Vegán növényi sajt egészséges?
Sziasztok!
Sajnos betegség miatt kerülnöm kell a tejtermékeket is.
Viszont a sajt nagyon hiányzik nekem. A vegán növényi sajtok mennyire egészségesek? Találtam egyett,ami finom,kokuszzsír az alapja. Ártalmasak ezek a termékek? Illetve,tudnátok ajánlani olyat esetleg,ami olvad hasonlóan mint a rendes sajt? Köszönöm szépen!
Úgy tudom, nem a legegészségesebbek a kész "sajtok" nagy mértékben, és elég drágák is.
Viszont a sörélesztőpehely sok ételbe használható sajt-pótló alternatíva.
Érdemes belépni facebookon vegán csoportokba, nagyon sok jó ötlet van a tejtermékek pótlására.
A bolti vegán sajtok általában különféle feldolgozott növényi zsírokból készülnek. Határozottan nem egészségesek, de ha mértékkel fogyasztod, nem lesz tőle semmi bajod.
Otthon is tudsz készíteni sajtpótlókat pl. kesudióból, kölesből, kókuszzsírból, stb. Ezek nem annyira élethűek, mint a bolti alternatívák, viszont a saját ízlésedre tudod szabni, és nagyon sok ételben finomak sajt helyett. Ezek nyilván sokkal egészségesebbek.
ahogy előttem írták, olvasd el az összetevőket, a szénhidrát nem veszélyes, a kókuszzsír sem, nem az a gáz, hanem a névtelen titkos összetevők, karragén például.
a sörélesztőpehely teljesen jó, b vitamin, sajt íz.
az állagát ne akard utánozni, nem lehet. találj ki új dolgokat, merj kisérletezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!