Ti mit főznétek, ha az alábbiak vannak otthon?
A lapockából, combból, vagy a csirkecombból is tudsz rengeteg féle zöldséges tokányt készíteni. Zöldborsós,zöldbabos (temesvári ) gombás (bakonyi mód ) mustáros-csem.uborkás (hentes) a lecsós úgy tudom a csikóstokány.De ezeken kívül is tudsz, akár más zöldségel vegyesen is sütni főzni a húsokból tokányféléket.
Brassói is nagyon finom, egy jó nagy adag salátával.
A sütnivaló kolbász krumplival, és mellé pl almás lilakáposzta köret.
A csontokból, húsleves, raguleves és készíthető, szintén a hozzá járó vegyes zöldségekkel.
Pince pörkölt
Marokkói csirke
Rizses husi
....
Amúgy nosalty.hu és alapanyagként add meg, ami szimpi, majd válogass.
Megvan mik lesznek.
Holnap vendégek jönnek, nekik külön félre van téve csülök, amiből csülköt csinálok Pékné módra ill 1kg karaj, amit rántott husinak olajsütőben kisütögetek és 1 kg darált hús, amiből fasírt lesz mindezek mellé sok-sok saláta.
Szombaton az itthoni zöldségekből, a karajcsontból és a farhátból főzök zöldséglevest, meg ami marad.
Vasárnap nincs főzés.
Hétfőn felhasználom a csirkecombot, szerintem tepsibe beteszem őket zöldségágyra ehhez majd még kell vennem répát, fehérrépát, brokkolit, karalábét, kelbimbót. Vagy esetleg tefalban nem tudom a csirkecombokat és a zöldségeket is megpárolni? Vagy csak külön lesütöm a csirkecombokat és a zöldségeket tefalban megpárolom?
Kedden borsós tokány lesz, így elfogy a fél kg borsó is és a lapocka is.
Szerdán Bakonyi sertésszelet lesz galuskával a disznócombból.
Csütörtökön mindketten este érünk haza, van a hűtő tetején egy fél kg chili bab, azt összeütöm Bud Spencer féle hagymás babnak.
Péntekre marad a sült kolbász amihez nem tudom milyen egészségesebb köretet csinálhatnék mert a káposztaágyat már unom. :/
Szombaton mindketten itthon vagyunk, odateszem a körmöt főni kocsonyának.
És így csak vasárnap kell boltba menni, ha a kisebb dolgokat (kenyér, tej ilyesmi nem nézzük)
Esetleg valakinek valami javaslat amihez kérdőjeleket tettem?
A sült kolbászhoz csinálj akkor sült/főtt céklát egy kis majonézzel összekeverve.A fűszeres kolbász mellé kifejezetten finom édeskés köret.
Vagy legen hozzá vajban pirított petrezselymes krumpli, hagyományos céklasalátával.
Ha ez sem jó, akkor süsd meg a kolbász mellet a krumplit, és egyétek vegyes vágott házi csalamádéval, vagy bogyiszlói savanyú paprikával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!