Mit gondoltok azokrol akik vegetarianusok? Es mivel lehet azokat a tapanyagokat potolni?
Továbbá--Az EREDETI Taoizmus -A fengsuj alapelve, az egyensúlyra való törekvés, a jin és jang harmóniájának megteremtése a táplálkozásban is megjelenik. az orvosláshoz hasonlóan, egyénre szabottan kell alkalmazni, azaz össze kell hangolni az egyén fiziológiai és biológiai adottságaival. A fő gondolat az, hogy a főzés és az étkezés pozitív energiát biztosítson.
A 19. század végére a taoizmus tana különböző teológiai szerveződések hatása alá került, keveredve sokszor zűrzavaros, misztikus indiai, okkultista tanokkal.
Az 1976-ban megjelent Fritjof Capra-könyv, „A fizika taója” sikere után sorozatban jelentek meg leegyszerűsített, népszerűsítő művek, mint „Tao szakácskönyv”, vagy „Tao könnyedén”, amivel Capra szempontjait az élet különböző területeire kiterjesztették. Ez elősegítette a taoizmus felszínes, populáris értelmezését.
Sajnos az ezoterikus könyvek piacának nagy részét teszik ki az ilyen Capraféle halandzsának a lemásolásai, is mint népszerű, erősen lebutított, felszínes csak hamis „taoista” felfogást tükröző „szakértő” írások. Sajnos ez a népbutítás is begyürüzött hozzánk az elmult 22 év alatt, mióta tárva-nyitva hagytuk a határainkat és szellemünket is sajnos. Igy nyeretek piacot a különböző szintetis, mesterségesen előállított táplálék kiegészítők is.
Valamelyikötök az írta én nem érthetek a vega étkezéshez… Ahhoz hogy az ember tisztába legyen a helyes étkezéssel, ahhoz szükséges ismernie minden étkezési szokás illetve diétát is.
Egyébként ezért tettem be a Tervszerűen–nyitottan-egyszerűen-élni… blogomat. Nem reklámozni ohajtottam hanem a helyes táplálkozás illetve a különböző betegségek diétáját tartalmazó fejezeteket ajánlottam belőle. Ebben szerepel a urémia diétája amelynél el kell hagyni a hús evét. Máskülönben nagyon fontos a sejtépítéshez vagy a hús vagy az erős, kifőtt húsleve. Ime a fontosabb fejezetek
28.f. Szem és Bőr betegségek diétája.
27.f. Mozgásszervi betegségek étrendje.
26.f. Belsőelválasztású mirigyeink és diétája
24.f. A vesebetegség kezelése diétával
23.f. Szív és vérnyomás betegség
22. fejezet Gondolkodtató...
21.f. Hasnyálmirigy betegség diétája.
20.f. A máj és epe betegség diétája.
19.f. A belek, betegségei és diétája
18. f. Egyes szervek betegségeinél, étrendi kezelésként
17.f. Cukorbetegek diétája és elektrolitokat szabályozó étrend
15.f. Diétás ételek 2. különböző betegségek esetén
14.f. Élelmianyagok, mint élemiszereink.
13.f. Az emésztés
11.f. Diétás ételeink -főzési,-füszerezési,-tálalási gyakorlatok.
10.f. Életünk a víz.
9. f. Étkezési tanácsok, vitaminok, hormonszerű fontosabb anyagok.
Az pedig végképp röhejes a mostani időkben, hogy inkább hisztek minden idegen beszivárgott, marhaságnak csak azért, mert külföldi vagy épp inglis vagy épp jenki. Igy teremtitek meg a hiszékenységetekkel a szélhámosok üzleteit az EZO soknak a távgyógyitóknak a tápszergyártóknak és minden eddig beszivárgott, zűrzavaros, misztikus indiai, s egyéb okkultista babonaságnak.
Egyébként jóétvágyat hozzá, mindenkinek jóga azt BEKAJÁLNI amit akar, ha már a régi magyar szokás nem felel meg.
