Élesztős tésztával kapcsolatos kérdés?
Figyelt kérdés
Ha nem akarom aznap megsütni az élesztős tésztával készült receptet, hogyan csináljam? Meggyúrom a tésztát és még a kelesztés előtt beteszem a hűtőbe, vagy pedig megkelesztem a melegen és utána rakom be a hűtőbe? És mibe tehetném bele? Köszönöm a segítséget.2011. márc. 5. 12:35
1/7 anonim válasza:
tedd a hűtőbe, de számíts rá, hogy ott is megkel, csak lassabban
2/7 anonim válasza:
Meggyúrod, beleteszed egy tálba, letakarod folpackkal és mehet a hűtőbe. Nem kell előtte melegen keleszteni. Én a folpackot vékonyan megolajozom, így tuti nem ragad rá a tészta, amikor megkel. Általában minden kelt tésztát még este összeállítok, és másnap reggel sütöm. Nagyon szépen megkel egy éjszaka alatt a hűtőben.
3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Holnap akarom meggyúrni, de csak hétfőn kisütni.
2011. márc. 5. 15:01
4/7 anonim válasza:
Bocsánat az off miatt kedves kérdező, de a fánk kelt tésztáját is be lehet tenni egy éjszakára a hűtőbe?
5/7 anonim válasza:
ma 17:25-ös: mindenféle kelt tésztát lehet igy is (hidegen) keleszteni, csak sokkal lassabban kel meg, viszont általában finomabb lesz. Ha pizza vagy kalács tésztát kelesztesz igy, akkor sokkal könnyebb szépen kinyújtani, nem "rugózik" annyira vissza.
6/7 anonim válasza:
17:25-ös vagyok, nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál, nagyon kedves vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!