A növényi tejföl mennyire egészséges?
Konkrétan kétfélét ismerek, a Fino Vegajó Vegafölt és a Dr. Oetker Creme Vega-t.
Előbbi összetevői:
Ivóvíz, kókuszzsír 20%, dextróz, keményítő, babfehérje, trikalcium-foszfát, inaktív élesztő, tengeri só, baktérium-színtenyészet.
Utóbbi összetevői:
Ivóvíz, 30% kókuszolaj, 2,6% SZÓJAFEHÉRJE, Dextróz, Természetes aroma, Szárított élesztő, Tengeri só, Savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-citrátok), Tejsavbaktérium kultúra.
Azt nagyjából sejtem, hogy az egészséges kategóriába nem fér bele, de mondjuk egy mindenevőnek is ajánlott ezt fogyasztani tejföl helyett?
Én a tejfölről már teljesen lemondtam, de nem tudom beleférjen-e heti 1-2 ilyen fogyasztása.
Hát igazából egyik összetevő sem vegyszer,a legtöbb sima kenyérben több a kemikália, de a tápértéke gyakorlatilag 0,meg a kókuszolaj miatt sok telített zsír van benne, de ez sima tejfölről is igaz.
Szerintem annál mindenképp egészségesebb, mert legalább nincsenek benne hormonok, antibiotikumok, genny meg kazein.
Nem gondolnám, hogy igazit kéne ennem, mivel nem vagyok tehén.
Szóval továbbra is várom a normális válaszokat.
Nem gondolnám, hogy igazit kéne ennem, mivel nem vagyok tehén.
Akkor egyszerűen ne egyél ilyesmit 🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!