Mit gondoltok azokrol akik vegetarianusok? Es mivel lehet azokat a tapanyagokat potolni?
Ha csak pár állatot tart valaki, akkor talán még elhiszem, hogy "kényezteti" őket, de tapasztalataim szerint ez is elég ritka. Viszont egy több ezres, több tízezres üzemben az állatok nyomorognak, vegetálnak. Ezt nem nevezném ÉLETnek sem, nemhogy boldognak....
Kérdező, szerintem ásd bele magad mélyebben a vitaminok, ásványi anyagok témájába. Hogy melyik ételből, vagy azok kombinációjából fedezhetnéd a legoptimálisabban. Az interneten sok ilyen táblázatot találhatsz. Hiánybetegség általában akkor lép fel, ha az ember nem étkezik elég változatosan, vagy ha felszívódási zavarai vannak. Elvileg ha tejtermékeket is eszel, akkor annak fedeznie kellene a szükségletedet.
tudod 20/25 én megértelek hogy utálod a húst, hisz szinte naponta szembesülök azzal, hogy a nagyobbik unokám évek óta most (18) nem eszik zöldségeket, mert utálja!! Na persze észre sem veszi és még a du.-i tál gyümölcsébe is belereszelem a sárgarépát és összekeverem de benne van szinte mindenben, apróra metélve, reszelve-- a gyümölcsöket is azért reszelem, párolva főzve és azért darabolom, mert;;;- "utálom nem kívánom mami nem érted?
Ha fiatal akkor makacs és dilis, ha idősebb akkor pedig a rossz emésztés, vagy a trehány étkezés eredménye, vagy jó vegaként tetszelegni? Ma ez is divatőrületté vált mint a méregtelenítés, vagy a kiegészítő marhaságok... tegyétek csak hisz mindenki a saját maga életéért és annak hosszáért is felelős. Magam részéről sokáig szeretném ha fizetnék a nyugdíjamat a utóbbi évek kormányai az ő fejük fájjon ne az enyém!!!
Basszus "mami", most nem azért. Nem szólj bele abba, hogy más hogy csinálja. Mindenki úgy vigyázzon magára, ahogy akar, van aki a vegetarianizmust tartja egészségesnek. Szerintem nem baj az, hogy más máshogy gondolja, és csinálja a dolgokat, ahogy én. Tiszteletben kellene tartani a másikat annyira, hogy nem nézzük hülyének ezért.
Én a főzelékeket nem szeretem és azt nem eszek. Mindenki mást tart kívánatos ételnek. Szerintem azzal sincs baj, ha valaki nem kívánja a húst és nem eszik, csak figyelni kell arra, hogy akkor valahogy megkapja azokat a tápanyagokat.
hogy fejezted be 28/? ---"csak figyelni kell arra, hogy akkor valahogy megkapja azokat a tápanyagokat."
Na látod te magad is leírtad-- ha pedig hol ezt hol azt az élelmiszert hagyja el valaki akkor kérdezem én miképp is fedezheti.
Nem szándékom az, hogy bárkit is megsértsek, csupán szeretnék mindenki észhez téríteni. Fura egy szerzett az ember képes önmagának sok butaságot is beképzelni, amit aztán magáénak is vél komolyan.
Van aki azért nem eszik húst, mert képtelen egy élő állatot levágni vagy a levágott állattól is e miatt idegenkedik. Isten áldjon meg mindenkit aki igy gondolkodik--- csak gondoljatok bele, a növények azért hoznak termést magokat, mert tovább akarnak kell nekik élni épp az utódaik révé-- vagy is épp olyan életek mint az állatok vagy mi az ember -- SŐT a legfontosabb életek sokkal fontosabb élet, mint maga az emberi faj!
S aki vega, még is azt pusztítja-- akkor nem gondol arra hogy az is élni akar hagyni kellene engedni felvirágozni azt a sárgarépát vagy karfiolt, uborkából nem a szemétbe dobni a magokat vagy épp lenyelni, hisz csak az biztosítja az utódait?!
Csak gondoljatok bele ha nem lenne növényi világ, virágzó rétek, gyümölcs vagy épp gyökerek, akkor nem lennének állatok se, mert nem lenne mivel táplálkozniuk!
A különböző ásványokat, vitaminokat, és csak növényi fehérjéket a földből felszívva és feldolgozva, átalakítva a növények állítják elő az állatok és a az ember számára--- A növényeket feldolgozva a többi ásványt és fehérjét pedig az állat állitja elő a szervezetében és épiti be a sejtjeibe azért hogy a felette lévé állat fajok és az emberi faj is megkaphassa a szükséges táplálékot a szervezetéhez -- A természet törvénye így lett megalkotva ez a normális, még ha kegyetlen is.
Ha az ember, vagy a sertés -- és előfordult már éhínség idején! -- akarna földdel vagy csak fűvel táplálkozni akkor bizony feldobja a talpát. Minden okkal van a természetben és mindennek szerepe van a természetben még ha fel is kell áldoznia érte az életét.
Tudod kérdező a tejtermék és a tojás fogyasztása az nagyon jó. S be kell vallanom, hogy 30 felé amikor pályát változtattam-- könyvelő voltam felálltam az íróasztaltól és klinikára mentem dolgozni, majd ismét tanultam és intenzív nővér lettem-- amikor életemben először, ott a klinikán napi szinten szembesültem a halállal-- hát be vallom vagy két éven keresztül abszolút nem bírtam a húst még ránézni sem tudtam a húsra, vagy vágott csirkére. Sőt azóta nem is vágok csirkét se, mert a halottá lett test maga az, ami betolakodott a tudatomba.
Ezt kellett ezt a butaságot kitörölni a tudatomból először és szembenézni az élettel, létezésének okával és tulajdonképen kegyetlennek minősíthető sorsával, halálnak is szükségszerűségével. S akkor értettem meg hogy élnem kell és azt amit adott számomra a természet a teremtés azt igen is el kell fogadnom azért, hogy egészségesként, minél tovább élhessek.
Ez persze nem jelenti azt hogy ne tartsuk tiszteletben és ne vigyázzuk a többi élet fennmaradását is.
28/Basszus "mami", -- ez jó nagyon ez ismerős a nagyobbik unokám szövege is--
1-2 évig evett a menzán és azóta nem eszi a zöldségeket se a húslevest---
Na de vékonyra szelve apróra kockázva mindenbe belefőzőm és nem is jut eszébe, - a húslével pedig felöntöm az ételeket. A főzelékeket pedig mivel édes szájú édesen tejjel, tejföllel készítem de nagyon aprókra vágom, mint amekkora egy borsó -- na így viszont jóízűen megeszi-- vannak különböző főzési fortélyok arra az időre amikor valamitől herótunk van akkor szükségünk van rá ezért valamiképp bele suvasszuk abba az ételbe.
Ma paradicsom leves volt mert imádja az háklis unokám-- viszont sos-sok-sok pici zöldséggel borsóval együtt pároltam a csirke darabokat amivel aztán nyakon öntöttem a rizsát- cékla volt mellé-- de még is még újra szedett a tányérjába mert ahogy mondta-- nagyon finom volt mami-- pedig több mint fél kg volt csak répák plusz paprika és kukorica szemek voltak benne. - de igy nem vette észre.
Aki nem bírja a húst egyen csak húslét vagy a húslével felöntött főzeléket. A súlyos betegek sem kapnak húst, viszont sok húslevest kapnak mert attól erősödnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!