Ti hogyan, miből készítetek otthon növényi "tejet"?
Figyelt kérdés
Tegnap csináltam kókuszból, de nem lett homogén. A hűtőben kiült a tetejére egy habos, zsírosabb réteg. Mit csináljak, hogy ez máskor ne forduljon elő?
csinálj zabból, az tök jó, a kókusszal az a baj ahogy te is írod zsíros... mondjuk akkor csinálj zsírtalanított kókuszból, vagy zsírtalanított kókuszlisztből, de szerintem nem vétkeztél mert leszeded a tetejéről a zsírt és voálá meg van a kókusz zsír :D én biztos elhasználnám és akkor nem kell venni azt se :)
2017. márc. 8. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
2/13 anonim válasza:
Én szoktam rendszeresen kókusztejet csinálni, nekem is egy kemény faggyúréteg van a tetején amikor kihűl a hűtőben, de én botmixerrel összeturmixolom még utána és meg van oldva a probléma. Egyébként ha nem akarsz zsíros tejet le is szedheted róla, csak akkor nagyon sovány lesz.
2017. márc. 8. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
3/13 anonim válasza:
Érdekes én nem tudtam hogy ez otthonilag is elkészíthető. Ha van kedvetek írhattok egy receptet :) köszönöm
2017. márc. 8. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
4/13 anonim válasza:
79%, a kívánt sűrűségtől függően 1/3-1/5 rész mandula/zab/kókusz/mogyoró, maradék pedig víz. Hagyod ázni pár órát, lehetőleg reggelig. Másnap összeturmixolod és kész is.
2017. márc. 8. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
5/13 anonim válasza:
#4 köszönöm. 😃 nem értem hogy miért pontoztak le de tőlem megy a zöld.
2017. márc. 8. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
6/13 anonim válasza:
engem sem értem miért :) amikor két legyet lehet ütni egycsapásra :) no mindegy :) szerintem jó megoldás ha a zsír réteget leszeded és abban sütöd a húst, vagy a hajadra kened, én is kókuszolajjal kenem a hajamat is :)
2017. márc. 9. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
7/13 anonim válasza:
Basszus en meg veszem a kokusztej literjet 800ert.... lesz olyan finom a hazi, mint az alpro-s kokusztej?
2017. márc. 9. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
8/13 anonim válasza:
Őszintén, szerintem finomabb. Pont azért, mert az Alpros zsírcsökkentett, a házi kókusztej meg elég zsíros (össze kell rázni persze). A zsír pedig ízhordozó.
Nagyon szeretem az alpro termékeket, főleg mert hozzáadott b12-t tartalmaznak. A joghurtjaikat, pudingjaikat pl.imádom. De tejből az otthonit preferálom.
Aki egyébként ízesíteni is szeretné pl. a vaníliás mandulatej isteni.
2017. márc. 9. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
9/13 anonim válasza:
Nekem otthon a máktej jött be, halványan ugyan érződik rajta a mákíz, de szerintem jól áll neki, az állaga meg tökéletesen krémes. Boltiból pedig a natumi natúr zabtejet vásároljuk.
Készítés: beáztatok mondjuk 2 dl mákot egy éjszakára, vagy minimum 3-4 órára. Utána leszűröm. Ez fontos, mert ha véletlenül nem szűröd le, akkor moslékízű lehet a tej és pár óra alatt megromlik. Miután leszűröm, megint felöntöm tiszta vízzel és kézimixerrel jól szétcsapatom (a mákszemeket benne), a víz kifehéredik. Ekkor egy pelenkán átszűröm és a pelenkában fennmaradt mákanyag körül megszorítva a textilt, kipréselek belőle minden folyadékot. Ennyi a máktej. A mákot meg fel lehet használni tölteléknek.
Fontos megjegyezni, hogy sokszor a mákhoz bódító hatást kötnek. Ez tévedés, egyedül a mák gubójában vannak ilyen hatást kiváltó anyagok, a mákszemekben nincsenek! A "hírhedt" nyugtató máktea is a mákgubóból készül.
2017. márc. 12. 03:30
Hasznos számodra ez a válasz?
10/13 anonim válasza:
Emlékeztető a máktejhez: [link] - ja igen, lehet ismételni a felöntést-turmixolást, meg érdemes is először kevesebb vízzel kezdeni, pl. 2 dl mák 4 dl vízben, mert jobban megbirkózik vele a mixer.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!