Ti hogy csináltok otthon finom pizzát? És vastagan vagy vékonyan szeretitek?
csakis vékony tészta, és szerintem ennél egyszerűbb, de finomabb recept tényleg nincs, mindet kipróbáltam:
Fél kiló liszt, 2,7 deci víz, 10 g élesztő, 2ek olaj, pici cukor, 2 tk só. Megdagasztom, amíg kel, elkészül a pizzaszósz (paradicsom, fokhagyma, só, olaj, néha oregano összefőzve, turmixolva, vagy fokhagymás tejföl).
Kinyújtom nagy négyszögletes tepsibe (vékonyan szeretem, a tészta két pizzára elég), ha olyan kedvem van, akkor a szélére körbe sajtot teszek, és visszahajtom, lenyomkodom. Megkenem szósszal, ráteszem a feltétet, begyújtom a sütőt, amíg bemelegszik? Hagyom kelni a pizzát, majd mehet a sütőbe. Amíg az első sül, elkészítem a másikat is.
Vékonyan :)
Jamie Oliver pizzatésztája mindent visz, sőt, én az ő receptje alapján csinálom rá a szószt! ISTENI! És nem utolsó sorban fillérekből megvan, csak egy magas hőfokon (250-270 fokon) sütni tudó sütő kell.
20 dkg liszt (kukorica, sima meg 2 kanál rozs), 1,5 dl langyos vízben futtatott élesztő (úgy 2,5-3g), 2 ek. olaj, só - ezt összedagasztom, megkelesztem és vékonyra nyújtom.
Ennyiből még 2-3 pita is ki szokott jönni, mert pizzához sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!