Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Volt-e húsevéssel, állatok...

Volt-e húsevéssel, állatok levágásával kapcsolatos vitád szüleiddel, nagyszüleiddel?

Figyelt kérdés
2011. okt. 14. 21:59
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
29%
Az Earthlings egy néhol 30-40 éves filmekből hatásvadász módon összevagdalt szemét, köze sincs a mai valósághoz!
2011. okt. 15. 08:27
 12/51 anonim ***** válasza:
63%

A nagyapám 13 éves korom óta nem hiszi el, hogy nem valami szekta miatt nem eszem húst :D De nagyon vicces.

A szüleimmel akkor volt vitám, amikor úgy vettek szándékosan bőrkanapét, hogy tisztában vannak vele, hogy 10 éve odafigyelek ezekre a dolgokra, teszek az állatvédelemért, nem csak vegetáriánus vagyok, nem hordok ilyen dolgokat, és nem használok olyan szereket. Nagyon rosszul esett, mert úgy érzem, ezzel szándékosan semmibevették az elveimet, holott egészen biztosan nem volt muszáj bőr kanapét venniük...

Mindenesetre az ő bajuk, én nemsokára elköltözöm végleg, a nagyszobába meg azóta sem tettem be a lábamat, úgyhogy örülhetnek a rohadt bőr kanapéjuknak :)

2011. okt. 15. 18:32
 13/51 anonim ***** válasza:
41%
Én csak piacról vásárolok csirkehúst, és csak olyat, amin látom, hogy szabadban tartották. Felismerem azokat ránézésről, mert nagymamám annak idején tartott csirkéket, és teljesen másképp néztek ki mint a bolti kis szerencsétlenek... :( olyat nem is vennék, nem is ennék, gyűlölöm a nagyüzemi állatirtást. De természetesen ettől még nem mondok le a húsról, mert kifejezetten húscentrikus vagyok.
2011. okt. 15. 20:45
 14/51 anonim ***** válasza:

Szerencsére nem volt semmi baj belőle, a családom kevés hústfogyaszt amúgy is, most már vegán vagyok, ez sem okoz különösebb problémát.

Elbeszégettünk, megértették és ennyi.

És az Earthlings még mindig aktuális. Sajnos.

2011. okt. 17. 21:20
 15/51 anonim válasza:
46%
Én pl. mindig is szerettem a kakaspörköltet, de 2 éve anya vett egy élő kakast és pont akkor értem haza amikor megölte.. Gyakorlatilag láttam ahogy levágta és hallottam a kakas hangját és annyira sajnáltam, anyához sem szóltam egy darabig. Nem, nem lettem vegetáriánus, szeretem a különböző húsokat, de a kakaspörköltből azóta nem eszem, mert egyszerűen ránézek és eszembe jut mikor anyukám levágta azt a kakast..
2011. okt. 19. 15:41
 16/51 anonim válasza:
Én a mamámmal "vitáztam" kicsit azon, hogy miért viszik vágóhídra a lovakat... ő azt mondta hogy mert a lókolbász nagyon finom, egészséges stb., én meg persze elleneztem, de hát ugyan mit ér a mai világban egy 14 éves lány véleménye... -.-
2011. okt. 19. 23:04
 17/51 anonim válasza:
52%
Most, hogy valaki felemlítette megnéztem az Earthlings c. filmet. Én nem tiltanám be, miként azt valaki javasolta...Viszont kissé elfacsarodom, amikor hazai állatvédőink legtöbbször nevetségességbe fulladva próbálják a nyugatot majmolni ITT...Az állatokat sirató fiatalok nyilván nem voltak még hazai kórházban elfekvőben, vagy nem jártak még zsúfolt mentőkkel kontrollokra rendszeresen...
2011. okt. 22. 00:17
 18/51 anonim válasza:
Nekem csak arról hogy miért kell levágniuk a szegény malacokat.
2011. okt. 23. 19:41
 19/51 anonim ***** válasza:
Nekem komoly vitám még nem volt, mivel a szüleim és testvérem is vegetáriánus. Csak barátaimmal és néha távolabbi rokonokkal kapunk össze. Szerintem legyen már annyi tartás az emberekben, hogy ne azért öljenek le egy állatot pl.: lovat mert hogy finom...
2011. okt. 24. 22:02
 20/51 anonim ***** válasza:
Nekem legfeljebb csak önmagammal volt vitam. Vettem egy kicsi libat és ùgy voltam vele, hogy felnevelem. Annyira aranyos volt, hogy mire arra került a sor, hogy le kell vagni, massal vagattam le,de egy falatot nem tudtam enni belõle.Megfogadtam ilyet soha nem csinalok többet.
2011. okt. 29. 16:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!