Mustot hogy lehet kesziteni par kg szolobol, daralo, pres nelkul, otthon?
Figyelt kérdés
Csak otthoni eszkozok allnak rendelkezesre,szita , szűrő,turmixgep,ilyenek.
Hogy kell lepreselni,es kulonvalasztani,a magit a hejat?
Regen csinaltam lekvart belole,de sok mag miatt nem volt kapos.
Ha kesz a must,tehetek bele tartositot is?
2016. szept. 21. 07:47
1/7 anonim válasza:
Kipréseled. Régen úgy is csinálták hogy taposták. Aztán meg leszűröd.
2/7 A kérdező kommentje:
Az oké eddig.
De mivel a legegyszerűbb, leggyorsabb kipréselni, mert ha pár kg ról is van szó,elég pepecs munka.Mondjuk fakanállal vagy akármivel átnyomogatni a szőlőt.
2016. szept. 21. 08:27
3/7 anonim válasza:
Szerintem , szemezd le, krumplinyomóval törd össze, Tedd bele sűrűszövetes ruhába és csepegtesd le. Lehet beletenni tartósítót is, vagy a hűtőben sokáig eláll.
4/7 anonim válasza:
Egyenként kimagozhatod a szőlőszemeket, ha sokat akarsz megtartani az anyagból. Kettévágod éles késsel, és kiszeded a magot. Mehet a turmixgépbe, és utána leszűröd szitán, átnyomkodod. Ha túl sűrű, hígíthatod vízzel. Vagy krumplinyomó, de akkor sok cucc marad vissza.
5/7 anonim válasza:
Ugye jobb így, hogy átfogalmaztad? A múltkor csak lebaszást kaptál.
6/7 anonim válasza:
Már az előző kérdésednél is leírták, hogy sehogy.
7/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, miről beszéltek...
Én most írtam ki először a kérdést.
Akik a kérdésre válaszoltak, annak köszi, megpróbálom.
2016. szept. 21. 09:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!