Hogy készítsek otthon finom házi pizzát? /úgy, hogy a tésztáját is én gyúrnám! /
Egy nagy gáztepsihez, paradicsomszószos pizzához kb. 30-35 dkg lisztet számolok, egy csomag száraz élesztőt, egy jó csipet sót, egy tojást (sütöttem már párszor tojás nélkül is.) Annyi kézmeleg vízzel dagasztom be, hogy lágy (galuskatésztánál éppen csak szilárdabb állagú) tésztát kapjak. A végén beledagasztok apróra vágott friss bazsalikomlevelet és 2 kanál olívaolajat. Halas, tenger gyümölcsei feltéthez bazsalikom helyett őrölt gyönmbért és reszelt citromhéjat keverek a tésztába, és tejfölös szószt teszek rá.
Ha van idő (általában nincs) megkelesztem, de anélkül is teljesen oké. Paradicsomos alap: sűrített paradicsomból 3 kis doboz, kislábosban kevés vízzel elkeverem, felforralom, sózom, borsozom, kevés cukor, oregano, rozmaring vagy bazsalikom megy bele, lehetőleg friss. Annyira eresztem fel vízzel, hogy sűrű legyen, de jól kenhető. Lehet bele főzni friss, összevágott paradicsomot, esetleg kis darab erőspaprikát vagy chilit, amit a végén kiveszel.
A tejfölös alappal nem szoktam sokat bohóckodni, elkeverem a tejfölben a sót, préselek bele 2-3 gerezd fokhagymát, a feltéttől függően fehérborsot, őrölt szerecsendiót, reszelt gyömbért, citromhéjat, vagy zöldfűszereket keverek még hozzá. Sajtkrémeset még nem csináltam, mindig van legalább kétféle sajt a pizzán, a szószba nem teszek.
Sajna én nem tudok fejből pizzarecepteket, de tudom ajánlani a vékony(nagyon vékony!k. 2-5mm) tésztát, meg egy ízesítést, ami nem annyira hagyományos.
BMV-bele minden vackot, de szó szerint :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!