Aztán Duffyyd nem tudom mennyi idős vagy és a vega étkezés is a te dolgod. De segítésképpen tettem be neked a fejezet címeket lásd, mennyire fontos a helyes vagy ha muszáj a diétás étkezés is.
azt írod vas és kalcium hiányod van, gondolom ezért tetted fel a kérdésedet a vega étkezéseddel kapcsolatban.
Tudnod kell, hogy az élet legfontosabb alapvető anyagcsere-folyamatát szabályozó vegyület a hemoglobin, vagy is a légző enzim. Egy felnőtt ember 5l vérében háromnegyed kg hemoglobin található.
Olyan összetett fehérje ami létfontosságú, mert csak ez képes a belélegzett oxigént megkötni-- ami eljut a szövetekhez sejtekhez és ott elégetésre, energia felszabadulásra felhasználni. De a hemoglobin csak akkor képes kifejteni a működését ha van benne elegendő Vas
Pl a növényeknek nincs szükségük vasra a légzésükhöz, mert a növények klorofillja Magnéziumot tartalmaz és annak a segítségével lélegzik be CO és kilélegzi az oxigént.
Viszont te Oxigént lélegzel be amit a Vas képes megkötni csak. (Sajnos ha a légtérben elegendő CO is van akkor azt fogja megkötni mivel a CO agresszívabb és szén- monoxid- hemoglobin komplex alakul ki = ez már mérgezést okoz)
Aki Vas hiányos -- hajlamosabb az izom görcsökre, mivel oxigén hiányos a vére -- illetve lassulhat a vénás keringés is.
Aztán azt írod Kalcium hiányos is vagy -- Akkor elképzelhető hogy kevés a szervezetedben a D vitamin-- mert az segíti a Kalcium meg-kötödését elő.
Vagy a B vitaminoknak az izom működésben van nagy szerepük
Szóval gondolkodj el mind azon amit írtam- a Te tested a Te életed-- azt csinálsz vele amit akarsz a Te döntésed!!
üdvözlettel
Mami, fogalomzavarban szenvedsz. A vegetarianizmust már időszámításunk előtt is gyakorolták világszerte, nem csak egy mostani divatdiéta. És írhatsz bármit, a tények és kutatások magukért beszélnek, így is lehet egészségesen élni. Hogy magyarul egyenlőre nincs elég elérhető infó erről, az elég baj. De ha németül vagy angolul beírod a keresőbe rengeteg tanulmányt is találhatsz.
Én 6 éve vegán vagyok, tehát semmilyen állati eredetű dolgot nem fogyasztok vagy használok. De van olyan barátom, aki soha életében nem evett húst, mégis egészséges sőt, erőemelő versenyeken vesz részt. Téged nyilvánvalóan zavar valamiért ha valaki nem eszik húst, és szakavatottként próbálod beállítani magad, csak hogy másokat meggyőzz az igazadról. De a felhozott, témához nagyrészt nem kapcsolódó "érveidből"(ha-ha) is látszik, hogy a vegetarianizmust valójában nem ismered. Szerintem a blogod reklámozását (nyilvánvaló hogy csak azért vagy itt) folytathatnád inkább a különféle diétás oldalakon, a vegetarianizmus ugyanis nem diéta, vagy fogyókúra. (innen ahogy látom, egyébként is törölték a legtöbb relám-linkedet....)
Igazad van 43 -as a vega étkezés már az ókorban is jelen volt épp úgy mint az éhhalál. Az olyan népek agyába lett ez beleplántálva ahol nagy volt az éhezők tömege igy került be mint vallási maszlag a vega-étkezés is. A hús mindig drágább volt növények pedig mindenhol nőttek. az állatot tartani, szaporítani kellett ahhoz hogy hús legyen, ha viszont nem volt mibűl akkor épp jó volt a vallások alkotta vega táplálkozás, vagy épp tücsköt bogarat férgeket megenni.
Keleten jelent meg főleg a vega, mert ott mióta csak élet van azóta éhen halnak az emberek-- jelen pillanatban is 10 millió kódis él Indiában, bádog viskókban -- éhező gyermeket láttam a földről enni, embereket láttam az utca kövezetén éhen halni --külön létezik olyan szervezet akik összeszedik a hullákat az utcáról.
