Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért ellenszenszenvesek a...

Miért ellenszenszenvesek a vegánokkal kapcsolatban? (Nem a "hittérítős vegánokra" gondolok 😋)

Figyelt kérdés

Szervusztok!

- Miért ellenszenvesek a vegánsággal kapcsolatban azok az emberek akik mellre tudják szívni az ellenzését akkor is hogyha nem hozzák elő a témát?

- Miért esik nehezükre elfogadni emberneknek valaki álláspontját főleg ha nem is eröltetik senkire?

- Miért kezdődik ott a férfi hogy húst eszik?

- És ismerkedésnél ez vajon negatív elsők közötti benyomás lányoknál ha felböffen ez a téma? 🙃

Véleményekre vagyok kiváncsi csupán jöhet hideg meleg, nem kioktatást szeretnék tartani. 😁

Köszi a válaszokat!

26/f

2023. jan. 15. 03:50
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Laposföld ugyan... mindenki tudja hogy egy elefánt hátán lévő teknősön élünk...

Viccet félretéve örülök a hozzászólásoknak hasznosnak és érdekesnek találom látni ezt hogy hogyan állnak hozzá.

Felmerült még egy kérdés, ami nagy bomba szokott lenni:

"Ugye a gyerekedre nem fogod ráeröltetni?"

Ezt úgy gondolom hogy mindenki törekedjen legjobb tudása szerint nevelni, étkeztetni a gyerekét, és igyekszem ennyinél megállni.

Szerintetek nem elrugaszkodott más faj anyatejét fogyasztani, ha eltekintünk a megszokástól? Egyre több kutatás arra jut hogy ilyen formában a szervezetünk nem is tudja hasznosítani a benne található tápanyagokat, fehérjében sem annyira kiemelkedő ahogy gondoljuk hogy gyerekként jól megszokhattuk hogy igyad attól leszel erős stb stb, sőt még kifejezetten káros, de nem nagyon mennék bele, más felé terelném a lényeget

-nem vegán oldalakról szedem ezeket meg nem is pletykaoldalakról-

(Szerintem meg alapból is miért lenne olyasmire szükségünk ami más faj kicsinyeinek van termelődve.)

A hús terén is ugye megvan az álláspontom hogy kell e nekünk, de aki úgy tartja hogy szükséges, a bolti tömegnövelőn, hormonokon, antibiotikumon nevelkedett állatok elfogyasztása... hát nem is tudom szerintem nem jó forrás. Ugye legtöbb embernek ez az elérhető.

Feldolgozott termékekről nem is beszélve, virlsi, szalámi és társai.

-nem a valódi házi kolbászra gondolok, saját nevelésű sertésből és társaira-

Illetve egy sokaknál átlagos étrend reggelire szendvics, ebédre rántotthús sültkrumplival, vacsorára szintén szendvics, néha megtörve hotdoggal, pizzával, chipsel, csokival és társaival, az semmi ellenszenvet sem vált ki az emberekből pedig ez egy elég rosszul felépített étrend egészségügyi szempontból, őket meg se szólják akik igy etetik a gyereküket pedig biztos többet árt vele mint használ

Szóval próbáltam megmaradni a tárgynál, röviden a nagy átlag táplálkozása egyáltalán nem megfelelő de azzal semmi gondja nincs senkinek hiába nevelik bele a gyerekeket, viszont a vegánok túlnyomó többsége igyekszik úgy táplálkozni hogy bevigye a lehető legtöbb szükséges tápanyagot, főleg ha gyereke lesz, neki meg pláne. Mégis teljesen kibuknak erre.

Nem okoskodásból meg leszólásból írtam a tejes és a húsos részt, csak hogy tisztább legyen az álláspontom.

Erről is olvasnék véleményeket.

2023. jan. 18. 23:08
 32/46 anonim ***** válasza:
76%

"Egyre kisebbek lettek, 120-130 cm körül voltak a felnőttek testmagassága, az agykapacitásuk is jelentősen visszafejlődött."

Ez érdekes, tudsz küldeni forrást? Elolvasnám.

Kérdező:

Ez a ráerőltetős dolog azért hülyeség, mert akárhogy döntesz, ugyanúgy ráerőlteted a gyerekedre a saját nézőpontodat. Ha húst adsz neki, akkor is.

Az meg tényleg nevetséges, hogy sok idióta elvenné a vegán szülőktől a gyereket, bezzeg azoktól nem, akik kólán meg csipszen nevelik őket. Ezek az emberek pedig azért ostobák, mert meg sem tudják fogalmazni, hogy pontosan mit kapnak azok a gyerekek, akik kapnak állati eredetű élelmiszereket a vegán társaik ellenében. Vagy maximum hülyeségeket mondanak, hogy fehérje.

