Milyen otthon elkészíthető növényi tej van, ami jól használható kávéba?
Szójatej nem játszik, a rizstejjel pedig voltak már próbálkozásaim, és túl szemcsés mindig, kiválik belőle a rizspor.
Kókusztej, mandulatej egyáltalán nem jó, vízízű lesz tőle a kávé, olyasmit keresek, ami töményebb, sűrűbb állagú, jobban hasonlít a textúrája a tehéntejre.
Már nem tudom, mit próbálhatnék meg, fontos, hogy otthon elkészíthető legyen.
Bárkinek ötlet?!
Nem tudom, mivel keszited, de otthoni hagyomanyos turmixszal peldaul nem tudod olyan aprora zuzni a szaraz komponenst, mint amilyet egy erre specializalodott ipari gep tud. A szetvalas pedig egy szuszpenzional termeszetes, foleg ha nagyok maradnak a szemcsek.
Ami jobban fog hasonlitani a tehentejre, az a zsirosabb alapanyagbol keszulo tej, pl kokuszbol, kesubol, mandulabol, a zabban, rizsben nincs eleg zsiradek. Nekem egyebkent a boltibol a kokuszos rizstej a kedvencem, illetve a tescos zabtej, ahhoz kulon adnak zsiradekot is.
Amugy allagra sosem fognak hasonlitani ezek a tejek a hagyomanyoshoz, szoval ne igy allj hozza.
Ez a recept alapján készítettem egyszer mandula helyett kesuval, de én már azóta fruktózérzékeny is lettem, így még ezt sem bírja a gyomrom.
Próbáld ki, nekem ízlett, de a konjac liszttel szinte bármit lehet sűríteni, akár főzeléket, pudingot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!