De beszélhetünk kináról is ott is tért hódított egy kisebb rétegben a buddhizmus eszementsége-- aki pedig nem vált azzá és éhezett és sokan éheztek a történelem során azok pedig megették a rovarokat a békát a csúszómászó férgeket is-- nem véletlen hogy az étlapjukon szerepel és az üzletekben árulják.
Tudod a szükség az éhínség törvényt bont, vagy bebeszél magának az ember egy vallásos marhaságot, hogy legyen mibe kapaszkodni-- és bigottá válik és követi annak szokásait, vagy éhen hal, vagy pedig szószerint mindenevővé válik. Ha semmi nincs akkor maradt régen is a Sárga folyó deltájának zsírós iszapja.
Tudod édesem az európai népek mind hús evők voltak, vagy azt ették ami volt vagy csóréltak egy tyúkot ha éhesek voltak. A mostani világunk politikai felső tízezrei azt mondták magukba-- ha beengedjük a keleti marhaságokat akkor kevesebb lesz a lázadás a nyomorult éhes, szükséget szenvedő, munkanélküli tömegemberek részéről.
A tudósok az írók a filozófusok, még az orvosok is, sajnos megvásárolhatok az üzleti szférák illetve a politikai elit részéről.
De Te, csak maradj vega, a felső tizezreknek" épp ilyen emberekre van szükségük, akiket lehet irányítani, és befolyásolni-- jó rabszolga vált volna belőled-- alázatos és engedelmes-- ami késik az nem múlik tartja mondás...c..c..c
tudod 43- azért törölték ki mert a szabályzat úgy szól, hogy blog címeket nem lehet feltenni. számítottam rá hogy törlik, de akit érdekelne az úgy is megkeresi a blogot az őt érdeklő fejezet miatt.
A levelező oldalon szoktak megkeresni és tovább kérdezni.
Mami, a vegetarianizmus alapeszméje az volt, hogy MINÉL KEVESEBBET ÁRTSUNK más állatoknak. És már az ókori filozófusok is tanították. Ezek szerint teszerinted ők sem tudták miről beszélnek, és tanulatlan parasztok voltak?
Még jó hogy itt vagy nekünk te, és felnyitod a szemünket, különben meghalnánk végelgyengülésben a veganizmus miatt... Csak az az érdekes, hogy több millió vegetariánus és vegán él a bolygón, mégsem hullanak, mint a legyek. Sőt.
A húsipar, a tejipar és a tojásipar állítja csak, hogy mindenképpen szükségünk van állati fehérjére. Mit gondolsz kik pénzeli a joghurt, szalámi, tejszelet, M.ggi csirkemellfalatok és társainak a hirdetését? És kik próbálják megakadályozni a vegetarianizmus és veganizmus terjedését minden erővel? Nekik az éri meg, ha ezrével tarthatják az állatokat az üzemekben, minél kevesebb ráfordítással, aztán a sok hülye megveszi, mert betegesen fél, hogy különben megbetegszik. Holott azok az állatok eleve betegek. Sosem látnak napfényt, az immunrendszerük ki sem fejlődik szinte mert sosem mehetnek ki a levegőre, csak tolják beléjük a gyógyszereket hogy a vágóhídig kibírják élve. Ezt eszik az emberek rogyásig.
Anyukámék olyan csórók voltak kiskorában, hogy havonta egyszer jutott hús az asztalra. Mégsem volt soha hiánybetegsége, fenékig érő gyönyörű egészséges haja volt, vajon mitől, ha a hús annyira fontos. Miért vagyok én is még mindig egészséges ha nem eszem? Miért érzem magam még erősebbnek, fittebbnek, miért múlt el az allergiám, amit éveken keresztül próbáltak kezelni eredménytelenül? Miért nyernek sportolók húsevés nélkül is, vagy vegánként bajnokságokat? És egyáltalán, mi az hogy izomtömeget építenek????? Ha ez lehetetlen lenne hús nélkül, akkor mindannyian a járdán csúsznánk a végelgyengüléstől, mint a kiéhezett zombik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!