Vegetáriánus étrend esetében a növényi és állati eredetű táplálékok milyen arányban legyenek?
"ugyanolyan arányban egyek tojást és sajtot, mint zöldséget és gyümölcsöt?"
Egyáltalán hogyan akarod ezeket összehasonlítani, hogy meglegyen az arány? Kalóriában? Fehérjetartalomban?
Nem értem. Szerintem világos választ adtam elsőre: valamilyen tápanyag inkább az előbbiekben van, más az utóbbiakban.
"Vegetáriánus étrend esetében a növényi és állati eredetű táplálékok milyen arányban legyenek?"
Hadd keretezzem át a kérdésedet:
Miért bízol jobban a gyakin fellelhető, khm, hozzáértők válaszaiban, mint a saját testedében?
A 30-as éveimben járok, kb. 10 éve vagyok vegetáriánus. Eleinte vallási okok miatt lettem az, majd amikor elhagytam a vallást, egészségügyi indok miatt maradtam vegetáriánus.
"Remélem nem divat vegaság."
Hogy lehet valaki divat vega?
Ha arra célzol, hogy állatvédelem miatt lettem az, mert az menő, akkor tévedsz.
Engem egyáltalá nem érdekel, hogy az állatokat levágják, és megeszik. Ez az élet rendje, azok haszonállatok.
Az én vegetarianizmusom kizárólag egészségügyi okok miatt van, mert ezt látom egészségesnek. Viszont bár régóta benne vagyok ebben az étrendben, soha nem gondolkodtam el azon, hogyan kellene jól csinálni. Ezért tettem fel a kérdést.
Ha 10 évtől jól érzed magadat és nincs problémád, akkor nem csinálhatod szutykosul. Nem gondolok erre tökéletes választ, mert életvitel függvényében mindenki más és nálam még például az Okostányér sem megfelelő.
Nekem egyetlen szabályom van saját magamra nézve: legalább egy növényi táplálkozásom legyen 1 napra rozskenyéren kívül. Különben nagyon kevés adagokat eszek, gyümölcsöket alig eszek, és mégis nagy túrázó vagyok. Ha valamiért mégsem sikerül, akkor másnapon jobban ráfekszek. Viszont például állandóan eszek tejterméket és az is tele van vitaminnal. 1 napi "bűnözés" nem fog gondot okozni és szerintem nem érdemes számolgatni semmit sem. Csak nagyon alapvetően kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!