Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán növényi sajt egészséges?

Vegán növényi sajt egészséges?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos betegség miatt kerülnöm kell a tejtermékeket is.

Viszont a sajt nagyon hiányzik nekem. A vegán növényi sajtok mennyire egészségesek? Találtam egyett,ami finom,kokuszzsír az alapja. Ártalmasak ezek a termékek? Illetve,tudnátok ajánlani olyat esetleg,ami olvad hasonlóan mint a rendes sajt? Köszönöm szépen!

2021. dec. 10. 11:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 10essel. Én sem eszem állati eredetű dolgokat (csak vendégségben, akkor is inkább valamennyi húst) mert a tejtermékektől nagyon pattanásosodok. Próbáltam a növényi sajtokat, van köztük jobb és rosszabb is. Volt ami megkeményedett a sütőben nem pedig megolvadt. De pl. a Vegajo sajtutánzatok nekem nagyon bejöttek, nagyon szépen szét is olvadtak és ízre is hasonlítanak. Mozzarella és trapista ízű is van. Szerintem próbáld ki nem fogsz csalódni.

Ami az egészségességüket illeti, hát nemtudom. Szerintem is viaskodnak az ócska trappistákkal meg a párszáz forintos “sajtokkal”. Valamint elég sok E szám szerepel az összetevők között, azt se hagyjuk figyelmen kívül. Én is azt tudom mondani hogy néha. Néha vegyél és kis adagokban fogyaszd el. Viszont az összes (vegán és nem vegán) feldolgozott ételt el kellene kerülnie az embernek hogy azt mondhassa egészségesen étkezik. De ez a 21. század, ma már nem ilyen egyszerű...

2021. dec. 17. 17:18
 12/14 anonim ***** válasza:
75%

6-os: a karragén egy természetes összetevő, tkp. porított alga

Nem kéne tévinfókat terjeszteni.

10-s: legtöbb vegán sajt fő összetevője a kókuszolaj/növényi zsír mellett keményítő, ami bizony szénhidrát

2021. dec. 19. 13:16
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsan rákerestem a violife összetevőire, az össz kalória tartalmát tekintve 2,5 x több kalória származik zsírból, mint szénhidrátból.
2021. dec. 19. 16:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Van, aki bírja, van, aki nem. Pl én eleve nem bírom a kókuszolajat és a pálmaolajat. Nagyon nem. Így az ezekből készült termékeket nagyon kerülnöm kell.

Pedig annyi jót írnak a kókuszolajról, de nekem kifejezetten ártalmas.

Próbáld ki, hogy a te testedre milyen hatással van.

Lehet, hogy neked nem lesz bajod.

Egyéni érzékenységen is múlik.

2022. nov. 14. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!