19. f. A két csodálatos lelkünk.

60.f. Szeretet, szerelem, barátság, és elmúlás...

87.f. Evolució és fejlődés. Mondd csak picinyem....

keress rá ezekre a fejezet címekre és megtalálod a blogomat öngyógyításról -tudattal, masszással, és saját lelked energiájával -- helyes étkezésről és minden betegség diétájáról is és sok furcsa ez eddig le nem írt meg nem fogalmazott fogalommal kapcsolatban.

ha valaki szeme találkozik a halállal mindennap és közben különös képességekkel is rendelkezik-- akkor bizony megkeresi a válaszokat mindenre.-- ez volt az életem

2012. ápr. 11. 01:05
 15/22 anonim ***** válasza:

Nem minden embernek való a vegetarián életmód, ezt is be kéne látni! Én próbáltam. Rengeteg friss, főt és sült zöldséget, gyümölcsöt, tojást, sajot, rizst ettem, teákat ittam. De nem éreztem jól magam, folyton álmos voltam és éhes. Mivel nem eszem olyasmit, mint kenyér, tészta vagy kakaóscsiga, nem laktam jól. Kollégista voltam, nem vehettem annyi zöldséget, ami elég lett volna, pedig például imádom a cukkinit vagy a retket.

A gúnyolódó embereket le kell... Senkinek semmi köze, hogy én mit eszek. Meg ahhoz sem, hogy te mit eszel. (Már ha nem kólán meg chipsen élsz.) De csak húson is megzavarodnék. Telente mindig depressziós vagyok, de elmúlik, amint megint lehet mindenféle zöldet venni olcsóbban.

2012. ápr. 11. 06:55
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Szóval, mami, te most csak vitázni jöttél ide...? Másokat bántani, ugye? És a saját igazadat nyugtázni, mert annak a békának van igaza, aki nagyobbra tudja magát "felfújni".

Hát elmondom, a vegaság bizonyos szempontból olyan dolog, amivel születik az ember. Én már csak tudom. A vegák 90%-a egy "átlagos" embernél jóval több empátiát érez (emberek és állatok iránt egyaránt), mint mások. (A kísérleteket megpróbálom majd megkeresni.) Emellett bármit, ami mással megtörténik a szemük láttára, "érzik" a "saját bőrükön" is. Én például, ha fulldokló állatot vagy embert látok, egy ideig szinte ugyanolyan rosszul vagyok. Vagy ha valakin látom, hogy szomorú, sírni lesz kedvem. Ha meg vidám embert, vagy állatot látok, hát akkor én is vidám leszek. Többnyire.

Szóval, túlzottan sok bennem az empátia. Ahogy ÁLTALÁBAN a többi vegában is, mivel ez az oka, hogy vegák lesznek. Ki a fene akarna ugyanis húst enni, ha a disznó levágásakor úgy érzi, mintha őt vágnák? Vagy, én például gyerekkorom óta állatok közt élek, ezért szuperjól megértem az állatok testbeszédét. Te levágnál egy állatot, ha beszélni kezdene, és azt mondaná neked; "félek, ne bánts!"? Mert nekem ez ilyen. Nem tudja, hogy meg akarod ölni, de az állat is érti az ember testbeszédét, ahogy én is az övét. És tudja, hogy milyen "lelkülettel" közelítesz felé, még ha a célod rejtve marad is előtte. Ezért mondhatjuk, hogy a vegák nem tehetnek a vegaságról. Akkor meg miért gúnyolod a vegákat? Mert túlzottan együttéreznek másokkal? Ez egy cseppet sem szép dolog. Vagy talán bűn, hogy túlzottan sok empátiával születik valaki? Téged pedig senki nem bátott, amiért te húst eszel. Vagy talán tévedek?

Másfelől pedig, nekem is van némi közöm a természettudományokhoz, és egyértelműen egészséges lehet a vegán életmód, ha az ember egy kicsit is odafigyel rá. A tojás példáját pedig már elmondtam.

Bár, bevallom, találkoztam már hasonlóval. Azok szoktak így bírálni engem is (ok nélkül, és anélkül, hogy ismernének), akik magukat olyan "szuperjóságos" és hibátlan, tökéletes embernek tartják, aki, úgymond, a "légynek sem árt", és viszont zavarja őket, hogy állatot esznek, de nem elég erős az akaraterejük, vagy a fene tudja. Ezért másokat is le akarnak róla szoktatni. De pedig én nem ellenzem, hogy más ember húst egyen. Hiszen nem ettől lesz valaki jó vagy rossz ember.

