Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit gondoltok azokrol akik...

Duffyyd kérdése:

Mit gondoltok azokrol akik vegetarianusok? Es mivel lehet azokat a tapanyagokat potolni?

Figyelt kérdés
En mar vagy 1,5 eve vega vagyok(tejet,tejtermekeket es tojast eszek--ahhoz nem olnek meg allatokat) de a husoktol azoktol irtozom,meg a hideg is kiraz a gondolattol...nem szeretem. De allitolag sok tapanyag is kimarad..es nekem allandoan gorcsol a labam,meg kalcium,vas hianyom is van..meg minden.

2012. júl. 3. 21:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:

Duffyyd kérdése:

Mit gondoltok azokrol akik vegetarianusok? Es mivel lehet azokat a tapanyagokat potolni?

Én csak e két kérdésre válaszoltam,Mit gondoltok stílusban arról már nem tehetek hogy a válaszom másnak szemet szúrt -- nyilván azt se hagytam szó nélkül.

Sajnos az allergia, szinte népbetegséggé vált az én gyermek és fiatal koromban szinte hallani se lehetett ilyesmiről. Én a két unokámat nevelem 9. éve --itt felejtették őket - A kisebbik akkor volt 3 éves a másik 9 éves.

Aztán kiderült a nagyobbik allergiás, szinte mindenre és hasonló az étvágya is inkább nem eszik ha olyan étel van amit utál. Ezzel szemben a kisebbik mindent felenne, ha nem figyelnék rá akkor már gurulna-- de Ő nem allergiás

A nagyobbik azt mondja főzéskor fúj bejön a szobámba a szag a kisebbik azt-- jaj de jó illat van segítek mami hagy keverjem én.

Az gondolom, hogy azok akik allergiásak azok akik ezt se kívánom azt se kívánom típusúakká váltak, észrevétlenül valamilyen traumán estek át vagy esett át maga a szervezetük.

Miért gondolom? Ugye itt van ez a két fiú - mind kettő makk egészséges volt és azt hogy lerázták" őket, mind kettő másképp, de lereagálta.

A mostani generációk sajnos sokkal érzékenyebbek, mint mi voltunk annak idején-- érhetett bennünket bármilyen trauma kiráztuk a legtöbben a bekecsünkből.

Vagy is a szervezet az emberi psziché különböző módon, de sokkal érzékenyebbé vált-- s ez attól tartok betudható annak, hogy az életet sokkal erősebb sugárzások érik és sértik fel az elektro-mágneses burkát. Ami aztán befordul a szervezetbe és különböző mértékben, módon beleavatkozik a szervezet működésébe.

Meg kellene tanulni védekezni és megszüntetni ezeket a problémákat- allergia, étel undor.

A nagyobbik azt mondja erre nem érdekel, sz...k rá.

A kisebbik viszont betartotta és végig csinálta amit tanítottam neki--azóta elmúltak a panaszai amelyek nagyon komoly szív problémákat is okozott, kardiológián is bent feküdt.

az ember képes a tudatával visszahatni a szervezet működésére, illetve gyógyítani képes önmagát és erősíteni.

2012. júl. 14. 07:50
 52/67 anonim ***** válasza:
35%
Oké mami, gratulálunk. Én személy szerint örülök, hogy nem vagyok az unokád.
2012. júl. 14. 10:32
 53/67 anonim ***** válasza:
0%
Ma megettem a macskámat. Ja és nem sajnáltam. Még annyira sem, mint egy növényt. Rokonságban álltam a macskával. De megkívántam és ez felülírt mindent. Bocsánat azoktól akik itt még mindig komolyan próbálják rágni ezt a lerágott csontot, hogy stilszerűen fejezzem ki magam. Pontozzatok szénné légyszike. Nem lehet erre már mit.
2012. júl. 14. 15:49
 54/67 anonim ***** válasza:
32%

52 az én unokáim nem így gondolják. A nagyobbik elment két éve az apjához aztán két hónap múlva visszajött, azóta azt mondja dögöljenek meg mert szemetek.

A kicsit agyon vizsgálták a szívével olyan nagy fájdalmai és rosszullétei voltak, gyógyszereket írtak de nem használt. A gyógyszerektől megváltozott durván a viselkedése -- én bedobtam a szemétbe -- és azt mondtam tanuljuk meg hogy önmagadat gyógyítod a kis kezeddel és a gondolattal.

