Milyen vegetáriánus ételeket lehetne készíteni, amihez kell (növényi) tej?
Figyelt kérdés
Van itthon jó pár doboz cukormentes kókusz és mandulaital, vannak ételek, amikben szoktatok ilyesmit tenni? Vagy inkább sütikben kéne gondolkoznom?2021. márc. 31. 07:55
1/7 anonim válasza:
Egyyrészt ezek elég sokáig elállnak, nem kell gyosan elhasználni.
Másrészt mindenbe teheted, amibe egyébként tejet tennél, szerintem a sütikben jobban fogy.
2/7 anonim válasza:
Főtt ételekbe nem igazán passzol a kókusz- és mandulatej.
Inkább készíts belőlük pudingot, turmixot, rizsfelfújtat, palacsintát.
3/7 anonim válasza:
Egy nagy adag finomfőzelékbe simán elmegy egy liter. Én kókusztejjel készítettem legutóbb, az egyik ételkiszállító oldalról jött az ötlet.
4/7 anonim válasza:
Nagyon sok ételbe szoktam tenni, édesbe és sósba egyaránt, főleg a kókusztejet. Például készíthetsz curryt, lencsefőzeléket,krumplipürét, sóletet, krémleveseket, zabkását stb. Sütikbe is mehet ugyanúgy, például pudingba, raffaello golyóba, palacsintába, kókusztekercsbe, fahéjas csigába stb :)
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, 4-es ötleteit különösen, de mind hasznos volt! :)
Szívesen várok még hasonló javaslatokat!
2021. márc. 31. 13:28
6/7 anonim válasza:
Főzelékek, sütik, illetve én az ilyen "fehér szószokat" (ami sajtos, vagy tejszínes szószt utánoz) szoktam növényi tejszín + növényi tej kombóból készíteni. Curry/dahl vagy egyéb ragu is higítható növényi tejjel.
7/7 anonim válasza:
A növényi tej nagyon finom egy szelet kalács mellé is... Nem kellenek bonyolult receptek ahhoz hogy elfogaszd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!