Állatvédő barátaim is vannak, akik esznek húst, de megemelem előttük a kalapom azért, amit tesznek. Mert őket hívhatják éjfélkor is, és kimennek segíteni. Én ezt nem tudnám megtenni, tehát ezért becsülöm is őket. De aki tökéletesnek akar látszani, és ezért bánt másokat... Arról nem tudok mit mondani.

2012. ápr. 11. 19:34
 17/22 anonim ***** válasza:

Még egy apróság...

"aki vega annak soha nem lesz vér a pucájában halvérű marad, legalábbis ha magyarnak európainak született."

Na ne mondd, westernlovas vagyok, tudod te azt, hogy milyen egy 500 kg-os állattal bánni? És ha jó kedvében bakolni kezd, akkor milyen rajta maradni? Rodeót láttál már? És estél már le lóról? És voltál olyan őrült, hogy utána fájó háttal bár, de vigyorogva újra nyeregbe pattanj? Tudod milyen, ha a lovak körülötted örömükben bakolnak, és óvatlan pillanatokban a patájuk a fejed mellett suhog, és te ezt mégis élvezed? Tudod milyen ,ha lóval együtt elesik az ember, de mégsem fél visszaülni a lóra?

Meg aztán, más, hasonló dolgaim is vannak, nem csak a lovazás. Foglalkozok egyéb, veszélyes állatokkal is. Meg amúgy túrázok is. Más dolog, hogy aminek nem láttam értelmét, és felesleges kockázatnak tűnt (pl. tesiórán egy-két hülyeség) azt nem tettem meg. Meg alapvetően tényleg nyugodt ember vagyok. Mikor a ló véletlenül a lábamra lépett, akkor is tovább álltam, mert tudtam, hogy hangoskodással és lábrángatással mindkettőnknek csak ártanék. Pedig nagyon fájt. De egy rossz szót sem szóltam a lónak, az is igaz. Azért nem, mert tényleg nem vagyok indulatos, és a ló nem tehetett róla. De ha szerinted az a normális ember, aki ilyenért agyonverné a lovat, vagy nem tudom, mit gondoltál a fent idézett mondat írásakor... Hát, akkor tényleg nem vagyok olyan. Sem olyan, aki ordítozva követeli a pénztárnál a 200 Ft-ot, vagy aki a gyerekével megalázóan ordítozik mindenki szeme láttára. Ilyen tényleg nem vagyok.

2012. ápr. 11. 19:48
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

hogy is irtad 16? "Szóval, túlzottan sok bennem az empátia."

Hát ezt nem vettem észre a felém írt véleményedből.Nem szokásom vitatkozni ne magyarázd félre az írásomat, enged le a "szarvaidat"

Először is kérdeztek valamit, én pedig válaszoltam és elmondtam a véleményemet arról, hogy azt is figyelembe kell venni hogy ki hova született, kik voltak az ősei, miképp éltek, mivel táplálkoztak.

Senkit nem bántottam meg viszont elmondtam a hinduizmusról a véleményemet-- mert ott van főleg divatban keleten a kimondott vegetáriánusi étkezés

2012. ápr. 13. 00:12
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Ja és még valami 16 nem a hindu vallást néztem le hanem a társadalmuk mélységes nyomorúsága miatt szóltam meg őket.

Én jártam Indiában nem is egyszer és az utca kövezeten haltak meg emberek csontsoványan, aztán szedegetik össze a hulla szállítok!

a kukából keresett élelmet a kisgyerek! Bádog város lakó annyi van mint Magyarország egész lakóssága ugyan akkor 2 milliárd dollárért épített egy tőkés magának házat mit házat kastényt--- ezt kritizáltam-- a vallása nem érdekel, mert nem igaz, ha nekik jó, hát higgyenek benne.

2012. ápr. 13. 00:20
 20/22 anonim ***** válasza:

"Hát ezt nem vettem észre a felém írt véleményedből."

Azt mondtam, túl sok bennem az empátia, nem pedig azt, hogy álszent vagy talpnyaló lennék. Különben is, ha valaki megüt egy kutyát, nem az emberrel fogok együtt érezni, és nem azt mondom, hogy "jaj, szegény ember, biztosan nagyon fájhat a keze, miután orrba verte a kutyát!". Nem a támadóval érzek együtt.

A többi ponttal nem szállnék vitába, mert nem szeretem magam ismételgetni.

2012. ápr. 13. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!