Lakto-vegetáriánusok! Miért nem esztek tojást?
Én születésem óta lakto-vegánként élek, viszont most már utána is néztem tudatosan ennek az életmódnak. Az egyértelmű számomra, hogy miért jó hús nélkül élni, viszont a tojás részt nem értem. Nem egészségtelen, nem állat (állati eredetű, viszont a lakto vegák esznek tejterméket).
Tehát miért nem esztek tojást? :)
A legtöbben azért nem esznek tojást, mert ha netám meg lenne termékenyitve, akkor már csirkeembriónak számitják.
Sokak szerint meg a tojás már eleve csirkekezdemény, nem pedig kiválasztás végeredménye (mint a tej)
Tojásból csak akkor lesz csibe, ha megtermékenyül, viszont ilyen farmokon nincs erre esély. Abban van igazság, hogy tévedések előfordulnak, így odakeveredhet egy kakas.
Elnézést a hasonlatért, de akkor a tojás ugye olyasmi, mint a sperma. Abból is lehet embrió, viszont amíg nincs megtermékenyítve, addig nem hús és nem hal meg senki elfogyasztása alkalmával. Tehát az a nő, aki nem fogyaszt tojást, az adott esetben pl. a férjét sem elégíti ki orálisan?
Ez milyen jó hasonlat! :D
Amúgy tényleg így van, csak szerintem sokan azt hiszik, hogy a tojás az meg van termékenyítve. Igen, van olyan is, de ha a tyúkra rárepül a kakas, utána még jó ideig tojik, de azok a tojások már nincsenek megtermékenyítve, soha nem fejlődne ki belőlük kiscsirke.
A nagyüzemi termélés során meg ki tudja láttak-e a tyúkok kakast életükben.
:D
Ezt jól megkaptad!
Jó étvágyat!
Köszönöm a válaszotokat, viszont én olyanok véleményére vagyok kíváncsi, aki nem szokott enni tojást! Tényleg kíváncsi vagyok erre. :)
Egyébként, ha épp tojást eszel (ettél), akkor sem kéne undorodnod attól, hogy petesejt, legyél tisztában azzal, hogy mit eszel!
Ha életszerű körülmények közt tartanak egy tyúkot, akkor lehetséges, hogy fias a tojása.
Ha meg nagyüzemben, az már önmagában állatkínzás egy jóérzésű lélek szemével.
Úgy is lehet mondani, hogy a nagyüzemi tyúkoknak életük nincs de haláluk igen.
Vannak akik így látják.
Ilyen szemmel nézve esetleg kivétel lehet a saját tartású, szigorú felügyelet alatt álló (kakastól elzárt) tyúkállomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!