Milyen távolkeleti vega/vegán kajákat szoktál otthon készíteni?
Recept is jöhet, ha van.
Thai, kínai, japán, koreai, ilyesmi receptek érdekelnének.
IR-barát vega sushit. A “rizs” az én esetemben karfiol, a töltelék pedig általában uborka, tojás (omlett formájában), avokádó, gomba, paradicsom, bepácolt+sült füstölt tofu, krémsajt, cukormentes majonéz, illetve ezek kombinációja.
(Ovo-lakto vegetáriánus vagyok.)
Udont, rament, gyozát, sushit, kimcsit, tojásos pirított rizst, katsu curryt, zöld curryt, miso levest, massaman curryt, pad thait, teriyaki zöldséget, panko zöldséget...
Imádom a keleti konyhát, Indiát és Pakisztánt is...
Az eredti kimcsiben van halszósz, de van ezernyi recept a nete hogy hogyan váltsd ki.
Tavaszi tekercsbe mehet káposzta, répa, snidling, stb.
Edamame babot csak úgy megfőzve, sóval, szezámolajjal szoktam.
Udon/ramen/cérnametélt üvegtésztához tojást, algát, gombát, sárgarépát, tofut, újhagymát szoktam tenni
Sushi vagy kimbap (nálam általában a kettő közt fél úton szokott lenni). Mehet bele omlett, uborka, répa, paprika, avokádó, krémsajt, tofu, mű kaviár, spenót...
Bao gőzölt zsemle pl shiitake gombával, hagymával töltve. Ha nincs speciális gőz kosarad, akkor kicsit neccesebb, de kínai piacon lehet kapni.
Thai Satay sószba forgathatsz pálcán grillezett tofut, szejtánt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!