Egy éve panaszmentes, és azóta kiugró módon fejlődött a zenejátéka is-- ma vendégszereplésen van fent Hamburg mellett egy német zene táborban, mert olyan csodálatosan zongorázik-- javult az iskolai tanulmánya és elfelejtette a fájdalmait a szülök miatt-- két hónapja szólt a telefon ő vette fel-- az anyja telefonált-- azt kérdezte a gyerek és melyik kedden jössz? mert már féléve nem jöttél-- de ne is gyere többé és lecsapta a telefont-- én beléptem és azt kérdeztem kivel beszéltél-- senkivel téves hivás volt válaszolta-- és csak most lesz 12 éves összel-- de mióta használta a saját tudatával a meditáció hoz hasonló gyakorlatokat azóta megkeményedett és stabil a érzelmileg-- igaz megtanult gyűlölni, haragudni de legalább nem érez már fájdalmat és nem akarja a szülök látogatását rosszullétekkel kiprovokálni -- hisz őket ugy sem érdekelné-- csak az hogy ne kelljen fizetniük a gyere3kek után még gyermektartás díjat se--

A harag és a gyűlölet pedig szintén el fog múlni a lelkéből, most ezen fáradozunk. Amikor a klinikán voltunk- kiakadt az orvos is, hogy ilyen nagy változáson ment át. Amikor megmutatta mit szokott csinálni -- a gyerek az orvosnak már a filmeken vagy mittudom én hol látott indiai pózba ült és a két kezét is úgy tartotta.

Amikor eljöttünk megkérdeztem miért csináltad ezt hisz ilyesmire nem tanítottalak? Akkor azt válaszolta-- ahogy Te tanítottad mami abból semmit nem lehet látni, igy sokkal jobban mutatott- és elhitték nem ez lényeg? S az hogy meggyógyultam.

Szóval Te ne szövegelj arról hogy örülsz annak hogy nem vagy az unokám-- mert az unokáim nagyon is szeretnek és ragaszkodnak hozzám-- még nagyon sokat kell megtapasztalnod az életből ahhoz hogy ítélkezhess.

2012. júl. 14. 18:16
 55/67 Miranda1970 válasza:
52%
Ha nem eszel elegendő gyümölcsöt és zöldséget, mivel pótolod az ezekben rejlő vitaminok, ásványi anyagok és rostok hiányát? Aki beletömi magába a zsíros ebédet hússal, sült krumplival és más súlyos ételekkel úgy, hogy utána megmozdulni is alig tud és csak a kávé tartja életben és étel, zsiradék és káros anyag túladagolás miatt idő előtt meghal szív és érrendszeri problémák vagy rák miatt, az csinálja jól? Erősen túlsúlyos és beteg emberek beszélnek megfellebezhetetlen fensőbbséggel a helyes étkezésről, a fehérjét kiragadva az összes többi táplálékelem közül, túllihegve a fontosságát, anélkül, hogy valaha is egy könyvet elolvastak volna e témában. Nem tudják például, hogy nekünk nem arra a fehérjére van szükségünk, ami az ételünkben van, azt előbb lebontja a szervezet aminosavakká, majd azokból építi meg a neki kellő fehérjét. S mivel a zöldségek, gyümölcsök rengeteg aminosavat tartalmaznak, ezekből a lebontási folyamatot megspórolva könnyebben építi fel a szervezet saját fehérjéit. Ezenkívül koránt sincs annyi fehérjére szükség, mint gondolják. A legtöbb betegség táplálkozási eredetű, mire utal ez vajon? Étkezz változatosan, egyél sok babfélét ( rendben tartják a vércukorszintet) és kétszer annyi energiád lesz, mint húsevő társaidnak!
2012. aug. 2. 08:53
 56/67 anonim ***** válasza:
Nos, én ezek után még inkább úgy gondolom, hogy örülök, hogy nem vagyok az unokád. :) Itt is elég zavaró a sok hülyeséged, de ha egész nap hallgatnom kellene...:S Hát megbolondulnék, az biztos.
2012. aug. 2. 11:41
 57/67 anonim ***** válasza:
27%

"Ha nem eszel elegendő gyümölcsöt és zöldséget, mivel pótolod az ezekben rejlő vitaminok, ásványi anyagok és rostok hiányát? Aki beletömi magába a zsíros ebédet hússal, sült krumplival és más súlyos ételekkel úgy, hogy utána megmozdulni is alig tud és csak a kávé tartja életben és étel, zsiradék és káros anyag túladagolás miatt idő előtt meghal szív és érrendszeri problémák vagy rák miatt, az csinálja jól?"

