Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítsek otthon finom...

Hogy készítsek otthon finom házi pizzát? /úgy, hogy a tésztáját is én gyúrnám! /

Figyelt kérdés
Tudnátok nekem írni jó recepteket? Régóta szeretnék itthon pizzát készíteni, de nem tudom hogyan gyúrjak finom puha tésztát és hogy hogyan csináljam a paradicsomos alapszószt (másmilyen alapú /pl. tejfolos vagy sajtkrémes/ is tokéletes, a lényeg, h finom legyen!)! Koszonom kedves segítségeteket!

2016. szept. 10. 17:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy nagy gáztepsihez, paradicsomszószos pizzához kb. 30-35 dkg lisztet számolok, egy csomag száraz élesztőt, egy jó csipet sót, egy tojást (sütöttem már párszor tojás nélkül is.) Annyi kézmeleg vízzel dagasztom be, hogy lágy (galuskatésztánál éppen csak szilárdabb állagú) tésztát kapjak. A végén beledagasztok apróra vágott friss bazsalikomlevelet és 2 kanál olívaolajat. Halas, tenger gyümölcsei feltéthez bazsalikom helyett őrölt gyönmbért és reszelt citromhéjat keverek a tésztába, és tejfölös szószt teszek rá.

Ha van idő (általában nincs) megkelesztem, de anélkül is teljesen oké. Paradicsomos alap: sűrített paradicsomból 3 kis doboz, kislábosban kevés vízzel elkeverem, felforralom, sózom, borsozom, kevés cukor, oregano, rozmaring vagy bazsalikom megy bele, lehetőleg friss. Annyira eresztem fel vízzel, hogy sűrű legyen, de jól kenhető. Lehet bele főzni friss, összevágott paradicsomot, esetleg kis darab erőspaprikát vagy chilit, amit a végén kiveszel.

A tejfölös alappal nem szoktam sokat bohóckodni, elkeverem a tejfölben a sót, préselek bele 2-3 gerezd fokhagymát, a feltéttől függően fehérborsot, őrölt szerecsendiót, reszelt gyömbért, citromhéjat, vagy zöldfűszereket keverek még hozzá. Sajtkrémeset még nem csináltam, mindig van legalább kétféle sajt a pizzán, a szószba nem teszek.

2016. szept. 10. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szépen a pontos, részletes leírást!!!:)) Így már minden oké, nem is olyan bonyolult! Biztos nagyon finom lesz, én sonkás-gombás-kukoricást fogok készíteni, paradicsomos alappal és gouda sajttal !:)) Koszi még egyszer:))
2016. szept. 10. 19:33
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Igazi pizzatésztába nem kell tojás. Liszt, só, olívaolaj, víz és élesztő (lehetőleg friss), más nem kell. Persze, fűszernövényeket dagaszthatsz bele, az tényleg jó megoldás, de tojást ne.
2016. szept. 11. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Koszi!!! Szerinted pl. snidligetlehet a tésztájába?! Ha sajtos szélut csinálok, ahhoz "bármilyen" sajt jó?!
2016. szept. 12. 09:50
 5/8 anonim ***** válasza:
35%
Nem. Nem.
2016. szept. 12. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem snidlinget tennék bele, hanem olyat, ami a szósszal harmónizál, pl oregenot, szárítottat.
2016. szept. 12. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Oké, akkor megfogadom a tanácsotokat:))
2016. szept. 12. 21:33
 8/8 anonim válasza:
100%

Sajna én nem tudok fejből pizzarecepteket, de tudom ajánlani a vékony(nagyon vékony!k. 2-5mm) tésztát, meg egy ízesítést, ami nem annyira hagyományos.

BMV-bele minden vackot, de szó szerint :D

2016. szept. 23. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!