Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit gondoltok azokrol akik...

Duffyyd kérdése:

Mit gondoltok azokrol akik vegetarianusok? Es mivel lehet azokat a tapanyagokat potolni?

Figyelt kérdés
En mar vagy 1,5 eve vega vagyok(tejet,tejtermekeket es tojast eszek--ahhoz nem olnek meg allatokat) de a husoktol azoktol irtozom,meg a hideg is kiraz a gondolattol...nem szeretem. De allitolag sok tapanyag is kimarad..es nekem allandoan gorcsol a labam,meg kalcium,vas hianyom is van..meg minden.

2012. júl. 3. 21:41
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek ezeket a hosszu valszokat ! :)) Mami valaszora csak annyit valaszolnek h nem vagyok hindu es semmi ezekhez hasonlo.Magyar vagyok(sajnos) apukam is, bar dednagymamtol kezdve nem magyar a csalad.Es anyukam se magyar allampolgar. De en egyaltalan nem a hindu bigyo miatt nem eszek hust. Hanem mert megvagyok nelkule,nem kivanom.Es keptelen lennek hust enni ha egyszer nem szeretem.Mit szolnatok ha ti vmit nagyon nem szerettek es ratok eroltetnek ?! Ugye nem lenne jo? ...Tudom h vas hianyom is nem tudom meg mim lehet, de keptelen lennek hust enni. Es mellesleg nem vagyok vekony se. Mert sajna sok edesseget eszek.En elfogadom h ti hust esztek , es nem is tudnek semmit tenni ellene. Ez igy van rendjen vegulis nem lehet mindenki vega.Ezt nem is kerem. Csak akkor kerem azokat az embereket akik ilyet irnak h mi(vegak) "hulyek" vagyunk h fogadjak el azt is ha vki mas. Itt most az ertem h nem eszik hust. Es tenyleg koszi a kommenteket,rendesek vagytok h ilyen sokat irtok. :)
2012. júl. 4. 15:12
 12/67 anonim ***** válasza:

"Hanem mert megvagyok nelkule"

Agyilag talán de a tested már tiltakozik. Mondom engem nem érdekel ki mit eszik de ha már beteg vagy miatta akkor összekaphatnád az eszedet.

2012. júl. 4. 15:18
 13/67 anonim ***** válasza:
0%
Tudod nekem semmi bajom velük.Azt utálom,amikor azt mondják,hogy ők azért vegák,hogy védjék az állatokat.Én szeretem az állatokat és nem tartom magam gyilkosnak azért mert megeszem az erre tenyésztett jószágot.A növényeket nem sajnáljátok amikor megeszitek,hiszen az is élőlény? :)
2012. júl. 4. 16:24
 14/67 anonim ***** válasza:

A természetben a ragadozók megeszik a növényevőt. Ezzel semmi baj. Így fékezik meg a ragadozók a prédáik féktelen szaporodását. Gondolj bele például: a nyúl milyen szapora állat. Ha nem lenne természetes ragadozója, akkor ellepne mindent. Ez történt Ausztráliában, ahol bevitték a nem őshonos nyulakat és mivel nem volt ragadozójuk, olyan nagy galibát okoztak, amit a mai napig nem tudtak rendbe hozni. Ráadásul a természetes szelekció alapja is a ragadozók jelenléte. A ragadozók mindig a leggyengébb állatot fogják meg, mert az jár a legkevesebb energiaráfordítással, és így a legnagyobb esély a sikerre. Így az életerős példányok fognak csak tovább szaporodni. Úgyhogy a természet rendje a húsevés, semmi baj sincs vele. A természet jól ki van találva, hodd el. :)

Az már más kérdés, hogy nem normális, ahogy az üzemekben tartják az állatokat, és a vágóhíd is brutális. Mindaddig nem lenne gond azzal, hogy megesszük az állatokat, amíg az életükben nem szenvednek. Ezért ezt a fajta húsevést elítélem, de ha a tanyán a csibe boldog és kapirgál és nem szenved hiányt semmiben, akkor nem látok kivetnivalót a gyors és fájdalommentes (!) leölésében.

A vegákkal nincs bajom, a családomból többen azok, de azt nem bírom, amikor rám akarják erőltetni a nézeteiket. És az sem normális, ha egy kisgyerek nem kap húst. Unokatesóim mind alultápláltak és véznák.

Úgyhogy szerintem nem egészséges dolog vegának lenni, mert bizony sok tápanyagot nem kapsz meg így. Szerintem meg kellene fontolnod, hogy bio húst veszel, ami garantáltan nem ketreces tartásból származik. Az élet vége így is-úgy is a halál. és sokkal fontosabb az, hogy azok az állatok hogy éltek előtte.

