Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért ellenszenszenvesek a...

Miért ellenszenszenvesek a vegánokkal kapcsolatban? (Nem a "hittérítős vegánokra" gondolok 😋)

Figyelt kérdés

Szervusztok!

- Miért ellenszenvesek a vegánsággal kapcsolatban azok az emberek akik mellre tudják szívni az ellenzését akkor is hogyha nem hozzák elő a témát?

- Miért esik nehezükre elfogadni emberneknek valaki álláspontját főleg ha nem is eröltetik senkire?

- Miért kezdődik ott a férfi hogy húst eszik?

- És ismerkedésnél ez vajon negatív elsők közötti benyomás lányoknál ha felböffen ez a téma? 🙃

Véleményekre vagyok kiváncsi csupán jöhet hideg meleg, nem kioktatást szeretnék tartani. 😁

Köszi a válaszokat!

26/f

2023. jan. 15. 03:50
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:

39

Szerintem azzal pont nem hirdet semmit ha valaki nem használ semmilyen állati eredetű terméket és nem is fogyaszt, ha nem úgy csinálja, csak úgy él ahogy helyesnek tartja. Ezt nem értem honnan veszik az emberek, miért veszik ennyire zokon, pont hogy ők támadnak ilyen leszólásokkal h világmegváltás stb. és úgy állítják be minha a másik ezzel hencegne vagy lenézne, pedig csak közli hogy ő nem eszik, használ valamit. Nagyon nehéz tiszteletben tartani ezt sok embernek, és valamiért megsértődnek.

És ezt nagyon sokat kapom sajnos én is pedig eszem ágában nem lenne senkinek elmagyarázni hogy miért legyen vegán meg miért rossz az életvitele, mert tudom h mindkét félnek megvan a saját véleménye és minkét oldal rendíthetetlen az álláspontjában, úgysem lehet egyik felet sem meggyőzni, én is így voltam vele míg nem voltam vegán ugyanúgy megvoltak az érvek mellette mint ellene, engem is idegesített ha valaki megszólt pl hogy jaj most miért eszek húst egészségtelen, meg szegény állat... -úgy voltam vele h szükséges rossz, kell a hús fehérje meg ilyesmik- nyílván felszínes rálátással és hozzáállással, de na.

Attól hogy valaki vegán vagy vega volt simán el lehetett fogadnom ha nem tolta mindig a dolgot.

2023. febr. 8. 09:40
 42/46 anonim válasza:
68%
Mert aki orvosi előírást vagy egészségügyi sajátosságot leszámítva saját döntése szerint ok nélkül vegán, az lassú öngyilkosságot követ el kb
2023. febr. 9. 12:12
 43/46 A kérdező kommentje:

Nekem is volt egészségügyi oka is hogy így döntöttem, viszont egy doku filmben láttam hogy a hivatalos állami egészségügyi szervek olyan étrendet ajánlanak általánosan ami egészségtelen és különböző betegségekre pedig kifejezetten olyat ami az adott betegségre károsan hat, nagynehezen elérték azt a szervezetet, számonkérték és valami nagyon híg magyarázattal álltak elő, többnyire azzal hogy ő a szakértő kb ennyivel ki is merült az észérvek és orvosi tanulmányok megcáfolása.

Aztán a film végére kiderült hogy a húsipar és a gyógyszeripar kéz a kézben járnak -ugye az állatokat kell tömegnövelni, antibiotikumozni, hormonozni, és nagyon sok gyógyszerrel tömni- , szóval nem lennék benne annyira biztos hogy a betegség megelőzése és az egészség fenttartása lenne a célja bizonyos étrendeknek amiket ajánlanak.

2023. febr. 10. 11:28
 44/46 anonim ***** válasza:

Nálam csak a hittérítő vegánok verik ki a biztosítékot.

Vegetáriánus vagyok, az életmód nem idegen számomra, de az igen, hogy istent játszva ítélkeznek a húsevők, meg tulajdonképpen mindenki felett, aki nem vegán.

Az átlag pedig ezzel a réteggel azonosítja a vegánokat.

2023. máj. 21. 21:11
 45/46 anonim ***** válasza:
Akkor az átlag nagyon buta.
2023. máj. 22. 10:51
 46/46 anonim ***** válasza:

#45 rátapintottál, ennyi a lényeg.

44-es voltam.

2023. máj. 22. 11:45
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!