2023. jan. 18. 23:58
 33/46 A kérdező kommentje:

30as nagyon érdekes volt a hozzászólás. Én természetesen nem vagyok szakértője a témának nyilván ekkora tanulmányozásom sincsen ezen a területen, viszont pártatlanul állok a dolgokhoz. (Nagyon érdekelne ha bármiféle gondolat akadna még ezzel kapcsolatban szivesen olvasnék hasonlókat)

Olyanoknak tartom a tudományos megközelítéseket, nem csak ebben hanem számos területen, hogy nagyon ellentmondásosak a vélemények szakmabeliek közt is, több tíz vagy több száz éves egyetemes tudások szöges ellentéteket állítanak, és mindegyik tudományosan megalapozott, alátámasztott. Pl covid és oltás, cannabis és gyógyszerek, vegánság és mindenevés,

-hogy csak párat említsek-,

egyik oldal szerint ez az előre mutató másik oldal szerint az. Ezzel nem tudok vitába szállni, nem is szeretnék és tiszteletben tartom minden oldal hozzáállását.

Szerintem nekünk (nem szakmabeliknek) az a leghelyesebb megoldás ha megismerhetjük mindkét oldal mondanivalóját, érveit, és saját magunk döntsünk arról, hogy merre helyezzük az adott témaban magunkat, és döntsünk a SAJÁT egészségúnkről, életvitelünkről. Aki a másik oldalt képviseli pedig tiszteletben kell tartani neki is ugyanúgy megvannak a saját érvei, igazai.

Az őseink is ettek húst igen, viszont sokkal kisebb mértékben, már csak a nagyszüleinket alapul véve nem ettek a hét minden napján húst, manapság viszont nemhogy minden egyes nap hanem minden étkezésünkben van nagyrészt, és ennek a fenntartása sem egészséges mert így ki kell szolgálni az igényt és ez a mennyiség a minőség rovására megy.

Dolgoztam egyszer egy vegán étteremben és volt ott egy könyv, nem is tudom már a címét, de az volt a lényege hogy azoknak a helyeknek és kultúráknak tanulmányozta az étkezési szokásait ahol az átlag életkor a legmagasabbak közt van, és legtöbb étel bizony vegán volt, és úgy voltak összeállítva az ételek is hogy legegyszerűbben voltak fűszerezve, és a lehető legkevesebb hozzávalókat tartalmazta, így a szervezetünk jobban tudja felvenni a szükséges tápanyagokat, vagy valami ilyesmi. Elvétve szerepelt benne halas étel is. Bár lehet marketing, de érdekes mindenesetre. Persze nem ebből indulnak ki a vegánok. Csak gondoltam elhintem érdekesség gyanánt ezt, ha már belecsöppentem kis filóba.

2023. jan. 19. 00:45
 34/46 A kérdező kommentje:

32 igen teljesen nonszensz rengeteg ember hozzáállása a gyerek téma téren jót háborognak rajta meg elhintik az összes általuk ismert közhelyet, végül beállít full kreténnek, aztán megy haza süti a ripsz-ropszot a családnak, meg hozza munkába a hasonló kaliberű ételét gyerekének még megspékeli kis rágcsa édesség kombóval a suliban, aztán elölről.

De hát hogy is lehetne bármilyen ésszerű választ felhozni nekik, hisz a saját több sebből vérző egészséges étkezésről alkotott nemlétező képét és az életvitelét sem látja át. De a vegánt meg megvetik, hát ja elég felháborító. És nagyon sokan élnek így, munkahelyeken tapasztaltam rengeteg hasonlót.

2023. jan. 19. 01:05
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Amikről írsz a 31, 33, 34-es hozzászólásban, az mind csak a táplálkozásra vonatkozik, pedig a vegánság lényege, hogy minden állati eredetű terméket elutasítanak, pl mézet sem lehet enni, mert a méhek "kizsákmányolásából" származik, meg természetesen állati eredetű tárgyakat sem lehet használni.

Ami nekem ellenszenves ebben a filozófiában, pl az, hogy a rovarok porozzák be a növényeket, állati trágya segíti a fejlődésüket, akkor az miért nem probléma? A vegyszerekkel, mesterséges körülmények között termesztett növények miért nem károsak, mint az antibiotikumon nevelt állatok húsa? Az erdők kiirtása a termőterület növelése miatt nem számít? Stb.

Vagy pl a rengeteg kitenyésztett kutya, amik már eleve gyógyszerekkel élnek, mert gyenge a szervezetük. Ezeknek a tartása sem gond? Mert a természetben ezek elpusztulnának, az ember meg ráerőltetni, hogy gyógyszerekkel életben maradjon.

A hús, tej kerülésével nekem semmi bajom, de a filozófia, ami mögötte van, nagyon ellenszenves.

2023. jan. 19. 07:34
 36/46 A kérdező kommentje:

Nem a vegánság elveire/étkezési szokásaira szerettem volna reflektálni, hanem arra hogy akik ellenszenvesen állnak hozzá úgy hogy nem szeretnék meggyőzni semmiről csak meghallják hogy valaki vegán egyből bepöccen, például elég meghallaniuk hogy nem fogyaszt a másik húst és tejterméket és egyből eltiltaná a gyerekneveléstől közben a legtöbbjük étrendje nagyon egészségtelen.

