Mennyi idő alatt romlik meg az otthon készített zabtej?
3-4 napig hűtőben eláll
Off: tudsz adni finom zabtej receptet? Többet is próbáltam, nem vált be, általában rizstejet készítek.
Én forrón töltöm frissen mosott üvegbe, és így akár 5-6 napig is eláll. Természetesen hűtőben tartom.
#1 Én egész zabszemből csinálom, nem pehelyből. Fél liter vízhez nagyjából 2 evőkanál zabot használok , attól függően, hogy mennyire sűrűre szeretném. Ehhez teszek ugyanennyi kókuszreszeléket, fél kanál étolajat és vanília rúd belsejét. A kókusz a jobb állag miatt kell, az íze nem fog érződni. A zab miatt édeskés, de utólag szoktam értesíteni, ha szükséges.
Én egyszerűen csak beáztatok egy bögre zabot három bögre vízbe, állni hagyom pár órán át, utána leturmixolom és leszűröm, semmi extra. Jó sűrű lesz, ha egy picit hígabban szeretném inni, akkor egyszerűen kitöltök belőle egy pohárba és felengedem annyi vízzel, amennyi jólesik. Így bárhogyan ízesíthetem később. Nem teszek bele cukrot vagy semmi ilyesmit, mert így sós ételbe is fel tudom használni, utólag pedig lehet bele bármit tenni. Nem is melegítem, azt olvastam, hogy így sokkal több értékes tápanyag benne marad.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!