Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Volt-e húsevéssel, állatok...

Volt-e húsevéssel, állatok levágásával kapcsolatos vitád szüleiddel, nagyszüleiddel?

Figyelt kérdés
2011. okt. 14. 21:59
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
40%
Ha elolvastad a linkeket akkor láthatod amiről beszéltem. Ha nem tudod felfogni azt sajnálom. A húsfogyasztás talán javítana ezen is. Mondok mást. Ha te a hozzám hasonlókat ítéled el akkor én meg a vegákat ítélem el mert úgy gondolom hogy butaságokat gondolnak és növényeket ölnek úgyse fáj neki alapon nyugtatva magukat.Most nem a növénygyilkosságon van a hangsúly hanem ezen az abszurd gondolkodáson ami a tied és a hozzád hasonlóké. És igenis finom a hús és mostmár kétszer annyit fogok enni ezzel nyugtatva meg magam. Ti háboroghattok. Erkölcsös-nem erkölcsös ilyen nincs a táplálkozásban. Csak a ti fejetekben.
2011. nov. 20. 20:58
 42/51 anonim ***** válasza:
50%
Ha gondolkodnál egy kicsit a saját agyaddal is, ahelyett, hogy mindent elhiszel, amit leírnak, rájönnél, hogy igazam van. A vegaság meg segítene azon, hogy észrevedd, mennyire nem normális az az életmód, amit folytatsz és reklámozol.
2011. nov. 20. 21:18
 43/51 anonim ***** válasza:

Elolvastam a linkeket. Mivel én is tudom, hogy a növények is éreznek, számomra nem újdonság, amit írva láttam. Viszont kiidézgetek pár dolgot segítő szándékkal.

Egyébként felesleges azon vitatkozni hogy éreznek, vagy nem. A vegák akkor is csak növényeket fognak enni, így kinyilvánítva a központi idegrendszerrel bíró élőlények felé a tiszteletüket, és ledegradálva a növényeket. A húsevők pedig továbbra is mindent fogyasztani fognak, hiszen aki húst eszik, növényt is biztosan. Színtiszta húsevő nincsen. Mindamellett az utolsó hozzászóló is idézgessen forrás linkek megjelölésével, amivel alátámasztja a saját mondandóját.

"Bizonyított, hogy a növények éreznek, vannak félelmeik"

"A növényszerető emberek legtöbbje tisztában van vele, hogy a becéző szavak, a szép versek, a kellemes zene hatással vannak a növények fejlődésére."

"meg kell tanulnunk élő lényként tisztelni a növényeket, és a lehető legkevesebb fájdalmat okozni nekik, hiszen ők is éreznek."

"Nem titok, hogy a legtöbb növény bizonyos hangokra kelletlenül vagy éppen fordítva, örömmel reagál."

"Tudósok már több olyan kísérletet is elvégeztek ahol azt igazolták adatokkal, hogy a növények is éreznek,"

"bebizonyították, hogy a növények bizonyos energiapályákon keresztül képesek kommunikálni egymással."

Azért ez is érdekes:

08:33 "szerintem azért nem kell senkit elítélni mert nem gondolja azt, hogy "hú gyilkos vagyok húst eszek""

20:46"Nem kell elítélni senkit: de jogomban áll. Jogomban áll morális alapokon elítélni téged"

Ez a cikk viszont érdekes:

[link]

Most találtam. Beszél a finom húsokról, a vegánok támadásairól, és arról, mi lenne, ha az emberiség egyik napról a másikra elhatározná, hogy elutasítja az állati termékeket, és a húst. Néhol még poénos is. A rákon külön pörögtem. :)

A kommenteket is érdemes végigolvasni. Megjelenik benne az állati-éntudat, illetve több szempontot is boncolgat mindkét oldal szempontjai szerint. Itt is van, ami megmosolyogtató (vicces).

Ezt a honlapot elsősorban a 75%-osnak ajánlom.

2011. nov. 21. 11:51
 44/51 anonim ***** válasza:
48%

"- Ha tudományosan bizonyítanák, hogy új végtagot növeszthetek az akaratommal: elhinném. Mert a tudománynak BIZONYÍTHATÓ, fizikai, kémiai, biológiai, matematikai, stb. ALAPJA van. Nem kitaláció. Tudományosan bizonyított az, ami létezik és ismerjük a módját/okát, adatok vannak róla. "

Bizonyítsd be hiteles és nem vegetáriánus életmódot reklámozó honlappal, de olyan tudományos forrással, hogy egészségtelen ha húst eszem és az a jó életmód amit te csinálsz. Ha tudományos alapja van és nem növényevők találták ki majd elhiszem. De amíg nem tudsz tudományos bizonyítékot arra hogyén vagyok az elítélendő mert húst eszek addig neked kéne gondolkozni és nem minden vega kitalációt elhinni. Tudományos honlapot mutass, ne vegásat.

2011. nov. 21. 16:59
 45/51 anonim ***** válasza:
43%

Nem áll szándékomban bizonyítani, ugyanis nem egészségügyi okokból vagyok vegetáriánus.

A morális oldala mellett pedig értelmetlen érvelni, mert az az ember, aki nem tudja, miért elítélendő gyilkolni, nem normális.

2011. nov. 22. 02:51
 46/51 anonim ***** válasza:
60%

Na, emberek...

Én vegetáriánus vagyok. Nem eszem húst.

Én úgy gondolom az állatokat tisztelni és szeretni kell, vérük,szemük, csontjuk ,hozzánk hasonló idegrendszerük van. A gyilkosság bűn. Nem kell finomítani,ha egy tyúknak levágod a fejét,akkor gyilkoltál.