Nem tudom miről beszélsz. Én húsevő vagyok. Igen egy rohadt gyilkos. És képzeld:

1. Rengeteg zöldséget és gyümölcsöt is eszek

2. Nem kávézok

3. Nem vagyok elhízva.

4. Nem vagyok beteg.

És amit te itt fröcsögve leírtál többnyire hülyeség. Láttam én már vegából is kövéret, kávé-cigifüggőt, betegeskedőt...... stb. Sőt kórosan soványat.

A fehérjékről meg csak annyit h én tanúltam ezekről a dolgokról és baromi nagy hülyeségeket beszélsz. Nagyonis szüksége van a húsra a szervezetnek.

Ez meg:

"Étkezz változatosan, egyél sok babfélét ( rendben tartják a vércukorszintet) és kétszer annyi energiád lesz, mint húsevő társaidnak!"

Megnézném egy vega mikor csinálja végig ugyan azt a kemény fizikai munkát mint pl édesapám v a párom. Komolyan. Csak egyszer egymás mellé állítanám őket és megnézném h ki meddig bírja.

Jah meg még annyi h az h eszünk húst, nem jelenti azt h nem eszünk zöldséget, gyümölcsöt.

Te is csak fröcsögsz meg okoskodsz olyanról amiről gőzöd nincs. Na az ilyen barmok miatt vetik meg sokan a vegákat

2012. aug. 2. 13:33
 58/67 Miranda1970 válasza:
Neved nincs, ismeretlen? Azért a válaszaidból a becsületsértéseket mellőzni kéne. Igen, a vegetáriánusok között is vannak betegek, ez természetes, hiszen egyrészt nem minden betegség táplálkozási eredetű, másrészt az egészséges táplálkozásnak a hús elhagyása vagy minimumra csökkentése csupán egy része, és ettől még lehet rosszul étkezni, én például túl sok cukrot fogyasztok mostanában. Nehezen lehetnél az unokám, ez életkorom miatt fizikailag nem lehetséges. Ha így magadra vetted, amit írtam, akkor azért lehet némi igazságtartalma annak, amit írtam...Nem tartom a húsevőket gyilkosoknak, én az egészségem miatt nem eszem húst, nem pedig lelkiismereti okok miatt, habár határozottan jó érzés, hogy immár 12 éve nem pusztul el miattam egy állat sem. Egyébként nem hallottál még vega élsportolókról? A válaszomat indoklás nélkül lebecsmérelted, és engem is. Legalább 50 könyvet olvastam el már csak ebben a témában, ezért ez lepereg rólam. Megértem, ha valaki nem akar változtatni az életmódján, mert nem érdekli a téma, mert nem érzi fontosnak, mert nem hisz benne, vagy mert túl sok a minket körülvevő világ csábítása
2012. aug. 4. 17:38
 59/67 Miranda1970 válasza:
véletlenül elküldtem, a folytatás: ...de ne várja senki, hogy ha önigazolásképpen és minden utánjárás nélkül ideológiákat gyárt a húsfogyasztáshoz, hogy én azt elhiggyem. És szögezzük le, hogy se a húsevők, se a vegák nem bűnösök, kiválóan együtt lehet élni, csupán tiszteletben kéne tartani a másik álláspontját, és ha valami idegesít, az az, hogy ezt sorozatban nem kapom meg, és úgy néznek rám, mint egy csodabogárra, holott például vallási okokból a világ számos és jelentős részén a vegetáriánusok vannak többségben, és igen, közben rendesen dolgoznak is.
2012. aug. 4. 17:47
 60/67 anonim ***** válasza:
Csak érdekességképp. Németország jelenlegi legerősebb embere pl. vegán. Ami azt jelenti, hogy semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik. Én is szívesen odaállítanám a párod vagy édesapád mellé, melyikük bírja tovább....
2012. aug. 5. 11:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!