Valaki csinálja idén a Veganuárt? És aki csinálja, tervezi folytatni január után is az életmódot?
Figyelt kérdés
tegnapelőtt 13:38
1/12 anonim válasza:
Alapvetően baromságnak tartom az ilyen divattrendeket, de ennek ellenére én tavaly tartottam a Veganuárt, amit végül augusztusban fejeztem be. Viszont régebben évekig vegetáriánus voltam, úgyhogy én nem éltem meg kihívásként.
4/12 anonim válasza:
Nem. Sem a húsevés élvezetéről, sem a húsban lévő tápanyagokról nem szándékozom lemondani.
6/12 A kérdező kommentje:
#4:
Azért 1 hónap nem olyan komoly időtartam... Még ha igazad is lenne, és tényleg kellene hús azoknak a tápanyagoknak a beviteléhez (nem kell), 1 hónap alatt akkor se lenne hiánybetegséged. B12-hiány első tünete például 5 év elteltével jelentkezik.
Az élvezet egy dolog, nem mondom, hogy megértem, de aki gyenge, annak tényleg nehéz lehet 1 hónap is. :D
tegnapelőtt 22:52
7/12 anonim válasza:
Mi az a Veganuár? Ha vega január, akkor azt több mint 10 éve csinálom. Ahogy az összes többi hónapom is húsmentes. Először én is csak egy hónapra akartam kipróbálni, de aztán annyira kitisztult a szervezetem meg tele lettem energiával, hogy visszalépésnek tartottam volna visszaállni a húsevésre, szóval úgymaradtam. :)
8/12 A kérdező kommentje:
Nem vega, hanem vegán január. Minden állati összetevőt ki kell ilyenkor zárni, tehát az étrendedben sincs hús, tejtermék, tojás, zselatin, stb., és az életed más területein is mellőzöd az állati eredetű vagy állatokon tesztelt terméket, tehát nem viselsz bőr vagy gyapjú ruhákat, a kozmetikumaidat, fogkrémedet, borotvahabodat is például a dm-ben vagy olyan helyen veszed, ahol garantáltan vegán termékeket kapsz, stb.
tegnap 03:53
9/12 anonim válasza:
#6 Nemhogy egy hónapig, de egy napig sem bírom ki hús nélkül, és nem is egészséges. Jó, hogy említetted a B12 vitamint: a hiánya maradandó idegrendszeri károsodást okozhat, ami megnyilvánulhat többek között mozgáskorlátozottságban, részleges vagy teljes látás- és hallásvesztésben. Még ha egy hónap alatt nem jutsz el idáig, akkor sem egészséges megvonni magadtól.
10/12 A kérdező kommentje:
Egyetértek veled, tényleg nem szabad megvonni. A vegánok sem vonják meg, hanem beviszik ugyanúgy a növényi tejekkel, gabonapelyhekkel, amelyekhez ezt hozzáadják, vagy szednek étrendkiegészítőt.
tegnap 12:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!