Az állatok magasrendű élőlények. Az Isten és az Angyalok néma pártfogói. Ha az lenne a helyes, hogy megegyük őket, akkor miért szülnek? miért látnak? miért félnek? miért tudják,hogy mi az a halál? miért születnek szabadnak?

Egyetlen feladatuk van ebben a világban: megtanítani az embert a jóságra és elfogadásra.

A növényeket én megeszem. Mert úgy hiszem,az Ő haláluk nem kíván annyi szenvedést és borzalmat, mint az állatoké. De üzenem mind azoknak,akik most amellett harcoltak,hogy "ne együnk növényeket,mert szegénykék" hogy ha ők lemondanak a növények fogyasztásáról ,együttérzésből és jóságból ,akkor prédikáljon! Addig az egész, egy ürügy, egy hiteltelen téma...

2011. nov. 22. 19:15
 47/51 anonim ***** válasza:
bizonyíték nincs se az életmódra se a csinált morális részre. De van egy olyan mondás hogy okos enged... jusson ez az eszedbe ha válaszolnál! Én engedek de nem a vleményemből.
2011. nov. 22. 21:48
 48/51 anonim ***** válasza:

- Az, hogy néhány hír meseszerű, még nem jelenti azt, hogy nem igaz: de igen. Mivel nem tudományon alapul, hanem mendemondán.

Amennyiben az elvégzett kísérlet nem elég tudományos neked, azt nagyon sajnáljuk.

- A növényt megölöm, mikor kihúzom a földből: igen, aztán újravetem és újranő.

A csirkét azért tenyésztem, hogy legyen mit levágni, nyilván nem vágom le az összeset, magyarul: újranő. Ha meg nem akarnám megenni, soha meg nem született volna, még gondolatban sem. Nem a vadállatot eszem az erdőből.

- A növények fájdalma nem létezik, se nincsenek róla feljegyzések. Az, hogy biokémiai funkciók lépnek fel náluk, ha leszakítunk egy levelet, nem fájdalomérzékelés (mint azt már fentebb elmagyaráztam).

A "szerinted" még nem lesz igaz, és attól, hogy te nem tudsz róla, még létezik. Egész csomó dolog, nemcsak a növény fájdalomérzete.

2011. nov. 24. 10:57
 49/51 anonim ***** válasza:
77%

*A gyilkosság bűn. Nem kell finomítani,ha egy tyúknak levágod a fejét,akkor gyilkoltál.

Nemcsak fejlevágással lehet gyilkolni. Az erdő kiírtása a nagyobb termőterületért, nem gyilkosság? A levegő szennyezése, az, hogy az ipar tönkreteszi a természetet, nem gyilkosság? A föld, a növények műtrágyázása, permetezése, mérgezése nem gyilkosság? Tudod, hány ember hal meg közvetve ezektől? Na ez a gyilkosság, nem a húsevés.

Kérdezném, hogy ha senki nem enne húst, mivel lakatnád jól az embereket. Nincs több termőföld, amit lehetett, már bevetettek. Felhívom a figyelmedet, hogy neked is csak addig jut növény, amíg a csúnya gyilkos mindenevők nem zabálják fel előled. De várom az ötleteket, szerintem több ország kormánya vevő lenne rá, hogyan sokszorozod meg a termésátlagot? Hogy véded ki az időjárás hatásait, mert ha mindent elver a jég, elvisz az ár vagy a tájfun, egy évig éhezhetsz.

Génmódosítasz? Remek ötlet, nem ismerjük a hosszú távú hatásait, még az is elképzelhető, hogy megoldod az ételhiányt, ha 50 év múlva a génmódosítás okozta betegségekbe belehal az emberek fele. Igy a túlélőknek több mérgező növény jut.

Hmmm... lehet, hogy a túlnépesedést is megoldottad? A népesség egy része éhen hal, a másik belehal a betegségeibe. Zseni vagy!

2011. nov. 24. 11:05
 50/51 anonim ***** válasza:
8%

Úgy hiszem, ha az emberiség leáll a gyilkolással, akkor egy békés, és szép időszak elé nézünk!

A Földön van elég termőföld, higgyél nekem. Csak annak a nagy részét nem is az emberek eszik fel, hanem a vágóhídi állatok. Ha a fejlett országbeli államok lejjebb adnák a színvonalat, ha nem dobnának ki naponta több tonna ételt, ha nem lennék ennyire falánkak, akkor minden megtudna oldódni!

Az, hogy te a környezetszennyezéssel jössz nekem, ez azért vicces, mert én Januárban kezdem a 2 éves Kelet-Ázsiai környezetvédő aktivista pályafutásomat. Köszönöm szépen, tisztába vagyok a dolgok súlyával!Te viszont tisztába vagy e azzal, hogy te, se környezet, se állatvédő nem vagy? Még akkor sem, ha így szónokolsz!És ha én nem eszek húst,akkor egy kis súlyt leveszek a világ válláról,ez a kis súly is több, mint a SEMMI. Ha szeretnél a világ számára értékes lény lenni,akkor először a saját világodat tedd szebbé és békésebbé, utána lökheted a sódert és dumálhatsz, és kivívnád az Élet tiszteletét!

GMO-ról meg tessék többet olvasni, mert egy kedves magyar üzletember propagandája miatt, te sem tudod pontosan mit jelent a GMO. Csak egy picit elárulok belőle, hogy alapjába véve egy természetes folyamat...

2011. nov. 24. 17:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!