Január 14.-ei lejáratú dátumú Túró Rudi még fogyasztható lehet? Adhatom ajándékba jövő hétvégén?
Ja, igen, felületesen olvastam.
Megromlani hűtve nem fog. Legrosszabb esetben megsavanyodik. Fagyasztani semmiképpen se!
Én nem szoktam nézegetni sz ehető ajándékok lejáratát, de ha ők igen, lehet durci belőle.
Igen.
Nem.
Igen, saját felelősségre fogyasztható, ha romlott, saját magad fosatod meg.
Nem, egy alapvetően romlandó tejterméknél, 2 hét a szavidő után, az kezelhetetlenül sok, (nem egy száraz hüvelyesről beszélünk, hanem egy potenciális veszélyforrásról, aminek a gyári szavidejét akár 50-60 %-kal (!!!!!!) tolnánk ki)
ez az ismerősök szembe köpése, egyértelmű jelzés a barátság felrúgására, törvényileg más testi épségének, egészségének a tudatos veszélyeztetése, és gyakorlatilag is potenciális veszélyforrás.
Eszedbe ne jusson egy ilyen sértő magatartás, hogy lejárt szavatosságú tejterméket ajándékozol!
Mind morálisan, mind törvényileg elítélendő!
Amellett, hogy egy kiközösített, lenézett szarcsimbókká válsz a szemükben, még a törvényesség felől is megütheted a bokád, pláne, ha ezt valaki sértésnek veszi, (akár bekövetkezett, akár feltételezhető egészség károsítás miatt) és megteszi a lehetséges jogi lépéseket!
Adhatnád, én abban a percben kidobnám ott a szemed előtt.
Ha barát vagy, ha nem, mert ez nem kicsit tahóság.
Edd meg te a lejárt dolgokat (én is meg szoktam, de eszem ágában nincsen másnak adni).
"Ugyebár a dátum lejárat nem mindig jelent tényleges minőségromlást. Valami hónapokig eláll még utána."
Persze.Mondjuk a sör az jó még akár fél évvel utána is..De a túró rúdi az szerintem pont nem olyan ami még (az esetedben) 2 héttel a lejárat után is jó lenne.Ilyent én nem adnék ajándékba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!