Tartós tejjel kapcsolatos kérdés?
ma anyósom fahéjas csigát sütött. Volt itthon tartós tejem, pénteken bontottam meg, de nagyon nem szeretem az ízét. Ma is megkostóltam, és nem tudom, hogy most azért olyan fura az íze, mert kicsit savanyú már, vagy amúgy is ilyen az íze.
Amúgy nagy baj, ha kicsit savanyú volt a tej amiből sütötte a csigát?
A tartós tejnek pont nem savanyú, hanem édeskés az íze, mert karamellizálódik benne a cukor.
Ha savanykásnak érezted, akkor már romlott volt, a tartós tej is csak bontatlanul tartós.
ha savanyú lett volna a tej, attól sem lenne baja a sütinek. gondolj bele, sokmindenbe aludttejet használnak.
pl. tórógombóc, mégsem savanyú...
Senki nem állítja, hogy az uht tejből kiváló aludttej lesz! nem is arra való.De az is tuti, hogy egy hét után
hűtőben tartva felbontva sem murran meg!
Más kérdés, hogy, aki alapból nem szereti az uht tejet, az sosem fogja jónak érezni.
frankón:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!