Milyen otthon elkészíthető növényi tej van, ami jól használható kávéba?
Szójatej nem játszik, a rizstejjel pedig voltak már próbálkozásaim, és túl szemcsés mindig, kiválik belőle a rizspor.
Kókusztej, mandulatej egyáltalán nem jó, vízízű lesz tőle a kávé, olyasmit keresek, ami töményebb, sűrűbb állagú, jobban hasonlít a textúrája a tehéntejre.
Már nem tudom, mit próbálhatnék meg, fontos, hogy otthon elkészíthető legyen.
Bárkinek ötlet?!
Nekem nincs konkrét receptem, de hátha ez is segít. Vegitalos gépet használok. Általában 2 adagolópohár mandulát vagy mogyorót teszek 1,6 l vízhez, 1 ek semleges vagy legalábbis nem erősen fűszeres olaj (pl. kókuszolaj, dióolaj,stb.); egy csipet só. Lefőzöm a tejet, átszűröm egy sűrű kendőn, kb. 1.5 liter tej lesz belőle, ez elég 2 főre nálunk 2 hétre simán.
UTÓLAG édesítem, mert így nem válik szét! Ízlés szerint, kinek milyen édes kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!