2012. júl. 4. 19:30
 15/67 anonim ***** válasza:
45%
én 12éve nem eszem húst és semmi bajom. Cékla tablettát szedtem, mert rendszeres véradó vagyok és attól tudtam adni, nem voltam vérszegény. Nekem egyszerűen nem ízlik a hús, 10évesen lettem vega. Ezért nem eszem.
2012. júl. 4. 22:29
 16/67 A kérdező kommentje:
Koszii a kommenteket mindenkinek! :) Utolso: teljesen megtudlak erteni :))
2012. júl. 4. 23:06
 17/67 anonim ***** válasza:
0%

Aki genetikailag nem keleti vega ha nem ősei mind húsevők voltak és ennek ellenére nem bírja a húst, akkor emésztési problémáid vannak alul működik a máj és gyenge a bélemésztésed.

Lehet hogy valakinek nincs semmi baja látszatra, de sajnos sokkal hamarabb fognak öregedni sejtjei is.

Ami pedig még nagyobb veszélyt jelent hogy genetikailag az alultápláltságnak következményei az utódoknál fog lecsapódni kisebb agy méret, gyengébb belsőelválasztású mirigyek -- sok sok generációs átváltás az ami esetleg ezt kiküszöbölni képes. Ráadásul nem írtátok Ti vegások, hogy legalább halat azt szoktatok enni-- vagy még azt SE?? nagyon nagy hiba.

A pótszerek azok mesterséges adalékok szükség miatt de nem életetőek, mert nem természetes-- főleg jó üzlet a gyártóknak!!

2012. júl. 5. 19:46
 18/67 anonim ***** válasza:
10%

16/19 Az hogy nem vagy vérszegény nem jelenti azt hogy a sejtjeid mindent megkapnak. De az se sokat számít hadd áruljam el, hogy véradó vagy-- mert a vérre szükség van mivel hiány cikk-- egy a fontos ne szenvedj lázas, fertőző betegségben.

Amikor nagyon fiatal voltam és iszonyúan csóró elvált egy gyermekes albérletben lakó anya, háromhavonta adtam le a 4dl vért mert fizettek érte olykor pedig még vacsorám se volt de az is előfordult ősz felé hogy a vállalati kocsival elutaztam az előző lakhelyemre és abban a városban is leadtam a vért három hónapon belül,Senki nem jegyezte meg azt hogy alultáplált vagy vérszegény,ott csak az volt a fontos hogy leadjam a vért.

Na ilyen esetben betértem egy olcsó vendéglőbe és degeszre ettem magam, hogy tele legyen egyszer a pocakom és ne szédüljek az éhségtől, mint oly sokszor előfordult munka közben. Akkor csak 20-23 voltam

Ennyit a véradásról...

2012. júl. 5. 20:57
 19/67 anonim ***** válasza:
66%
Felsorolhat nekem bárki bármit, hogy jaj ilyen egészségtelen meg olyan beteg leszek, egyszerűen NEM SZERETEM AZ ÍZÉT! Ha te sem szereted a spenótot, akkor nem eszel spenótot, ENNYI! Ilyen egyszerű, csak épp én a hússal vagyok így, de hát ha valaki épp a húst nem szereti, az csak egy hülye vega, igaz? Miért nem lehet ezt megérteni??? És a hal is hús, miért, talán zöldség?
2012. júl. 6. 09:59
 20/67 eszta41 válasza:
61%

Elolvastam az eddigi válaszokat, és még a következők jutottak eszembe: itt van rögtön a kérdés első mondata. Mit gondoltok azokról.... aki nem szereti a spenótot nem tesz fel folyamatosan ilyen kérdést. Nem szereti és kész, nem érdekli, hogy kinek mi a véleménye. Viszont a vegák folyamatosan azzal vannak elfoglalva, hogy mit gondolnak a nem vegák. Egy kicsit olyan ez a kérdés, mintha megerősítést várnál, vagy pont azt, hogy "térítsenek jó útra".

Aki azt írja, hogy nem szereti az ízét: ettem már én is olyan rosszul elkészített húst (csizmatalp kategória), hogy azt mondom, ha mindig olyant kéne ennem inkább kihagynám... de szívesen meghívom egy finom (húsos) ebédre azt, akinek csak az ízével van problémája.

Az állatok megölése: Mint állattartó mondom, hogy akár a baromfiak, akár a disznók életükben "nagyon boldogok". Mindent megkapnak, amire szükségük van. (én bizony még kényeztetem is őket!)

2012. júl. 6. 20:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!