Nem csak a gyógyszerezett állatokból kiindulva meg stb, hanem alapjába véve a chipsek, sültkrumpli, rántotthús, feldolgozott termékek, sajtok (ugye nagyrészük zsír), csokik, és a többiek teszik ki az étrendet sok embernél és ezzel szemben lenézik ezt az étrendet.

Persze ezt is lehet egészségtelenül kivitelezni itt is vannak nuggetsek, virslik, talán jobbak egy fokkal de ez is egészségtelen nem firtatom. De a nagytöbbség szerintem törekszik az egészséges táplálkozásra.

Csak azt tudom gondolni hogy mindenki mérlegelje saját magának mi az amihez hozzájárul, miként szeretne élni, és tartsuk tiszteletben.

Amúgy én is feleslegesnek tartom az állati eretű ruhákat, nem is hordok, vásárolok ilyesmit, de nem állok neki papolni akin meglátok egyet

2023. jan. 19. 18:28
 37/46 anonim ***** válasza:
32%

"meghallják hogy valaki vegán egyből bepöccen"

Ez szerintem az erőszakos vegánok miatt van, sok emberben előítélet alakult ki.

Egyébként a chipsek nagy része és a sültkrumpli vegán. Meg nekem a vegán húspótlók, külsőre is húshoz hasonlító készítmények is gyanúsak egészségesség szempontjából. Erősen feldolgozott anyagnak tűnik. Szóval szerintem a veganizmus és az egészséges táplálkozás nem függ össze, vegyesen is lehet egészségesen és vegánként is egészségtelenül. Sőt egyes elméletek szerint a kizárólag nyers hús fogyasztása a legjobb.

Viszont azzal teljesen egyetértek, hogy mindenki úgy éljen ahogy akar és tartsuk tiszteletben.

Az, hogy bundát, meg bőr ruhákat csak speciális esetekben kell használni, rendben van, de hogy pl gyapjút sem lehetne, azt már hülyeségnek tartom. Szinte minden ruhám legalább részben gyapjú. Nem biztos, hogy a szintetikus anyagokból készült ruhákkal jobban jár a Föld.

2023. jan. 19. 22:19
 38/46 anonim ***** válasza:
33%
Az egy rettentő buta ellenfilozófia, hogy a mindenevő fogazatunk miatt kell számunkra hús. Bár az eleje valóban így van, de önmagában a szervezetünk egyáltalán nem igényli. A bélrendszerünk a hús legnagyobb részét kiköpi, méreganyag és salakanyag lesz belőle. Ennek is utána lehet járni. A fehérje és a szénhidrát ugyanúgy megtalálható növényekben, illetve fehérje a tejben is. Mondom úgy, hogy nem vagyok vegán. Bár nagyon kevés húst fogyasztok, egyszerűen zsigerből nem rajongtam érte, később derült ki nálam nitrát-érzékenység, majd pont spirituális lettem, az IQ-m pedig - 2 hivatalos megállapítással - a magyar átlagnál sokkal magasabb. Kevés hússal sem csökkent az agytérfogatom, úgyhogy ez is hülyeség.
2023. jan. 30. 07:56
 39/46 anonim ***** válasza:
37%

Ha még olvasod a kérdést, na én pl. az ilyenek miatt is megvetem a vegánokat:

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vegetarianizmu..

Most jött ez a kérdés.

A 12-es, 17-es válaszoló, ész érveket hozott fel, és súlyos kérdéseket tett fel. A vegánok pedig, akik akarva, akaratlanul, pusztán a viselkedésükkel, étkezésükkel, automatikusan azt hirdetik magukról, hogy azzal jobbá teszik a világot, ergo jobbak a húsevőknél, (hiszen amúgy mi másért lennének vegánok)

semmit nem tudnak erre válaszolni, sértődötten nyomkodják a lepontozást, anélkül, hogy elgondolkoznának, (mivel értelmes ellen érvet úgysem tudnak mondani) ugyanazzal a személyeskedő, sértő, fennhéjázó modorral oltják le a válaszolót, vagy csak csendben alattomosan nyomkodják a lepontozást.

Ha az ember rávilágít az igazságra, összeomlik a kis képzelt világuk, és a bosszújukat az igazat mondó ellen fordítják. Régi mondás, mondj igazat egy bolondnak, betöri a fejed!

2023. jan. 30. 10:00
 40/46 anonim ***** válasza:
60%

" az IQ-m pedig - 2 hivatalos megállapítással - a magyar átlagnál sokkal magasabb. Kevés hússal sem csökkent az agytérfogatom, úgyhogy ez is hülyeség."

Úgy látszik, már most erősen hanyatlani kezdett az IQ-d, hiszen nem bírtad felfogni, amit leírtam.

Segítek neked, látom rád fér, tehát ide idézem ezt a részt:

" Nem egyes emberek néhány évtizedéről beszélek!

Teljes társadalmak, generációkon átívelő fejlődéséről beszélek!"

Olvasd el még néhányszor, hátha munkára bírod fogni az agyi idegpályáidat, és átmegy a lényeg.

2023. jan. 30. 10:04
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!